Н У Х Т

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф.Доценка

Логотип ГРТБ

 

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка (ГРТБ) був започаткований у 2007 році і остаточно сформований у нинішньому складі у 2011 році. У складі факультету функціонують 3 випускові та 1 загальноосвітня кафедри:

  • технології ресторанної і аюрведичної продукції (випускова за спеціальністю «Харчові технології»);
  • готельно-ресторанної справи (випускова за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа»);
  • туристичного та готельного бізнесу (випускова за спеціальністю «Туризм»);
  • іноземних мов професійного спрямування;

Контактна інформація

01033, м. Київ, вул. Володимирська, 68
корп. З, ауд. З-6, тел. (044) 287-90-14 (денна форма навчання);
ауд. З-1, тел. (044) 287 97 33, (044) 287 94 95 (заступники декана);
корп. Б, тел. (044) 289-64-00 (приймальна комісія).
facebook.com/hrtb.official


на сайт факультету

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка (ГРТБ) забезпечує підготовку фахівців за освітніми ступенями «Бакалавр» та «Магістр». Підготовка фахівців здійснюється як на основі державного замовлення, так і за контрактом з юридичними і фізичними особами.

Освітній ступінь «Бакалавр» включає такі освітні програми:

Технології харчування

Підготовка фахівців у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» та освітньою програмою:

Форма навчання Термін навчання
Денна 4 роки
Денна скорочена 2 або 3 роки
Заочна / Дистанційна 4 роки 
Заочна скорочена / Дистанційна скорочена 2 роки 6 місяців / 3 роки 6 місяців

 

Готельно-ресторанна справа

Підготовка фахівців у галузі знань 24 «Сфера обслуговування» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» та освітньою програмою:

Форма навчання Термін навчання
Денна 4 роки
Денна скорочена 2 або 3 роки
Заочна / Дистанційна 4 роки 
Заочна скорочена / Дистанційна скорочена 2 роки 6 місяців / 3 роки 6 місяців

 

Туризм

Підготовка фахівців у галузі знань 24 «Сфера обслуговування» за спеціальністю 242 «Туризм і рекреація» та освітньою програмою:

Форма навчання Термін навчання
Денна 4 роки
Денна скорочена 2 або 3 роки
Заочна / Дистанційна 4 роки 
Заочна скорочена / Дистанційна скорочена 2 роки 6 місяців / 3 роки 6 місяців

 

Освітній ступінь «Магістр» включає такі освітні програми:

Технології в ресторанному господарстві

Підготовка фахівців у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» та освітньою програмою:

Форма навчання Термін навчання
Всі форми навчання 1 рік 4 місяці

 

Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції

Підготовка фахівців у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» та освітньою програмою:

Форма навчання Термін навчання
Денна 1 рік 4 місяці

 

Готельна і ресторанна справа

Підготовка фахівців у галузі знань 24 «Сфера обслуговування» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» та освітньою програмою:

Форма навчання Термін навчання
Всі форми навчання 1 рік 4 місяці

 

Туризм і рекреація

Підготовка фахівців у галузі знань 24 «Сфера обслуговування» за спеціальністю 242 «Туризм і рекреація» та освітньою програмою:

Форма навчання Термін навчання
Всі форми навчання 1 рік 4 місяці

 

Науковий ступінь «Доктор філософії»:

Харчові технології

Підготовка фахівців у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології»

Форма навчання Термін навчання
Всі форми навчання 4 роки

 

на 2023-2024 навчальний рік

для здобувачів освітнього ступеня «БАКАЛАВР»:

спеціальність 181 «Харчові технології»
Дисципліни з каталогу освітньої програми «Технології харчування»

 

1 курс

Гастрономія в закладах ресторанного господарства 


Дипломатичний протокол 


Мерчендайзинг 


Оздоровче харчування 


Основи аюрведичної дієтології 


Основи маркетингу закладів ресторанного господарства 


Стандарти роботи F&B сервісу 


 

 

2 курс

Хімія і технологія сировини ресторанного господарства 


Товарознавство харчових продуктів у ресторанному господарстві 


Нормативне забезечення діяльності підприємств ресторанного господарства 


Захист прав споживачів харчової продукції 


Екотехнології в ресторанному господарстві 


Стандартизація, метрологія, сертифікація у ресторанному господарстві 


 

 

 

3-4 курс

Блок дисциплін «Технологічний»

Барна справа та робота сомельє 


Молекулярні технології в закладах ресторанного господарства 


Основи кулінарного мистецтва оформлення продукції ресторанного господарства 


Дієтологія 


Сервісологія 


 

Блок дисциплін «Організаційний»

Конструювання та оптимізація складу нових харчових продуктів 


Програма безпеки харчування та НАССР закладів ресторанного господарства 


Кейтеринг 


Системи управління логістичною діяльністю закладів ресторанного господарства 


Івент-технології 


 

спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа»
Дисципліни з каталогу освітньої програми «Готельно-ресторанна справа»

 

2 курс

Екотехнології в індустрії гостинності  


Екологія 


Екологічна безпека у сфері гостинності 


Основи наукових досліджень та технічної творчості 


Товарознавство в галузі 


 

 

спеціальність 242 «Туризм і рекреація»
Дисципліни з каталогу освітньої програми «Туризм»

 

2 курс

Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України  


Екологічний туризм та агротуризм


Етика гостинності 


Історія туризму 


Кулінарні традиції України 


Організація анімаційної діяльності 


Організація виставкової діяльності 


Проєктування та дизайн туристичних та готельних комплексів 


Рекреаційні комплекси світу 


 

 

 

 

3 курс

Ділова іноземна мова 


Друга іноземна мова (німецька) 


Друга іноземна мова (французька) 


Екологічний туризм та агротуризм 


Івентивний туризм 


Івент-менеджмент 


Міжнародна економіка 


Музеєзнавство 


Музеї України 


Прикладна статистика в туристичному секторі 


Спеціалізований туризм


Туристичні пам'ятки ЮНЕСКО


 

 

4 курс

SMM в туризмі


WEB-технології в туризмі 


Барна справа та організація роботи сомельє 


Бізнес-планування стартапів в туризмі 


Бізнес-планування в туризмі та ГРГ 


Друга іноземна мова (німецька) 


Екоменеджмент в туризмі 


Економіка і ціноутворення туризму 


Електронний маркетинг в туризмі 


Комунікативний менеджмент 


Міжнародний туризм 


Організація туризму (МІСЕ-туризм) 


Прикладна статистика в туристичному секторі  


Прогнозування діяльності підприємств туризму 


Стандартизація, сертифікація та ліцензування в туризмі 


Технології інформування та комунікації


 

для здобувачів освітнього ступеня «МАГІСТР»:

спеціальність 181 «Харчові технології»
Дисципліни з каталогу освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві»

 

2 курс

 

Дієтологія та дієтотерапія


Інжиніринг у ресторанному бізнесі


Маркетинг ресторанних послуг 


Сучасний ресторанний креатив 


Теоретичні основи аюрведичного харчування 


Харчова та санітарна токсикологія 


спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа»
Дисципліни з каталогу освітньої програми «Готельна і ресторанна справа»

 

Міжнародний готельний бізнес 


Прикладні методи досліджень в готельно-ресторанному господарстві  


Інтелектуальна власність 


Автоматизація в готельно-ресторанному бізнесі 


Сучасні харчові технології в закладах готельно-ресторанного господарства


Web-комунікації в готельно-ресторанному бізнесі 


Методологія наукових досліджень 


Енергозберігаючі технології для готельно-ресторанних підприємств  


Ціноутворення в готельній індустрії 


Стратегічний маркетинг в готельно-ресторанному бізнесі 


HR-менеджмент у сфері гостинності


Молекулярні технології продукції ресторанного господарства 


Сервісні інновації в галузі 


Стратегії розвитку та корпоративна соціальна відповідальність у сфері гостинності  


 

 

 Каталог ДВВ за минулі навчальні роки перейти
  • image

    Цирульнікова Віта Валентинівна

    Декан факультету

    доцент, кандидат технічних наук

  • image

    Бондар Наталія Петрівна

    Заступник декана з навчальної роботи

    доцент, кандидат технічних наук

  • image

    Тищенко Олена Михайлівна

    Заступник декана по роботі зі студентами

    старший викладач