Н У Х Т

Декан факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ім. проф. В. Ф. Доценка

Віта Валентинівна Цирульнікова
Віта Валентинівна Цирульнікова
доцент, кандидат технічних наук

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка запрошує на навчання енергійних, цілеспрямованих, комунікабельних людей, бажаючих опанувати престижні спеціальності сьогодення і стати фахівцями індустрії гостинності.

Готельно-ресторанний і туристичний бізнес завжди асоціюється з приємним відпочинком та новими враженнями, а сама сфера гостинності – одна з найприбутковіших у світі.

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка – структурний підрозділ Національного університету харчових технологій, відомий у вітчизняному і міжнародному освітньому просторі якісною сучасною підготовкою висококваліфікованих фахівців для індустрії гостинності.

Історія факультету бере початок у 2004 році з підготовки бакалаврів професійного спрямування «Технології в ресторанному господарстві», у 2007 році започатковано навчання за спеціальністю Готельно-ресторанна справа, 2011 році – «Туризм». У 2020 році здобути вищу освіту за цими спеціальностями можна на бакалаврському та магістерському рівнях. Професійна підготовка за бакалаврськими програмами «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» і «Туризм та рекреація» здійснюється англійською мовою. Партнерами освітніх програм є провідні вітчизняні та міжнародні готельні, ресторанні й туристичні підприємства.

Викладацько-студентська родина факультету – це здобувачі освіти денної та заочної форм, науково-педагогічні працівники, 90 % яких мають наукові ступені та вчені звання, здобувачі ступеня доктора філософії. У складі факультету функціонують 3 випускові кафедри – готельно-ресторанної справи, туристичного та готельного бізнесу, технології ресторанної і аюрведичної продукції; і одна загальноосвітня кафедра іноземних мов професійного спрямування.

Випускова кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції здійснює підготовку бакалаврів і магістрів за освітніми програмами спеціальності G13 Харчові технології.

Випускова кафедра готельно-ресторанної справи здійснює підготовку бакалаврів і магістрів за освітніми програмами спеціальності J2 Готельно-ресторанна справа та кейтеринг.

Випускова кафедра туристичного та готельного бізнесу здійснює підготовку бакалаврів і магістрів за освітніми програмами спеціальності J3 Туризм та рекреація.

Навчання на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка – це:

  1. закріплення теоретичних знань та набуття практичних навиків в інноваційно обладнаних аудиторіях:лабораторії організації ресторанного обслуговування, лабораторіях технології ресторанної продукції, лабораторії обслуговування у готельних підприємствах, лабораторії барної справи та роботи сомельє, науково-дослідній міні-броварні, комп’ютерному класі з сучасними програмними продуктами для управління готельно-ресторанним та туристичним бізнесом,
  2. виїзні заняття в умовах кращих готелів, ресторанів та туристичних агенцій м. Києва,
  3. лекторії, майстер-класи, воркшопи, професійні конкурси від фахівців України і світу з кулінарного та кондитерського мистецтва, інноваційних ресторанних, готельних, туристичних технологій,
  4. навчання за бакалаврськими програмами «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» і «Туризм та рекреація» англійською мовою,
  5. поглиблене вивчення здобувачами двох іноземних мов на вибір (англійська, французька, німецька),
  6. дуальна освіта – навчання і стажування у топових підприємствах індустрії гостинності,
  7. участь у програмах студентських обмінів, міжнародних і всеукраїнських конференціях, олімпіадах, виставках, майстер-класах, наукових форумах, присвячених розвитку індустрії гостинності.

Можливості для практичної підготовки – найкращі підприємства індустрії гостинності:

  • готельні підприємства міжнародних мереж: Hilton Kyiv, InterContinental Kyiv, Radisson Blu Hotel, Hyatt Regency Kyiv, Holiday Inn Kyiv,
  • вітчизняні готельні підприємства: Fairmont Grand Hotel Kyiv, Premier Palace Hotel, Optima Hotels & Resorts, Alfavito,
  • мережі ресторанів La Famiglia, Tarantino family, Gastro family, кейтерингові компанії,
  • туристичні оператори,
  • аюрведичні та оздоровчі центри.

З 2017 року практична підготовка здобувачів бакалаврського рівня вищої освіти проходить на базі підприємств готельно-ресторанного господарства Болгарії і з 2024 року – Греції.

Факультет активно бере участь у різноманітних міжнародних освітніх та наукових проєктах для забезпечення академічної мобільності учасників освітнього процесу. Науково-педагогічні співробітники стажувалися у закладах вищої освіти Швейцарії, Фінляндії, Німеччини, Словаччини, Польщі, Болгарії. У березні 2020 року було підписано Меморандум про взаєморозуміння із закладами вищої освіти, що входять до Швейцарської освітньої групи (SEG), що передбачає розширення освітніх та академічних можливостей для здобувачів вищої освіти і науково-педагогічних працівників кафедри готельно-ресторанної справи.

Успішне навчання, плідну наукову роботу здобувачі вищої освіти вдало поєднують з активною участю у масштабних факультетських та університетських заходах, національно-патріотичних, культурно-мистецьких, благодійних, волонтерських, спортивних змаганнях міського, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

В інфраструктурі університету є гуртожитки, поруч з якими знаходиться сучасний спортивний комплекс з басейном і тренажерними залами, що робить студентське життя ще цікавішим.

За відмінне навчання, особливі успіхи в науковій роботі, активну участь у громадському житті факультету і університету здобувачів вищої освіти відзначають академічними стипендіями Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Подяками Ректора та іншими нагородами.

Гордість факультету – це здобувачі освіти і успішні випускники, які працюють у кращих закладах індустрії гостинності на керівних посадах – директор готелю, ресторану або туристичної агенції, топ-менеджер закладу готельно-ресторанного господарства, готельєр, ресторатор, завідувач виробництва ресторанного підприємства, головний технолог, бренд-шеф, шеф-кухар, шеф-кондитер, шеф-бармен, шоколатьє, бариста, спеціаліст зі створення і впровадження страв авторської кухні, фахівець з гостинності, туристичної обслуговування, санаторно-курортної справи, розвитку гастрономічного, винного та міжнародного туризму, туризмознавець.

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка орієнтується на новітні методики навчання та розширює зв’язки зі стейкхолдерами готельно-ресторанного та туристичного бізнесу, створюючи умови для професійного, творчого та особистісного зростання здобувачів вищої освіти, виховуючи лідерів-новаторів для індустрії гостинності!

Запрошуємо випускників шкіл та коледжів стати студентами факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка!

 

Долучайтесь до наших факультетських каналів комунікації:


facebook.com/hrtb.official
instagram.com/hrtb_official
You-tube Факультет ГРТБ

image

Остання зміна: 16 травня 2025