Н У Х Т

Актуальні теми на відкритих заняттях

14 жовтня 2025

Актуальні теми на відкритих заняттях

13 жовтня на кафедрі фінансів відбулася відкрита лекція, присвячена актуальній темі розвитку малого бізнесу – франчайзингу. Доцент Юрій Кулинич ознайомив третьокурсників-бакалаврів спеціальності «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» із ключовими аспектами цієї моделі підприємництва, яка набирає популярності як в Україні, так і у світі.

У ході лекції розглядалися: сутність франчайзингу та його основні ознаки; учасники франчайзингових відносин; переваги й ризики для малого бізнесу; етапи створення бізнесу за моделлю франчайзингу; правові аспекти та зміст договору франчайзингу.

Також викладач навів приклади успішних франшиз в Україні у сфері харчування, роздрібної торгівлі та послуг. Лектор зупинився як на теоретичних основах, так і на практичних кейсах. Особливої уваги заслуговують приклади українських франшиз, які продемонстрували життєздатність цієї моделі навіть в умовах сучасних викликів.

Викладачі кафедри, присутні на лекції, відзначили змістовність викладеного матеріалу, який не лише розширив знання здобувачів освіти, а й надихнув на майбутні ідеї у сфері підприємництва.

Опублікований: 14-10-2025
Читайте також:
Відкрита лекція для другокурсників на кафедрі економіки і права

Доцентка кафедри економіки і права Оксана Відоменко прочитала відкриту лекцію «Природний та трудоресурсний потенціал України» з навчальної дисципліни «Регіональна економіка» для здобувачів спеціальності 051 «Економіка» 2 курсу. Гостями лекції стали не лише викладачі та завідувач кафедри, професор Анатолій Заїнчковський, а й здобувачі старших курсі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція для другокурсників на кафедрі економіки і права 28 жовтня 2021

Гостьова лекція для магістрантів від виконавчого директора Федерації органічного руху України

Для здобувачів освітнього ступеня «Магістр», що розпочали навчання за освітньою програмою «Технології органічних харчових продуктів», відбулася гостьова лекція з дисципліни «Основні принципи та вимоги до органічних харчових продуктів». На запрошення лекторки дисципліни, доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталії Фал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція для магістрантів від виконавчого директора Федерації органічного руху України 05 вересня 2025

З практичними аспектами харчових технологій першокурсники знайомляться в умовах виробництв

Викладачами кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів організовано та проведено виїзні лабораторні роботи з дисципліни «Вступ до харчових технологій: практичні і теоретичні аспекти» (Змістовий модуль 10. «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів») для здобувачів першого курсу Навчально-наукового інст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З практичними аспектами харчових технологій першокурсники знайомляться в умовах виробництв 14 червня 2024

Магістранти опановують інноваційні методи досліджень із запрошеною фахівчинею

На запрошення викладачок кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олени Білик та Юлії Бондаренко лабораторне заняття з дисципліни «Науково-дослідницький практикум» для магістрантів освітніх програм «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» та «Технології органічних харчових продуктів» провела постд...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти опановують інноваційні методи досліджень із запрошеною фахівчинею 14 березня 2025