Н У Х Т

Готельна і ресторанна справа

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Контактна інформація
01033, м. Київ, вул. Володимирська, 68
корп. З, ауд. З-6,
тел. (044) 287-90-14 (денна форма навчання);
ауд. З-1,
тел. (044) 287 97 33, (044) 287 94 95 (заступники декана);
facebook.com/hrtb.official

Cторінка факультету

Код та назва спеціальності

241 Готельно-ресторанна справа

Освітня програма

Готельна і ресторанна справа

Форма навчання

Денна, Заочна

Освітній ступінь

Магістр

Підготовка фахівців другого (магістерського) рівня вищої освіти у галузі знань 24 «Сфера обслуговування» за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» та освітньо-професійною  програмою «Готельна і ресторанна справа»

Метою освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа»є підготовка соціально-мобільних, висококваліфікованих, конкурентоспроможних і стійких до вимог національного та міжнародного ринків праці фахівців, які володіють поглибленими знаннями з сервісної, організаційно-управлінської, виробничо-технологічної діяльності суб’єктів готельного та ресторанного бізнесу.

Магістри з готельно-ресторанної справи здатні розв’язувати складні практичні завдання інноваційного та дослідницького характеру, забезпечуючи високу наукоємність  готельно-ресторанного продукту.

У професійній підготовці магістрів університет ставить за мету забезпечити якісно новий рівень підготовки на основі компетентного підходу; підготувати фахівців новітньої формації, здатних задовольнити потреби вітчизняного та іноземного споживача.

Під час навчання здобувачі вивчають інформаційні системи управління та інновації в готельному та ресторанному бізнесі, стратегії розвитку підприємств та корпоративну соціальну відповідальність у сфері гостинності, сучасні принципи готельно-ресторанного бізнесу; прогресивні форми організації виробництва та обслуговування.

Велика увага приділена питанням управління готельним бізнесом та HR-менеджменту у сфері гостинності. Здобувачі мають змогу поглиблювати практичні навички комунікації іноземною мовою.

Випусковою для спеціальності «Готельно-ресторанна справа» є кафедра готельно-ресторанної справи, яка орієнтується на новітні методики навчання, розширює зв’язки зі стейкхолдерами готельного і ресторанного бізнесу, створюючи умови для професійного, творчого та особистісного зростання здобувачів магістерського рівня вищої освіти.

Партнерами освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа» є провідні вітчизняні та міжнародні підприємства готельного і ресторанного господарства. Навчальний процес забезпечує висококваліфікований науково-педагогічний колектив кафедри, який здебільшого має наукові ступені та вчені звання, та фахівці-практики зі сфери гостинності та харчової безпеки.

Здобувачі вищої освіти проходять практику та мають реальну можливість працевлаштуватися у найсучасніші підприємства готельно-ресторанного господарства, зокрема у м. Києві: «Hilton Kyiv», «Inter Continental Kyiv», «Radisson Blu Hotel», «Fairmont Grand Hotel Kyiv», «Hyatt Regency Kyiv», «Premier Palace Hotel», «Optima Hotels & Resorts», «President Hotel», заклади ресторанного господарства мереж «La Famiglia», «TARANTINO family», «Gastro family» Дмитра та Олени Борисових та інших.

Університет організовує міжнародну практику та стажування здобувачів освіти у кращих готельно-ресторанних комплексах.

Для стимулювання пізнавальної діяльності здобувачів проводяться лекторіуми, практикуми, тренінги, воркшопи, майстер-класи від кращих готельєрів, рестораторів, бренд-шефів з кулінарного і кондитерського мистецтва, інноваційних готельних і ресторанних технологій.

Здобувачі вищої освіти беруть участь у міжнародних і всеукраїнських науково-практичних конференціях, конкурсах студентських наукових робіт і олімпіадах, виставках, майстер-класах, наукових форумах і круглих столах, присвячених нагальним питанням індустрії гостинності з публікацією наукових праць.

Здобувачі магістерського рівня вищої освіти мають можливість брати участь в європейській програмі «Подвійного диплому» з отриманням диплому магістра закладу вищої освіти Польщі, а також під час навчання стати учасником програм Європейського Союзу, зокрема «Ерасмус+».

Об’єктом діяльності випускників є розроблення та управління проєктами розвитку суб’єктів готельного і ресторанного бізнесу з урахуванням інформаційного, матеріального, фінансового, кадрового забезпечення та застосуванням принципів соціальної відповідальності; проєктування нових та реконструювання діючих закладів готельно-ресторанного господарства, а також їх технічне переоснащення; забезпечення ефективної сервісної, комерційної, виробничої, маркетингової, економічної діяльності суб’єктів готельного та ресторанного бізнесу; управління якістю і конкурентоспроможністю послуг гостинності.

Після завершення навчаннянаші випускники займають посади:

– керівник (директор) готельного підприємства (готелю, готельно-ресторанного комплексу, пансіонату, спортивно-оздоровчого комплексу, санаторію, тощо);

– керівник (директор) закладу ресторанного господарства; топ-менеджер закладу готельно-ресторанного господарства;

– готельєр;

– ресторатор;

– керівник департаменту підприємства готельного господарства;

– спеціаліст із адміністративної роботи;

– спеціаліст зі стандартизації, сертифікації та якості готельних і ресторанних послуг;

– фахівець з гостинності, ресторанного обслуговування, спеціалізованого обслуговування, конференц-сервісу, організації дозвілля і санаторно-курортної справи.

Випускники магістратури можуть продовжити навчання на третьому освітньо-науковому рівні освіти (аспірантура).

Наші випускники (магістри з готельно-ресторанної справи) володіють унікальними знаннями, науковим підходом та практичними навичками з ефективного управління всіма аспектами сфери гостинності, конкурентоспроможні на вітчизняному та міжнародному ринках праці, що сприяє самореалізації в престижній та високооплачуваній сфері.

Остання зміна: 15 квітня 2024

Терміни та вартість навчання

Вартість навчання вказана за попередній рік

Денна форма навчання 33 800 грн за два семестри Термін навчання:
1 рік 4 місяці
Заочна форма навчання 20 600 грн за два семестри Термін навчання:
1 рік 4 місяці

на основі НРК6 та НРК7

  • для вступу на спеціальності галузей знань 01 «Освіта/Педагогіка» (крім спеціальності 017 «Фізична культура і спорт»), 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 07 «Управління та адміністрування», 08 «Право», 12 «Інформаційні технології», 24 «Сфера обслуговування», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини» потрібні результати ЄВІ 2023 або 2024 років та ЄФВВ 2024 року;
  • для вступу на інші спеціальності потрібні результати ЄВІ 2023 або 2024 років та фахового іспиту;
  • усі вступники мають написати мотиваційні листи, які додаватимуться до кожної поданої електронної заяви;
  • ...

Детальніше

 

 

Детальніше про ВСТУП перейти