Н У Х Т

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології та інженерія»

Запрошуємо здобувачів освіти до участі у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з галузей знань i спеціальностей у 2024/2025 навчальному році за спецiальнiстю «Харчові технології та інженерія».

Конкурс проводиться за такими освітніми програмами та спеціалізаціями:

технології цукру та полісахаридів;
технології питної води та водопідготовки харчових виробництв;
технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів;
технології органічних харчових продуктів;
технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення;
технології рослинних олій, жирових і косметичних продуктів;
технології зберігання, консервування та переробки молока;
технології морозива, заморожених десертів і напівфабрикатів;
технології зберігання, консервування та переробки м’яса;
технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів;
технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів;
технології зберігання та перероблення водних біоресурсів;
технології зберігання і переробки зерна;
технології продуктів бродіння і виноробства;
технології харчування;
технології в ресторанному господарстві;
технології аюрведичних харчових продуктів;
технологічна експертиза та безпека харчової продукції;
якість, стандартизація та сертифікація;
процеси і апарати харчових виробництв;
ефективність функціонування підприємств харчової промисловості.

Наукові роботи повинні відповідати вимогам Положення про Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей (Наказ МОН України № 605 від 18.04.2017 р., зареєстрований у Міністерстві юстиції України 15.05.2017 р. за № 620/30488).

Конкурс відбуватиметься у два тури:
I тур – у закладах вищої освіти;
ІІ тур – у Національному університеті харчових технологій.

II тур Конкурсу буде проводитися у два етапи:
перший етап – рецензування робіт та засідання конкурсної комісії (до 1 квітня 2025 p.);
другий етап – проведення підсумкової науково-практичної конференції у дистанційному форматі (7-11 квітня 2025 p.).

Роботи приймаються до 14 березня 2025 року у електронному вигляді за адресою:  nuft_konkurs20-23@ukr.net; тема листа – ІІ тур Конкурсу.

Інформація щодо Конкурсу буде розміщена на сайті: https://nuft.edu.ua/naukova-diyalnist/studentska-nauka.

За додатковою інформацією звертатись за телефонами: +38 (099) 60-61-141; контактна особа – Осьмак Тетяна Григорівна, к.т.н., доцент кафедри технології молока і молочних продуктів НУХТ.

 

Вимоги до наукових робіт,
що подаються на Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

1. На Конкурс подаються самостійно підготовлені наукові роботи студентів з галузей знань, спеціальностей (спеціалізацій). Наукові роботи повинні бути пошуковими за своїм характером, не мати нагород НАН України та органів державної влади, інших конкурсів.

2. Одна наукова робота може мати не більше двох авторів за наявності у них спільних з теми наукової роботи матеріалів та одного наукового керівника. Якщо авторами наукової роботи є студенти з різних вищих навчальних закладів, можуть бути два наукові керівники з різних вищих навчальних закладів.

3. Наукові роботи студентів, які є тематичним продовженням робіт, поданих на Конкурс у попередні роки, розглядаються за умови наявності в них не більше 25% наукового матеріалу з попередньої роботи.

4. Наукові роботи оформлюються відповідно до таких вимог:

• текст друкується шрифтом Times New Roman, міжрядковий інтервал 1.5, кегль 14, аркуш формату А4, поля: ліве - 30 мм, праве - 10 мм, верхнє і нижнє - по 20 мм;

• наукова робота повинна мати титульну сторінку (на ній зазначаються тільки шифр та назва роботи), зміст, вступ, розділи, висновки, список використаної літератури та анотацію, у якій зазначено актуальність, мету, завдання, використану методику дослідження та загальну характеристику роботи;

• наукова робота обов’язково має містити посилання на джерела інформації у разі використання ідей, тверджень, відомостей, отриманих іншими особами;

• загальний обсяг роботи не повинен перевищувати 30 сторінок без урахування додатків та переліку літературних джерел;

• креслення та ілюстрації, що додаються до роботи, повинні бути скомпоновані на аркуші формату А3 або А4.

• наукові роботи подаються в електронному вигляді.

5. Наукові роботи виконуються українською мовою.

За погодженням з Організаційним комітетом може проводитися Конкурс з галузей знань, спеціальностей (спеціалізацій) іноземними мовами. На такий Конкурс наукові роботи подаються відповідними мовами.

6. Наукові роботи, подані на Конкурс з порушенням вимог, до участі у Конкурсі не допускаються та за рішенням конкурсних комісій (галузевих конкурсних комісій) знімаються з розгляду.

Підсумки І етапу ІІ туру

З 15 лютого по 24 березня тривав перший етап ІІ туру – рецензування студентських наукових робіт членами Галузевої конкурсної комісії. Кожну роботу рецензували два незалежних рецензенти. Наукові роботи не подавались на рецензування до закладів вищої освіти, в яких навчаються їх автори. За результатами рецензування сформовано рейтинговий список наукових робіт.

Наступний ІІ етап ІІ туру – захист робіт на підсумковій науково-практичній конференції – відбудеться 7-11 квітня. Даний захід відбудеться у режимі відеоконференції з використанням сервісу Zoom. Запрошені учасники повинні підготувати доповідь за поданою на Конкурс роботою та її презентацію у програмі PowerPoint. На першому слайді презентації вказується лише шифр роботи і її назва. Назва закладу вищої освіти та ідомості про наукового керівника не наводяться. Регламент доповіді – не більше 5 хв.

Програма ІІ етапу ІІ туру Конкурсу
8 квітня 2025 р.:

10:00-13:00 – проведення підсумкової науково-практичної конференції для захисту робіт в режимі відеоконференцій на секційних засіданнях:

1. Секція «Технології м’ясних, молочних та олійно-жирових продуктів» – посилання на відеоконференцію:
https://us04web.zoom.us/j/4257962495?pwd=a3hKbUo1OUFiYWVEczdHeEY3TmRIdz09
Ідентифікатор: 425 796 2495,
Код доступу: 9Akq0w .

2. Секція «Технології бродильних виробництв і консервування» – посилання на відеоконференцію:
https://us05web.zoom.us/j/4815621151?pwd=WUxzTGQ2UDhyM2Zycnc5VHR1a0J0dz09&omn=82652291355
Ідентифікатор конференції: 481 562 1151
Код доступу: 5zhMdS

11:00-13:00 – проведення підсумкової науково-практичної конференції для захисту робіт в режимі відеоконференцій на секційних засіданнях:

3. Секція «Процеси та обладнання  харчових виробництв» – посилання на відеоконференцію:
https://us04web.zoom.us/j/5537798601?pwd=N3BaMG9QaGFOUllJaVVGMHVqclpCdz09&omn=72994291985
Ідентифікатор: 553 779 86 01
Код доступу: 720381

9 квітня 2025 р.:

10:00-13:00 – проведення підсумкової науково-практичної конференції для захисту робіт в режимі відеоконференцій на секційних засіданнях:

4. Секція «Технології хлібопекарських,  кондитерських виробів і переробки зерна» – посилання на відеоконференцію:
https://us02web.zoom.us/j/89102932469?pwd=F1oVbAfU62xhqQmjemEpgsi1kmJpoG.1
Ідентифікатор конференції: 891 0293 2469
Код доступу: 417156

11:00-13:00 – проведення підсумкової науково-практичної конференції для захисту робіт в режимі відеоконференцій на секційних засіданнях:

5. Секція «Технології харчування та оздоровчих продуктів» – посилання на відеоконференцію:
https://us02web.zoom.us/j/7206573924?pwd=NDJWc1FlTm1oY25RK3ZOVGlKTnFDdz09
Ідентифікатор конференції: 720 657 3924
Код доступу: Hn3F4E

До зустрічі на підсумковій науково-практичній конференції Конкурсу!

 

 Рейтинговий список робіт


Перелік робіт, автори яких запрошуються до участі у підсумковій науково-практичній конференції ІІ етапу ІІ туру Конкурсу


Рецензії на конкурсі роботи

Список переможців   ДИВИТИСЬ

Загальний рейтинг  ДИВИТИСЬ