Н У Х Т

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Логотип ГРТБ

 

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ) був започаткований у 2007 році і остаточно сформований у нинішньому складі у 2011 році. У складі факультету функціонують 3 випускові та 1 загальноосвітня кафедри:

  • технології ресторанної і аюрведичної продукції (випускова за спеціальністю «Харчові технології»);
  • готельно-ресторанної справи (випускова за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа»);
  • туристичного та готельного бізнесу (випускова за спеціальністю «Туризм»);
  • іноземних мов професійного спрямування;

Контактна інформація

01033, м. Київ, вул. Володимирська, 68
корп. З, ауд. З-6, тел. (044) 287-90-14 (денна форма навчання);
ауд. З-1, тел. (044) 287 97 33, (044) 287 94 95 (заступники декана);
корп. Б, тел. (044) 289-64-00 (приймальна комісія).
facebook.com/hrtb.official


на сайт факультету

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу (ГРТБ) забезпечує підготовку фахівців за освітніми ступенями «Бакалавр» та «Магістр». Підготовка фахівців здійснюється як на основі державного замовлення, так і за контрактом з юридичними і фізичними особами.

Освітній ступінь «Бакалавр» включає такі освітні програми:

Технології харчування

Підготовка фахівців у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» та освітньою програмою:

  • Технології харчування
Форма навчання Термін навчання
Денна 4 роки
Денна скорочена 2 або 3 роки
Заочна / Дистанційна 4 роки 6 місяців
Заочна скорочена / Дистанційна скорочена 2 роки 6 місяців / 3 роки 6 місяців

сертифікат про акредитацію

Готельно-ресторанна справа

Підготовка фахівців у галузі знань 24 «Сфера обслуговування» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» та освітньою програмою:

  • Готельно-ресторанна справа
Форма навчання Термін навчання
Денна 4 роки
Денна скорочена 2 або 3 роки
Заочна / Дистанційна 4 роки 6 місяців
Заочна скорочена / Дистанційна скорочена 2 роки 6 місяців / 3 роки 6 місяців

сертифікат про акредитацію

Туризм

Підготовка фахівців у галузі знань 24 «Сфера обслуговування» за спеціальністю 242 «Туризм» та освітньою програмою:

  • Туризм
Форма навчання Термін навчання
Денна 4 роки
Денна скорочена 2 або 3 роки
Заочна / Дистанційна 4 роки 6 місяців
Заочна скорочена / Дистанційна скорочена 2 роки 6 місяців / 3 роки 6 місяців

сертифікат про акредитацію

Освітній ступінь «Магістр» включає такі освітні програми:

Технології в ресторанному господарстві

Підготовка фахівців у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» та освітньою програмою:

  • Технології в ресторанному господарстві
Форма навчання Термін навчання
Всі форми навчання 1 рік 6 місяців

сертифікат про акредитацію

Технології аюрведичних харчових продуктів

Підготовка фахівців у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» та освітньою програмою:

  • Технології аюрведичних харчових продуктів
Форма навчання Термін навчання
Всі форми навчання 1 рік 6 місяців

сертифікат про акредитацію

Готельна і ресторанна справа

Підготовка фахівців у галузі знань 24 «Сфера обслуговування» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» та освітньою програмою:

  • Готельна і ресторанна справа
Форма навчання Термін навчання
Всі форми навчання 1 рік 6 місяців

сертифікат про акредитацію

Туризмознавство

Підготовка фахівців у галузі знань 24 «Сфера обслуговування» за спеціальністю 242 «Туризм» та освітньою програмою:

  • Туризмознавство
Форма навчання Термін навчання
Всі форми навчання 1 рік 6 місяців

сертифікат про акредитацію

КАТАЛОГ дисциплін вільного вибору здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «БАКАЛАВР»:

спеціальність 181 «Харчові технології»
освітня програма «Технології харчування»

 

1 курс

Кулінарознавство


Гастрономія в умовах закладів ресторанного господарства


Етика і естетика в ресторанній справі


English for Life: базовий курс англійської мови


Everyday English


Хімія і технологія сировини ресторанного господарства


Товарознавство харчових продуктів у ресторанному господарстві


Наукові товарознавчі дослідження продуктів у ресоранному господарстві


Основи наукових досліджень


Основи наукової творчості у вищій школі


Науково-технічна творчість у ресторанному господарстві

 

2 курс

Гігієна та санітарія в закладах ресторанного господарства


Фізіологія та гігієна харчування


Виробнича санітарія та гігієна праці


Харчові добавки, ферменти і ароматизатори


Харчові добавки, прянощі та приправи


Дієтичні добавки та ароматизатори


Теоретичні основи технології продукції ресторанного господарства


Фізико-хімічні та біотехнологічні процеси в технології продукції ресторанного господарства


Функціонально-технологічні та фізико-хімічні властивості сировини ресторанного господарства

спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа»
освітня програма «Готельно-ресторанна справа»

 

1 курс

Господарське та трудове право


Захист прав споживачів послуг гостинності


Право (правознавство)


Нормативне забезпечення діяльності підприємств індустрії гостинності


Професійна етика та медіація


Українська мова (за професійним спрямуванням)


Світова та національна культурна спадщина


Лідерство та командоутворення


Світова індустрія гостинності


Основи туризмознавства

 

2 курс

Екотехнології в індустрії гостинності


Екологія


Екологічна безпека у сфері гостинності


Санітарія і гігієна в галузі


Товарознавство в галузі

 

4 курс

Мерчандайзинг в готельно-ресторанному господарстві


Менеджмент готельно-ресторанного господарства


Товарознавство в готельному господарстві


Поведінка споживача


Операційний менеджмент в галузі


Корпоративне управління

спеціальність 242 «Туризм»
освітня програма «Туризм»

 

1 курс

Активний туризм


Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України


Спортивний туризм


Кулінарні традиції України

 

2 курс

Психологія


Економічна теорія


Історія туризму


Ділова українська мова


Рекреаційні комплекси світу


Проектування та дизайн туристичних та готельних комплексів


Етика гостинності


Організація виставкової діяльності


Вища математика


Соціологія


Філософія


Організація анімаційної діяльності

 

3 курс

Друга іноземна мова (німецька)


Друга іноземна мова (французька)


Екологічний та агротуризм


Івент-менеджмент


Івентивний туризм


Іноземна мова за проф.спрямуванням


Міжнародна економіка


Музеєзнавство


Музеї України 


Спеціалізований туризм 


Управління сталим розвитком та турполітика ЄС 

 

4 курс

Барна справа та організація роботи сомельє


Бізнес-планування інновпродуктів в туризмі


Бізнес-планування стартапів в туризмі


Бізнес-планування в туризмі та ГРГ


Глобальний ринок туристичних послуг


Ділова Іноземна мова (рівень А2+)


Ділова Іноземна мова (рівень В1)


Економіка і аналіз діяльності підприємств туризму


Економіка і ціноутворення туризму


Івент-менеджмент


Комунікативний менеджмент


Міжнародний туризм


Організація туризму (МІСЕ-туризм)


Прогнозування діяльності підприємств туризму


Технологія продуктів бродіння

КАТАЛОГ дисциплін вільного вибору здобувачів вищої освіти освітнього ступеня «МАГІСТР»:

спеціальність 181 «Харчові технології»
освітня програма «Технології аюрведичних харчових продуктів»

 

Теоретичні основи Аюрведи


Фітотерапія та застосування рослин в аюрведичній практиці


Теорія та практика впливу смаку і аромату на баланс дош


Основи аюрведичної системи оздоровлення людини


Науково-практичні основи технології аюрведичних продуктів лікувально-профілактичного призначення


Фітотерапія та лікарські трави в аюрведичному харчуванні


Філософія дослідницької інновації


Адміністративно-правові засади управління безпекою підприємств в Україні


Психологія управління та конфліктологія


Тренінг формування комунікативної компетентності керівника


PR-технології у аюрведичних закладах ресторанного господарства


Менеджмент якості та безпеки продукції у аюрведичних закладах ресторанного господарства


Концепції та стратегії розвитку аюрведичного закладу ресторанного господарства


Безпека і якість аюрведичних харчових продуктів


Сталі харчові ланцюги та безпека аюрведичної продукції


Управління безпечністю харчової продукції у закладах ресторанного господарства

спеціальність 242 «Туризм»
освітня програма «Туризмознавство»

 

1 курс

Глобальна економіка


HR-менеджмент підприємств туристичного та готельного бізнесу


Reveneu менеджмент


Web-комунікації в туристичному бізнесі


Міжнародний протокол та етикет


Трудове та договірне право


Управління інтелектуальним капіталом


Міжнародні стратегії економічного розвитку


Управління стійким розвитком дестинацій: досвід ЄС


Управління конкурентоспроможністю туристичного підприємства


Гастрономія і енологія в туризмі: сучасні тенденції


Технології високої кухні

 

2 курс

Геоінформаційні технології


Інноваційні технології у готельно-ресторанному господарстві


Методи і моделі прийняття рішень


Промоція туристичних дестинацій


Технології організації спеціалізованих гастрономічних турів


Туристична дестинація Київ


Управління якістю туристичних послуг


Health туризм


Wellness & Spa туризм

  • image

    Цирульнікова Віта Валентинівна

    В.о. декана факультету

    доцент, кандидат технічних наук

  • image

    Бондар Наталія Петрівна

    Заступник декана з навчальної роботи

    доцент, кандидат технічних наук

  • image

    Тищенко Олена Михайлівна

    Заступник декана по роботі зі студентами

    старший викладач