Н У Х Т

Технології в ресторанному господарстві

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Контактна інформація
01033, м. Київ, вул. Володимирська, 68
корп. З, ауд. З-6,
тел. (044) 287-90-14 (денна форма навчання);
ауд. З-1,
тел. (044) 287 97 33, (044) 287 94 95 (заступники декана);
facebook.com/hrtb.official

Cторінка факультету

Код та назва спеціальності

181 Харчові технології

Освітня програма

Технології в ресторанному господарстві

Форма навчання

Денна, Заочна

Освітній ступінь

Магістр

Підготовка фахівців другого (магістерського) рівня вищої освіти у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» та освітньо-професійною програмою «Технології в ресторанному господарстві»

Ринковій економіці України притаманна розвинута інфраструктура сервісу, складовою якої є ресторанне господарство, роль якого визначається характером потреб населення у послугах з організації харчування в цивілізованій і зручній формі, в тому числі для військовослужбовців. Розробка новітніх технологій харчової продукції, створення раціонів харчування осіб, що знаходяться в екстремальних умовах (військові, альпіністи, космонавти та інші) є прерогативою фахівців-технологів.

Ресторанний бізнес навіть у складні воєнні часи нарощує потужності, постійно підвищує рівень обслуговування, наближаючись до світових стандартів. Вимогою сьогодення є запровадження систем управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства, ефективне управління та розробка стратегії розвитку закладу ресторанного господарства.

Сучасний ресторанний бізнес потребує висококваліфікованих фахівців, які володіють комплексом організаційно-технологічних, дослідницько-інноваційних та маркетингових методів, методик і технологій для підвищення ефективності функціонування і стратегічного розвитку закладів ресторанного господарства, здатних вирішувати технологічні задачі, здійснювати інноваційну діяльність, креативно мислити, постійно поновлювати знання, опановувати передовий досвід.

Зважаючи на структурну перебудову національної економіки, входження України у світовий економічний простір, у тому числі на міжнародний ринок послуг індустрії гостинності, починаючи з 2012 року в університеті розпочато підготовку магістрів зі спеціальності 181 Харчові технології, освітньо-професійна програма «Технології в ресторанному господарстві».

Випусковою кафедрою, яка здійснює підготовку фахівців зі спеціальності Харчові технології за освітньо-професійною програмою «Технології в ресторанному господарстві», є кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції.

Магістри зі спеціальності Харчові технології освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» спроможні на практиці застосувати наукові принципи організації виробництва, а саме: оптимізувати асортимент продукції й управляти її якістю; кваліфіковано і ефективно орієнтуватися у виробничо-комерційній діяльності закладу ресторанного господарства; досконало виконувати завдання, пов’язані з забезпеченням раціональної організації технологічних процесів виробництва ресторанної продукції з урахуванням особливостей контингенту споживачів, високої культури обслуговування, впроваджувати рецептури та технології виробництва сучасної ресторанної продукції, проводити санітарно-гігієнічний контроль за якістю як сировини і напівфабрикатів, так і різноманітної готової кулінарної та кондитерської продукції, приймати нестандартні оригінальні управлінські рішення, спрямовані на ефективне забезпечення процесу виробництва і реалізації конкурентоздатної ресторанної продукції та послуг, проводити проектування нових та реконструювання діючих закладів ресторанного господарства, а також професійно здійснювати авторський нагляд за реалізацією проектних та інших рішень.

Магістерська підготовка базується на проведенні наукових досліджень і орієнтована на підготовку фахівців для науково-дослідної роботи, а також роботи в галузі ресторанного господарства.

Освітньо-професійна програма «Технології в ресторанному господарстві» другого (магістерського) рівня успішно пройшла акредитацію Національним агентством забезпечення якості вищої освіти (НАЗЯВО) у 2021 році.

Наші випускники можуть займати посади: керівник ресторану (закладу ресторанного господарства), ресторатор, завідувач виробництва або виробничого цеху закладу ресторанного господарства, завідувач технологічної харчової лабораторії, головний технолог, технолог закладу ресторанного господарства, шеф-кухар, су-шеф, бренд-шеф, шеф-кондитер, шеф-бармен, шоколатьє, бариста, менеджер закладу ресторанного господарства, дегустатор харчової продукції, спеціаліст зі створення і впровадження страв авторської кухні, консультант з якості та безпеки ресторанної продукції, організатор ресторанної діяльності, науковий співробітник.

Магістри з харчових технологій – цілеспрямовані, мотивовані професіонали, які здатні швидко адаптуватися до запитів ринку і постійно зростаючих вимог споживачів, зможуть реалізувати себе не тільки в улюбленій, а й престижній та високооплачуваній сфері!

Остання зміна: 11 квітня 2024

Терміни та вартість навчання

Вартість навчання вказана за попередній рік

Денна форма навчання 28 800 грн за два семестри Термін навчання:
1 рік 4 місяці
Заочна форма навчання 18 300 грн за два семестри Термін навчання:
1 рік 4 місяці

на основі НРК6 та НРК7

  • для вступу на спеціальності галузей знань 01 «Освіта/Педагогіка» (крім спеціальності 017 «Фізична культура і спорт»), 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 07 «Управління та адміністрування», 08 «Право», 12 «Інформаційні технології», 24 «Сфера обслуговування», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини» потрібні результати ЄВІ 2023 або 2024 років та ЄФВВ 2024 року;
  • для вступу на інші спеціальності потрібні результати ЄВІ 2023 або 2024 років та фахового іспиту;
  • усі вступники мають написати мотиваційні листи, які додаватимуться до кожної поданої електронної заяви;
  • ...

Детальніше

 

 

Детальніше про ВСТУП перейти