Н У Х Т

Технології в ресторанному господарстві

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Контактна інформація
01033, м. Київ, вул. Володимирська, 68
корп. З, ауд. З-6,
тел. (044) 287-90-14 (денна форма навчання);
ауд. З-1,
тел. (044) 287 97 33, (044) 287 94 95 (заступники декана);
facebook.com/hrtb.official

Cторінка факультету

Код та назва спеціальності

G13 Харчові технології

Освітня програма

Технології в ресторанному господарстві

Форма навчання

Денна, Заочна

Освітній ступінь

Магістр

Підготовка фахівців другого (магістерського) рівня вищої освіти у галузі знань G «Інженерія, виробництво та будівництво» за спеціальністю G13 «Харчові технології» та освітньо-професійною програмою «Технології в ресторанному господарстві»

Ринковій економіці України притаманна розвинута інфраструктура сервісу, складовою якої є ресторанне господарство, роль якого визначається характером потреб населення у послугах з організації харчування в цивілізованій і зручній формі, в тому числі для військовослужбовців. Розроблення новітніх технологій харчової продукції, створення раціонів харчування осіб, що знаходяться в екстремальних умовах (військові, альпіністи, космонавти та інші) є прерогативою фахівців-технологів.

Ресторанний бізнес навіть у складні воєнні часи нарощує потужності, постійно підвищує рівень обслуговування, наближаючись до світових стандартів. Вимогою сьогодення є запровадження систем управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства, ефективне управління та розробка стратегії розвитку закладу ресторанного господарства.

Сучасний ресторанний бізнес потребує висококваліфікованих фахівців, які володіють комплексом організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних та маркетингових методів, методик і технологій для підвищення ефективності функціонування і стратегічного розвитку закладів ресторанного господарства, здатних вирішувати технологічні задачі, здійснювати інноваційну діяльність, креативно мислити, постійно поновлювати знання, опановувати передовий досвід.

Зважаючи на структурну перебудову національної економіки, входження України у світовий економічний простір, у тому числі на міжнародний ринок послуг індустрії гостинності, починаючи з 2012 року в університеті розпочато підготовку магістрів зі спеціальності G13 Харчові технології, освітньо-професійна програма «Технології в ресторанному господарстві».

Випусковою кафедрою, яка здійснює підготовку фахівців зі спеціальності G13 Харчові технології за освітньо-професійною програмою «Технології в ресторанному господарстві», є кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції.

Магістри з харчових технологій, освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві», спроможні на практиці застосувати наукові принципи організації виробництва, а саме: оптимізувати асортимент продукції й управляти її якістю; кваліфіковано і ефективно орієнтуватися у виробничо-комерційній діяльності закладу ресторанного господарства; досконало виконувати завдання, пов’язані з забезпеченням раціональної організації технологічних процесів виробництва ресторанної продукції з урахуванням особливостей контингенту споживачів, високої культури обслуговування, впроваджувати рецептури та технології виробництва сучасної ресторанної продукції, проводити санітарно-гігієнічний контроль за якістю як сировини і напівфабрикатів, так і різноманітної готової кулінарної та кондитерської продукції, приймати нестандартні оригінальні управлінські рішення, спрямовані на ефективне забезпечення процесу виробництва і реалізації конкурентоздатної ресторанної продукції та послуг, проводити проектування нових та реконструювання діючих закладів ресторанного господарства, а також професійно здійснювати авторський нагляд за реалізацією проектних та інших рішень.

Магістерська підготовка базується на проведенні наукових досліджень і орієнтована на підготовку фахівців для науково-дослідної роботи, а також роботи в галузі ресторанного господарства.

Освітньо-професійна програма «Технології в ресторанному господарстві» другого (магістерського) рівня успішно пройшла акредитацію Національним агентством забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) у 2021 році.

Наші випускники можуть займати посади: керівник ресторану (закладу ресторанного господарства), ресторатор, завідувач виробництва або виробничого цеху закладу ресторанного господарства, завідувач технологічної харчової лабораторії, головний технолог, технолог закладу ресторанного господарства, шеф-кухар, су-шеф, бренд-шеф, шеф-кондитер, шеф-бармен, шоколатьє, бариста, менеджер закладу ресторанного господарства, дегустатор харчової продукції, спеціаліст зі створення і впровадження страв авторської кухні, консультант з якості та безпеки ресторанної продукції, організатор ресторанної діяльності, науковий співробітник.

Магістри з харчових технологій – цілеспрямовані, мотивовані професіонали, які здатні швидко адаптуватися до запитів ринку і постійно зростаючих вимог споживачів, зможуть реалізувати себе не тільки в улюбленій, а й престижній та високооплачуваній сфері!

Остання зміна: 21 травня 2025

Терміни та вартість навчання

Денна форма навчання 39 500 грн за два семестри Термін навчання:
1 рік 4 місяці
Заочна форма навчання 26 500 грн за два семестри Термін навчання:
1 рік 4 місяці

на основі НРК6 та НРК7

  • для вступу на спеціальності галузей знань A «Освіта» та B «Культура, мистецтво та гуманітарні науки» (крім спеціальностей визначених в додатку 1 Порядку прийому), C «Соціальні науки, журналістика, інформація та міжнародні відносини», D «Бізнес, адміністрування та право», F «Інформаційні технології» та на спеціальності: I9 «Громадське здоров’я», I10 «Соціальна робота та консультування», I11 «Дитячі та молодіжні служби», J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг», J3 «Туризм та рекреація»: потрібні результати ЄВІ 2023, або 2024, або 2025 років та ЄФВВ 2025 року;
  • для вступу на інші спеціальності потрібні результати 2023, або 2024, або 2025 років та фахового іспиту;
  • усі вступники мають написати мотиваційні листи, які додаватимуться до кожної поданої електронної заяви;
  • ...

Детальніше

 

 

Детальніше про ВСТУП перейти