Н У Х Т

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф.Доценка

Логотип ГРТБ

 

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка (ГРТБ) був започаткований у 2007 році і остаточно сформований у нинішньому складі у 2011 році. У складі факультету функціонують 3 випускові та 1 загальноосвітня кафедри:

  • технології ресторанної і аюрведичної продукції (випускова за спеціальністю «Харчові технології»);
  • готельно-ресторанної справи (випускова за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа»);
  • туристичного та готельного бізнесу (випускова за спеціальністю «Туризм»);
  • іноземних мов професійного спрямування;

Контактна інформація

01033, м. Київ, вул. Володимирська, 68
корп. З, ауд. З-6, тел. (044) 287-90-14 (денна форма навчання);
ауд. З-1, тел. (044) 287 97 33, (044) 287 94 95 (заступники декана);
корп. Б, тел. (044) 289-64-00 (приймальна комісія).
facebook.com/hrtb.official


на сайт факультету

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені В.Ф. Доценка (ГРТБ) забезпечує підготовку фахівців за освітніми ступенями «Бакалавр» та «Магістр». Підготовка фахівців здійснюється як на основі державного замовлення, так і за контрактом з юридичними і фізичними особами.

Освітній ступінь «Бакалавр» включає такі освітні програми:

Технології харчування

Підготовка фахівців у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» та освітньою програмою:

  • Технології харчування
Форма навчання Термін навчання
Денна 4 роки
Денна скорочена 2 або 3 роки
Заочна / Дистанційна 4 роки 6 місяців
Заочна скорочена / Дистанційна скорочена 2 роки 6 місяців / 3 роки 6 місяців

сертифікат про акредитацію

Готельно-ресторанна справа

Підготовка фахівців у галузі знань 24 «Сфера обслуговування» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» та освітньою програмою:

  • Готельно-ресторанна справа
Форма навчання Термін навчання
Денна 4 роки
Денна скорочена 2 або 3 роки
Заочна / Дистанційна 4 роки 6 місяців
Заочна скорочена / Дистанційна скорочена 2 роки 6 місяців / 3 роки 6 місяців

сертифікат про акредитацію

Туризм

Підготовка фахівців у галузі знань 24 «Сфера обслуговування» за спеціальністю 242 «Туризм» та освітньою програмою:

  • Туризм
Форма навчання Термін навчання
Денна 4 роки
Денна скорочена 2 або 3 роки
Заочна / Дистанційна 4 роки 6 місяців
Заочна скорочена / Дистанційна скорочена 2 роки 6 місяців / 3 роки 6 місяців

сертифікат про акредитацію

Освітній ступінь «Магістр» включає такі освітні програми:

Технології в ресторанному господарстві

Підготовка фахівців у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» та освітньою програмою:

  • Технології в ресторанному господарстві
Форма навчання Термін навчання
Всі форми навчання 1 рік 6 місяців

сертифікат про акредитацію

Технології аюрведичних харчових продуктів

Підготовка фахівців у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» та освітньою програмою:

  • Технології аюрведичних харчових продуктів
Форма навчання Термін навчання
Всі форми навчання 1 рік 6 місяців

сертифікат про акредитацію

Готельна і ресторанна справа

Підготовка фахівців у галузі знань 24 «Сфера обслуговування» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» та освітньою програмою:

  • Готельна і ресторанна справа
Форма навчання Термін навчання
Всі форми навчання 1 рік 6 місяців

сертифікат про акредитацію

Туризмознавство

Підготовка фахівців у галузі знань 24 «Сфера обслуговування» за спеціальністю 242 «Туризм» та освітньою програмою:

  • Туризмознавство
Форма навчання Термін навчання
Всі форми навчання 1 рік 6 місяців

сертифікат про акредитацію

на 2022-2023 навчальний рік

для здобувачів освітнього ступеня «БАКАЛАВР»:

спеціальність 181 «Харчові технології»
освітня програма «Технології харчування»

 

1 курс

 

Кулінарознавство


Гастрономія в умовах закладів ресторанного господарства


Етика і естетика в ресторанній справі


English for Life: базовий курс англійської мови


Everyday English


Хімія і технологія сировини ресторанного господарства


Товарознавство харчових продуктів у ресторанному господарстві


Наукові товарознавчі дослідження продуктів у ресоранному господарстві


Основи наукових досліджень


Основи наукової творчості у вищій школі


Науково-технічна творчість у ресторанному господарстві

 

2 курс

 

Гігієна та санітарія в закладах ресторанного господарства


Фізіологія та гігієна харчування


Виробнича санітарія та гігієна праці


Харчові добавки, ферменти і ароматизатори


Харчові добавки, прянощі та приправи


Дієтичні добавки та ароматизатори


Теоретичні основи технології продукції ресторанного господарства


Фізико-хімічні та біотехнологічні процеси в технології продукції ресторанного господарства


Функціонально-технологічні та фізико-хімічні властивості сировини ресторанного господарства

спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа»
освітня програма «Готельно-ресторанна справа»

 

1 курс

 

Активний туризм


Кулінарознавство


Основи наукових досліджень та технічної творчості


Французька мова


Світова індустрія гостинності


Основи туризмознавства

 

2 курс

 

Екотехнології в індустрії гостинності


Екологія


Екологічна безпека у сфері гостинності


Основи наукових досліджень та технічної творчості


Товарознавство в галузі

 

 

спеціальність 242 «Туризм»
освітня програма «Туризм»

 

1 курс

 

Активний туризм


Світова індустрія гостинності


Спортивний туризм


Кулінарознавство


Німецька мова


Французька мова

 

2 курс

 

Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України


Етика гостинності


Історія туризму


Кулінарні традиції України


Організація анімаційної діяльності


Організація виставкової діяльності


Організація масових туристичних заходів


Проектування та дизайн туристичних та готельних комплексів


Рекреаційні комплекси світу

 

 

3 курс

 

Друга іноземна мова (німецька)


Друга іноземна мова (французька)


Екологічний та агротуризм


Івент-менеджмент


Івентивний туризм


Ділова іноземна мова 


Міжнародна економіка


Музеєзнавство


Музеї України 


Спеціалізований туризм 


Управління сталим розвитком та туристична політика ЄС 

 

4 курс

 

Барна справа та організація роботи сомельє


Бізнес-планування стартапів в туризмі


Бізнес-планування в туризмі та ГРГ


Друга іноземна мова (німецька)


Друга Іноземна мова (французька)


Електронний маркетинг


Екоменеджмент в туризмі


Економіка і ціноутворення туризму


Комунікативний менеджмент


Міжнародний туризм


Організація туризму (МІСЕ-туризм)


Прикладна статистика в туристичному секторі


Прогнозування діяльності підприємств туризму


Стандартизація, сертифікація та ліцензування в туризмі


Технології інформування та комунікацій


SMM в туризмі


Web-технології в туризмі

для здобувачів освітнього ступеня «МАГІСТР»:

спеціальність 181 «Харчові технології»
освітня програма «Технології в ресторанному господарстві»

 

Проєктні послуги для ресторанних мереж


PR-технології в ресторанному господарстві


Дієтологія та дієтотерапія


Інжиніринг у ресторанному бізнесі


Інфраструктурні проєкти закладів ресторанного господарства


Маркетинг ресторанних послуг


Сучасні теорії та концепції харчування


Теоретичні основи аюрведичного харчування


Харчова та санітарна токсикологія

спеціальність 181 «Харчові технології»
освітня програма «Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції»

 

Теоретичні основи Аюрведи


Фітотерапія та застосування рослин в аюрведичній практиці


Теорія та практика впливу смаку і аромату на баланс дош


Основи аюрведичної системи оздоровлення людини


Науково-практичні основи технології аюрведичних продуктів лікувально-профілактичного призначення


Фітотерапія та лікарські трави в аюрведичному харчуванні


Філософія дослідницької інновації


Адміністративно-правові засади управління безпекою підприємств в Україні


Психологія управління та конфліктологія


Тренінг формування комунікативної компетентності керівника


PR-технології у аюрведичних закладах ресторанного господарства


Менеджмент якості та безпеки продукції у аюрведичних закладах ресторанного господарства


Концепції та стратегії розвитку аюрведичного закладу ресторанного господарства


Безпека і якість аюрведичних харчових продуктів


Сталі харчові ланцюги та безпека аюрведичної продукції


Управління безпечністю харчової продукції у закладах ресторанного господарства

спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа»
освітня програма «Готельна і ресторанна справа»

 

Автоматизація в готельно-ресторанному бізнесі


Дієтологія


Енергозберігаючі технології для готельно-ресторанних підприємств


Інтелектуальна власність


Конкурентоспроможність підприємств індустрії гостинності


Корпоративне підприємництво у сфері гостинності


Методологія та методи досліджень


Міжнародний готельний бізнес


Молекулярні технології продукції ресторанного господарства


НАССР і системи управління безпечністю кулінарної продукції


Прикладні методи досліджень в готельно-ресторанному господарстві


Проектування готельних і ресторанних комплексів


Промоція туристичних дестинацій


Професійне спілкування іноземною мовою


Сервісні інновації в галузі


Сучасні теорії та концепції харчування


Сучасні харчові технології в закладах готельно-ресторанного господарства


Технології організації спеціалізованих гастрономічних турів


PR технології в індустрії гостинності


Project managment в готельно-ресторанному бізнесі


Web-комунікації в готельно-ресторанному бізнесі

спеціальність 242 «Туризм»
освітня програма «Туризмознавство»

 

1 курс

 

Глобальна економіка


HR технології в індустрії гостинності


Reveneu менеджмент


Гастрономія та енологія в туризмі: сучасні тенденції


Міжнародний протокол та етикет


Трудове та договірне право


Професійне спілкування іноземною мовою


Міжнародні стратегії економічного розвитку


Управління стійким розвитком дестинацій: досвід ЄС


Управління конкурентоспроможністю туристичного підприємства


Корпоративне підприємництво у сфері гостинності


Промоція туристичних дестинацій 


Технологія організації спеціалізованих гастрономічних турів 


Дієтологія 


Сучасні теорії та концепції харчування 


Інтелектуальна власність 


Методи і моделі прийняття рішень 


Технології високої кухні 

 

2 курс

 

Геоінформаційні технології


Інноваційні технології у готельно-ресторанному господарстві


Методи і моделі прийняття рішень


Промоція туристичних дестинацій


Технології організації спеціалізованих гастрономічних турів


Туристична дестинація Київ


Управління якістю туристичних послуг


Health туризм


Wellness&Spa туризм

 

 Каталог ДВВ на 2021-2022 навчальний рік перейти
  • image

    Цирульнікова Віта Валентинівна

    В.о. декана факультету

    доцент, кандидат технічних наук

  • image

    Бондар Наталія Петрівна

    Заступник декана з навчальної роботи

    доцент, кандидат технічних наук

  • image

    Тищенко Олена Михайлівна

    Заступник декана по роботі зі студентами

    старший викладач