Н У Х Т

Актуальні теми на відкритих заняттях

14 жовтня 2025

Актуальні теми на відкритих заняттях

13 жовтня на кафедрі фінансів відбулася відкрита лекція, присвячена актуальній темі розвитку малого бізнесу – франчайзингу. Доцент Юрій Кулинич ознайомив третьокурсників-бакалаврів спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» із ключовими аспектами цієї моделі підприємництва, яка набирає популярності як в Україні, так і у світі.

У ході лекції розглядалися: сутність франчайзингу та його основні ознаки; учасники франчайзингових відносин; переваги й ризики для малого бізнесу; етапи створення бізнесу за моделлю франчайзингу; правові аспекти та зміст договору франчайзингу.

Також викладач навів приклади успішних франшиз в Україні у сфері харчування, роздрібної торгівлі та послуг. Лектор зупинився як на теоретичних основах, так і на практичних кейсах. Особливої уваги заслуговують приклади українських франшиз, які продемонстрували життєздатність цієї моделі навіть в умовах сучасних викликів.

Викладачі кафедри, присутні на лекції, відзначили змістовність викладеного матеріалу, який не лише розширив знання здобувачів освіти, а й надихнув на майбутні ідеї у сфері підприємництва.

Опублікований: 14-10-2025
Читайте також:
Інтелектуально-розважальний конкурс відбувся у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ

Із метою розвитку пізнавального інтересу студентів до дисциплін хімії та біології викладачі Смілянського коледжу харчових технологій НУХТ Сніжана Бачмага та Ольга Подобна провели інтелектуально-розважальний конкурс «Хто зверху?». Саме тут студенти намагались вирішити споконвічне питання: хто розумніший – чоловік чи жінка? У запеклій боротьбі красу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтелектуально-розважальний конкурс відбувся у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ 20 березня 2018

Зустріч після переддипломної практики – більше, ніж захист

Після завершення переддипломної практики на підприємствах студенти та викладачі кафедри мехатроніки та пакувальної техніки традиційно збираються не лише для захисту практики та отримання оцінки. Це, насамперед, змістовна розмова, під час якої обговорюються матеріали, зібрані під час практики, які стануть основою для написання кваліфікаційної робот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч після переддипломної практики – більше, ніж захист 09 травня 2025

Гість зі швейцарського закладу вищої освіти на кафедрі готельно-ресторанної справи

20 травня на кафедру готельно-ресторанної справи завітав директор з маркетингу та розвитку Східної Європи швейцарської групи освітніх закладів SEG (Swiss Education Group), до якої входить 5 рейтингових університетів, Горан Йорданов. У теплій атмосфері гостя зустріли в.о. завідувача кафедри Віктор Доценко, доцент кафедри Віта Цирульнікова і старший...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гість зі швейцарського закладу вищої освіти на кафедрі готельно-ресторанної справи 22 травня 2019

Науковці університету у числі найбільш активних винахідників

Державне підприємство «Український інститут інтелектуальної власності» оприлюднило основні результати діяльності у сфері промислової власності, а також показники винахідницької активності національних заявників за 2021 рік. І хоча, як зазначають упорядники звіту, кількість реєстрацій винаходів і корисних моделей на ім’я національних заявників змен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці університету у числі найбільш активних винахідників 06 травня 2022