Н У Х Т

Готельно-ресторанна справа та кейтеринг

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Контактна інформація
01033, м. Київ, вул. Володимирська, 68
корп. З, ауд. З-6,
тел. (044) 287-90-14 (денна форма навчання);
ауд. З-1,
тел. (044) 287 97 33, (044) 287 94 95 (заступники декана);
facebook.com/hrtb.official

Cторінка факультету

Код та назва спеціальності

J2 Готельно-ресторанна справа та кейтеринг

Освітня програма

Готельно-ресторанна справа та кейтеринг

Форма навчання

Денна, Заочна

Освітній ступінь

Магістр

Підготовка фахівців другого (магістерського) рівня вищої освіти у галузі знань J «Транспорт та послуги» за спеціальністю J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» та освітньо-професійною  програмою «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг»

Метою освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг»є підготовка соціально-мобільних, висококваліфікованих, конкурентоспроможних і стійких до вимог національного та міжнародного ринків праці фахівців, які володіють поглибленими знаннями з сервісної, організаційно-управлінської, виробничо-технологічної діяльності суб’єктів готельного та ресторанного бізнесу.

Магістри з готельно-ресторанної справи та кейтерингу здатні розв’язувати складні практичні завдання інноваційного та дослідницького характеру, забезпечуючи високу наукоємність  готельно-ресторанного продукту.

У професійній підготовці магістрів університет ставить за мету забезпечити якісно новий рівень підготовки на основі компетентного підходу; підготувати фахівців новітньої формації, здатних задовольнити потреби вітчизняного та іноземного споживача.

Під час навчання здобувачі вивчають інформаційні системи управління та інновації в готельному та ресторанному бізнесі, стратегії розвитку підприємств та корпоративну соціальну відповідальність у сфері гостинності, сучасні принципи готельно-ресторанного бізнесу; прогресивні форми організації виробництва та обслуговування.

Велика увага приділена питанням управління готельним бізнесом та HR-менеджменту у сфері гостинності. Здобувачі мають змогу поглиблювати практичні навички комунікації іноземною мовою.

Випусковою для спеціальності «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» є кафедра готельно-ресторанної справи, яка орієнтується на новітні методики навчання, розширює зв’язки зі стейкхолдерами готельного і ресторанного бізнесу, створюючи умови для професійного, творчого та особистісного зростання здобувачів магістерського рівня вищої освіти.

Партнерами освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» є провідні вітчизняні та міжнародні підприємства готельного і ресторанного господарства. Навчальний процес забезпечує висококваліфікований науково-педагогічний колектив кафедри, який здебільшого має наукові ступені та вчені звання, та фахівці-практики зі сфери гостинності та харчової безпеки.

Здобувачі вищої освіти проходять практику та мають реальну можливість працевлаштуватися у найсучасніші підприємства готельно-ресторанного господарства, зокрема у м. Києві: Hilton Kyiv, Inter Continental Kyiv, Radisson Blu Hotel, Fairmont Grand Hotel Kyiv, Hyatt Regency Kyiv, Premier Palace Hotel Kyiv, Optima Hotels & Resorts, заклади ресторанного господарства мереж La Famiglia, TARANTINO family, Gastro family та інших.

Університет організовує міжнародну практику та стажування здобувачів освіти у кращих готельно-ресторанних комплексах.

Для стимулювання пізнавальної діяльності здобувачів проводяться лекторіуми, практикуми, тренінги, воркшопи, майстер-класи від кращих готельєрів, рестораторів, бренд-шефів з кулінарного і кондитерського мистецтва, інноваційних готельних і ресторанних технологій.

Здобувачі вищої освіти беруть участь у міжнародних і всеукраїнських науково-практичних конференціях, конкурсах студентських наукових робіт і олімпіадах, виставках, майстер-класах, наукових форумах і круглих столах, присвячених нагальним питанням індустрії гостинності з публікацією наукових праць.

Здобувачі магістерського рівня вищої освіти мають можливість брати участь в європейській програмі «Подвійного диплому» з отриманням диплому магістра закладу вищої освіти Польщі, а також під час навчання стати учасником програм Європейського Союзу, зокрема «Ерасмус+».

Об’єктом діяльності випускників є розроблення та управління проєктами розвитку суб’єктів готельного і ресторанного бізнесу з урахуванням інформаційного, матеріального, фінансового, кадрового забезпечення та застосуванням принципів соціальної відповідальності; проєктування нових та реконструювання діючих закладів готельно-ресторанного господарства, а також їх технічне переоснащення; забезпечення ефективної сервісної, комерційної, виробничої, маркетингової, економічної діяльності суб’єктів готельного та ресторанного бізнесу; управління якістю і конкурентоспроможністю послуг гостинності.

Після завершення навчаннянаші випускники займають посади:

– керівник (директор) готельного підприємства (готелю, готельно-ресторанного комплексу, пансіонату, спортивно-оздоровчого комплексу, санаторію, тощо);

– керівник (директор) закладу ресторанного господарства; топ-менеджер закладу готельно-ресторанного господарства;

– готельєр;

– ресторатор;

– керівник департаменту підприємства готельного господарства;

– спеціаліст із адміністративної роботи;

– спеціаліст зі стандартизації, сертифікації та якості готельних і ресторанних послуг;

– фахівець з гостинності, ресторанного обслуговування, спеціалізованого обслуговування, конференц-сервісу, організації дозвілля і санаторно-курортної справи.

Випускники магістратури можуть продовжити навчання на третьому освітньо-науковому рівні освіти (аспірантура).

Наші випускники (магістри з готельно-ресторанної справи та кейтерингу) володіють унікальними знаннями, науковим підходом та практичними навичками з ефективного управління всіма аспектами сфери гостинності, конкурентоспроможні на вітчизняному та міжнародному ринках праці, що сприяє самореалізації в престижній та високооплачуваній сфері.

 

Остання зміна: 24 травня 2025

Терміни та вартість навчання

Денна форма навчання 56 700 грн за два семестри Термін навчання:
1 рік 4 місяці
Заочна форма навчання 32 400 грн за два семестри Термін навчання:
1 рік 4 місяці

на основі НРК6 та НРК7

  • для вступу на спеціальності галузей знань A «Освіта» та B «Культура, мистецтво та гуманітарні науки» (крім спеціальностей визначених в додатку 1 Порядку прийому), C «Соціальні науки, журналістика, інформація та міжнародні відносини», D «Бізнес, адміністрування та право», F «Інформаційні технології» та на спеціальності: I9 «Громадське здоров’я», I10 «Соціальна робота та консультування», I11 «Дитячі та молодіжні служби», J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг», J3 «Туризм та рекреація»: потрібні результати ЄВІ 2023, або 2024, або 2025 років та ЄФВВ 2025 року;
  • для вступу на інші спеціальності потрібні результати 2023, або 2024, або 2025 років та фахового іспиту;
  • усі вступники мають написати мотиваційні листи, які додаватимуться до кожної поданої електронної заяви;
  • ...

Детальніше

 

 

Детальніше про ВСТУП перейти