Н У Х Т

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф.Доценка

Логотип ГРТБ

 

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка (ГРТБ) був започаткований у 2007 році і остаточно сформований у нинішньому складі у 2011 році. У складі факультету функціонують 3 випускові та 1 загальноосвітня кафедри:

  • технології ресторанної і аюрведичної продукції (випускова за спеціальністю G13 «Харчові технології»);
  • готельно-ресторанної справи (випускова за спеціальністю J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг»);
  • туристичного та готельного бізнесу (випускова за спеціальністю J3 «Туризм та рекреація»);
  • іноземних мов професійного спрямування;

Контактна інформація

01033, м. Київ, вул. Володимирська, 68
корп. З, ауд. З-6, тел. (044) 287-90-14 (денна форма навчання);
ауд. З-1, тел. (044) 287 97 33, (044) 287 94 95 (заступники декана);
корп. Б, тел. (044) 289-64-00 (приймальна комісія).
facebook.com/hrtb.official
instagram.com/hrtb_official/


FACEBOOK факультету

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка (ГРТБ) забезпечує підготовку фахівців за освітніми ступенями «Бакалавр» та «Магістр». Підготовка фахівців здійснюється як на основі державного замовлення, так і за контрактом з юридичними і фізичними особами.

Освітній ступінь «Бакалавр» включає такі освітні програми:

Технології харчування

Підготовка фахівців у галузі знань G «Інженерія, виробництво та будівництво» за спеціальністю G13 «Харчові технології» та освітньою програмою:

Форма навчання Термін навчання
Денна 4 роки
Денна скорочена 2 або 3 роки
Заочна / Дистанційна 4 роки 
Заочна скорочена / Дистанційна скорочена 2 роки 6 місяців / 3 роки 6 місяців

 

Готельно-ресторанна справа та кейтеринг

Підготовка фахівців у галузі знань J «Транспорт та послуги» за спеціальністю J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» та освітньою програмою:

Форма навчання Термін навчання
Денна 4 роки
Денна скорочена 2 або 3 роки
Заочна / Дистанційна 4 роки 
Заочна скорочена / Дистанційна скорочена 2 роки 6 місяців / 3 роки 6 місяців

 

Туризм та рекреація

Підготовка фахівців у галузі знань J «Транспорт та послуги» за спеціальністю J3 «Туризм та рекреація» та освітньою програмою:

Форма навчання Термін навчання
Денна 4 роки
Денна скорочена 2 або 3 роки
Заочна / Дистанційна 4 роки 
Заочна скорочена / Дистанційна скорочена 2 роки 6 місяців / 3 роки 6 місяців

 

Освітній ступінь «Магістр» включає такі освітні програми:

Технології в ресторанному господарстві

Підготовка фахівців у галузі знань G «Інженерія, виробництво та будівництво» за спеціальністю G13 «Харчові технології» та освітньою програмою:

Форма навчання Термін навчання
Всі форми навчання 1 рік 4 місяці

 

Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції

Підготовка фахівців у галузі знань G «Інженерія, виробництво та будівництво» за спеціальністю G13 «Харчові технології» та освітньою програмою:

Форма навчання Термін навчання
Денна 1 рік 4 місяці

 

Готельно-ресторанна справа та кейтеринг

Підготовка фахівців у галузі знань J «Транспорт та послуги» за спеціальністю J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» та освітньою програмою:

Форма навчання Термін навчання
Всі форми навчання 1 рік 4 місяці

 

Туризм та рекреація

Підготовка фахівців у галузі знань J «Транспорт та послуги» за спеціальністю J3 «Туризм та рекреація» та освітньою програмою:

Форма навчання Термін навчання
Всі форми навчання 1 рік 4 місяці

 

Науковий ступінь «Доктор філософії»:

Харчові технології

Підготовка фахівців у галузі знань G «Інженерія, виробництво та будівництво» за спеціальністю G13 «Харчові технології»

Форма навчання Термін навчання
Всі форми навчання 4 роки

 

Каталог дисциплін вільного вибору здобувачів вищої освіти на 2025-2026 навчальний рік

для здобувачів освітнього ступеня «БАКАЛАВР»:

спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа»
Дисципліни з каталогу освітньої програми «Готельно-ресторанна справа»

 

2 курс

Екотехнології в індустрії гостинності  


Екологія 


Екологічна безпека в сфері гостинності 


Основи наукових досліджень та технічної творчості 


Товарознавство в галузі 


 

3 курс

Професійна комунікація іноземною мовою  


Барна справа та організація роботи сомельє  


Санітарно-гігієнічна безпека в галузі: вітчизняний і європейський досвід  


Друга іноземна мова (французька) (німецька)


Кулінарна етнологія 


Міжнародний готельний бізнес


Туристичні дестинації  


Сучасні ресторанні технології 


Рекреалогія та курортна справа  


Туроперейтинг 


Франчайзинг у сфері гостинності  


Фінансова грамотність та основи обліку в галузі  


Digital-маркетинг  


 

4 курс

Професійна комунікація іноземною мовою  


Організація заходів в галузі  


НАССР і системи управління безпечністю кулінарної продукції  


Корпоративне управління в сфері гостинності  


Крафтові технології  


Моделювання діяльності готельних підприємств  


Маркетинговий менеджмент в готельно-ресторанному бізнесі  


 

 

спеціальність 242 «Туризм і рекреація»
Дисципліни з каталогу освітньої програми «Туризм»

 

2 курс

Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України  


Екологічний туризм та агротуризм


Етика гостинності


Оздоровчо-рекреаційна рухова активність 


Історія туризму 


Кулінарні традиції України 


Організація анімаційної діяльності 


Організація виставкової діяльності 


Проєктування та дизайн туристичних та готельних комплексів 


Рекреаційні комплекси світу 


 

 

3 курс

Ділова іноземна мова 


Друга іноземна мова (французька) (німецька)


Міський туризм 


Соціальний туризм: світовий досвід та перспективи


Івент-менеджмент 


Музеєзнавство 


Музеї України 


Прикладна статистика в туристичному секторі 


Спеціалізований туризм


Туристичні пам'ятки ЮНЕСКО


 

 

4 курс

SMM в туризмі


WEB-технології в туризмі 


Барна справа та організація роботи сомельє 


Бізнес-планування стартапів в туризмі 


Бізнес-планування в туризмі та ГРГ 


Друга іноземна мова (німецька)  


Екоменеджмент в туризмі 


Економіка і ціноутворення туризму 


Електронний маркетинг в туризмі 


Комунікативний менеджмент 


Ділова інозмна мова 


Організація дитячого та молодіжного туризму 


Управління сталим розвитком та туристична політика ЄС


Прогнозування діяльності підприємств туризму 


Стандартизація, сертифікація та ліцензування в туризмі 


Міжнародний туризм


МІСЕ-туризм


Міжнародна економіка


 

для здобувачів освітнього ступеня «МАГІСТР»:

Дисципліни з каталогу факультету ГРТБ ім. проф. В.Ф. Доценка

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа»
Дисципліни з каталогу освітньої програми «Готельна і ресторанна справа»

 

1 курс

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

 Каталоги ДВВ за минулі навчальні роки перейти
  • image

    Цирульнікова Віта Валентинівна

    Декан факультету

    доцент, кандидат технічних наук

  • image

    Бондар Наталія Петрівна

    Заступник декана з навчальної роботи

    доцент, кандидат технічних наук

  • image

    Тищенко Олена Михайлівна

    Заступник декана по роботі зі студентами

    старший викладач