Н У Х Т

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф.Доценка

Логотип ГРТБ

 

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка (ГРТБ) був започаткований у 2007 році і остаточно сформований у нинішньому складі у 2011 році. У складі факультету функціонують 3 випускові та 1 загальноосвітня кафедри:

  • технології ресторанної і аюрведичної продукції (випускова за спеціальністю «Харчові технології»);
  • готельно-ресторанної справи (випускова за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа»);
  • туристичного та готельного бізнесу (випускова за спеціальністю «Туризм»);
  • іноземних мов професійного спрямування;

Контактна інформація

01033, м. Київ, вул. Володимирська, 68
корп. З, ауд. З-6, тел. (044) 287-90-14 (денна форма навчання);
ауд. З-1, тел. (044) 287 97 33, (044) 287 94 95 (заступники декана);
корп. Б, тел. (044) 289-64-00 (приймальна комісія).
facebook.com/hrtb.official


на сайт факультету

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка (ГРТБ) забезпечує підготовку фахівців за освітніми ступенями «Бакалавр» та «Магістр». Підготовка фахівців здійснюється як на основі державного замовлення, так і за контрактом з юридичними і фізичними особами.

Освітній ступінь «Бакалавр» включає такі освітні програми:

Технології харчування

Підготовка фахівців у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» та освітньою програмою:

Форма навчання Термін навчання
Денна 4 роки
Денна скорочена 2 або 3 роки
Заочна / Дистанційна 4 роки 
Заочна скорочена / Дистанційна скорочена 2 роки 6 місяців / 3 роки 6 місяців

 

Готельно-ресторанна справа

Підготовка фахівців у галузі знань 24 «Сфера обслуговування» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» та освітньою програмою:

Форма навчання Термін навчання
Денна 4 роки
Денна скорочена 2 або 3 роки
Заочна / Дистанційна 4 роки 
Заочна скорочена / Дистанційна скорочена 2 роки 6 місяців / 3 роки 6 місяців

 

Туризм

Підготовка фахівців у галузі знань 24 «Сфера обслуговування» за спеціальністю 242 «Туризм і рекреація» та освітньою програмою:

Форма навчання Термін навчання
Денна 4 роки
Денна скорочена 2 або 3 роки
Заочна / Дистанційна 4 роки 
Заочна скорочена / Дистанційна скорочена 2 роки 6 місяців / 3 роки 6 місяців

 

Освітній ступінь «Магістр» включає такі освітні програми:

Технології в ресторанному господарстві

Підготовка фахівців у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» та освітньою програмою:

Форма навчання Термін навчання
Всі форми навчання 1 рік 4 місяці

 

Технології дієтичної та аюрведичної харчової продукції

Підготовка фахівців у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» та освітньою програмою:

Форма навчання Термін навчання
Денна 1 рік 4 місяці

 

Готельна і ресторанна справа

Підготовка фахівців у галузі знань 24 «Сфера обслуговування» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» та освітньою програмою:

Форма навчання Термін навчання
Всі форми навчання 1 рік 4 місяці

 

Туризм і рекреація

Підготовка фахівців у галузі знань 24 «Сфера обслуговування» за спеціальністю 242 «Туризм і рекреація» та освітньою програмою:

Форма навчання Термін навчання
Всі форми навчання 1 рік 4 місяці

 

Науковий ступінь «Доктор філософії»:

Харчові технології

Підготовка фахівців у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології»

Форма навчання Термін навчання
Всі форми навчання 4 роки

 

Каталог дисциплін вільного вибору здобувачів вищої освіти на 2024-2025 навчальний рік

для здобувачів освітнього ступеня «БАКАЛАВР»:

Дисципліни з каталогу факультету ГРТБ ім. проф. В.Ф. Доценка

 


 


 


 

 


 


 


 


спеціальність 181 «Харчові технології»
Дисципліни з каталогу освітньої програми «Технології харчування»

 

2 курс

Хімія і технологія сировини ресторанного господарства 


Товарознавство харчових продуктів у ресторанному господарстві 


Нормативне забезечення діяльності підприємств ресторанного господарства 


Захист прав споживачів харчової продукції 


Екотехнології в ресторанному господарстві 


Стандартизація, метрологія, сертифікація  


 

 

 

3 курс

Харчові добавки, прянощі та приправи 


Гастротуризм 


Сервісологія 


Івент-технології


Барна справа та робота сомельє 


Конструювання та оптимізація складу нових харчових продуктів 


Молекулярні технології в закаладах ресторанного господарства


Системи управління логістичною діяльністю закладів ресторанного господарства 


 

4 курс

Основи кулінарного мистецтва оформлення продукції ресторанного господарства  


Дієтологія


Кейтеринг 


Системи управління логістичною діяльністю закладів ресторанного господарства 


 

спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа»
Дисципліни з каталогу освітньої програми «Готельно-ресторанна справа»

 

2 курс

Екотехнології в індустрії гостинності  


Екологія 


Екологічна безпека в сфері гостинності 


Основи наукових досліджень та технічної творчості 


Товарознавство в галузі 


 

3 курс

Професійна комунікація іноземною мовою  


Барна справа та організація роботи сомел'є  


Санітарно-гігієнічна безпека в галузі: вітчизняний і європейський досвід  


Друга іноземна мова (французька)  


Кулінарна етнологія 


Друга іноземна мова (німецька) 


Туристичні дестинації  


Сучасні ресторанні технології 


Рекреалогія та курортна справа  


Туроперейтинг 


Франчайзинг у сфері гостинності  


Фінансова грамотність та основи обліку в галузі  


Digital-маркетинг  


 

4 курс

Професійна комунікація іноземною мовою  


Організація заходів в галузі  


НАССР і системи управління безпечністю кулінарної продукції  


Корпоративне управління в сфері гостинності  


Крафтові технології  


Моделювання діяльності готельних підприємств  


Маркетинговий менеджмент в готельно-ресторанному бізнесі  


Міжнародний готельний бізнес  


 

спеціальність 242 «Туризм і рекреація»
Дисципліни з каталогу освітньої програми «Туризм»

 

2 курс

Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України  


Екологічний туризм та агротуризм


Етика гостинності 


Історія туризму 


Кулінарні традиції України 


Організація анімаційної діяльності 


Організація виставкової діяльності 


Проєктування та дизайн туристичних та готельних комплексів 


Рекреаційні комплекси світу 


 

 

3 курс

Ділова іноземна мова 


Друга іноземна мова (французька) 


Друга іноземна мова (німецька) 


Міський туризм 


Соціальний туризм: світовий досвід та перспективи


Івент-менеджмент 


Музеєзнавство 


Музеї України 


Прикладна статистика в туристичному секторі 


Спеціалізований туризм


Туристичні пам'ятки ЮНЕСКО


 

 

4 курс

SMM в туризмі


WEB-технології в туризмі 


Барна справа та організація роботи сомельє 


Бізнес-планування стартапів в туризмі 


Бізнес-планування в туризмі та ГРГ 


Друга іноземна мова (німецька)  


Екоменеджмент в туризмі 


Економіка і ціноутворення туризму 


Електронний маркетинг в туризмі 


Комунікативний менеджмент 


Інозмна мова за професійним спрямуванням 


Організація дитячого та молодіжного туризму 


Управління сталим розвитком та туристична політика ЄС


Прогнозування діяльності підприємств туризму 


Стандартизація, сертифікація та ліцензування в туризмі 


Міжнародний туризм


Організація туризму (МІСЕ-туризм)


 

для здобувачів освітнього ступеня «МАГІСТР»:

Дисципліни з каталогу факультету ГРТБ ім. проф. В.Ф. Доценка

 


 


 


 


 


 


 


спеціальність 181 «Харчові технології»
Дисципліни з каталогу освітньої програми «Технології в ресторанному господарстві»

 

2 курс

Інжиніринг у ресторанному бізнесі 


Маркетинг ресторанних послуг 


Теоретичні основи аюрведичного харчування 


Сучасний ресторанний креатив 


Дієтологія та дієтотерапія 


Харчова та санітарна токсикологія  


спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа»
Дисципліни з каталогу освітньої програми «Готельна і ресторанна справа»

 

1 курс

 


  


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

 Каталог ДВВ за минулі навчальні роки перейти
  • image

    Цирульнікова Віта Валентинівна

    Декан факультету

    доцент, кандидат технічних наук

  • image

    Бондар Наталія Петрівна

    Заступник декана з навчальної роботи

    доцент, кандидат технічних наук

  • image

    Тищенко Олена Михайлівна

    Заступник декана по роботі зі студентами

    старший викладач