Н У Х Т

Плідна співпраця з випускниками

31 травня 2021

Плідна співпраця з випускниками

Випускниця магістерської програми «Технологія продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» Ольга Криволап в якості запрошеної гості приєдналася до обговорення тематики підсумкового практичного заняття з дисципліни «Технологія продуктів для дитячого та геродієтичного харчування», що для здобувачів освітньої програми «Харчові технології» провела асистентка кафедри технології оздоровчих продуктів Тетяна Федоренко. Під час заняття здобувачі узагальнили свої знання з організації раціонального харчування дітей, переваг грудного вигодовування, особливостей використання природних джерел функціональних інгредієнтів і дієтичних добавок у дитячому та геродієтичному харчуванні.

Ольга Криволап відмінно закінчила навчання в магістратурі НУХТ у 2007 році, і активно впроваджує отримані під час навчання знання в професійній діяльності та особистому житті, а також цікавиться новими напрямками в дієтотерапії, натуропатії, технології дієтичних добавок та оздоровчих продуктів.

Випускниця поділилася професійними таємницями з технології виготовлення корисних солодощів, зокрема, зазначила переваги та особливості використання в рецептурах таких цінних за хімічним складом інгредієнтів, як порошок керобу, пророщене висушене зерно зеленої гречки, кленовий сироп, кокосовий і тростинний цукор, спельтове борошно, горіхи мигдалю, мед тощо. Ольга завжди використовує такі оздоровчі інгредієнти у рецептурах власних кондитерських виробів, а також навчає інших, проводячи майстер-класи для дорослих і дітей.

Для здобувачів цікавою була інформація про використання в оздоровчому харчуванні насіння традиційних для території України культур: льону, маку, амаранту, конопель, гарбуза.

Оскільки Ольга – мама чотирьох діток, вона розповіла про вагомі переваги грудного вигодовування дітей, вплив споживання материнського молока на стан імунної системи діток, наголосила на важливості споживання ненасичених жирних кислот, вітамінів антиоксидантного ряду, есенціальних мікроелементів у харчуванні дітей і людей похилого віку, а також навела переваги та недоліки використання різних дієт – безлактозної, безглютенової, безцукрової, вегетаріанської.

Здобувачі освітньої програми «Харчові технології» вельми вдячні Ользі Криволап за таке змістовне, насичене цінними знаннями, професійним досвідом і позитивними емоціями заняття. Викладачка Тетяна Федоренко запросила гостю до подальшої співпраці зі здобувачами та колективом кафедри технології оздоровчих продуктів.

Опублікований: 31-05-2021
Читайте також:
Студентсько-викладацька делегація університету взяла участь у Всеукраїнському форумі «Успішний 11-класник»

За ініціативи голови студентської ради НУХТ Олександра Висоцького та організаційної підтримки директора Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету Ігоря Житнецького делегація нашого вишу взяла участь у Всеукраїнському форумі «Успішний 11-класник», який відбувся 13 жовтня 2018 року у Києві. Всеукраїнський форум «Успі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентсько-викладацька делегація університету взяла участь у Всеукраїнському форумі «Успішний 11-класник» 16 жовтня 2018

Мандруємо світами разом із Еnglish speaking club

Давно мріяли опинитися в екзотичних країнах? А ось студенти Навчально-наукового інституту економіки і управління та факультету автоматизації і комп’ютерних систем разом із іноземним гостем Stuart Snuggs та викладачем Наталією Божок нещодавно мали таку змогу. Тому що  чергове засідання Еnglish speaking club було присвячене темі «The Spirit of Advent...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мандруємо світами разом із Еnglish speaking club 07 листопада 2019

Університет відзначений почесною нагородою

Напередодні початку нового навчального року у 21 раз з’явилася нагода висловити слова вдячності та схвалення фахівцям підприємств із виробництва пива, безалкогольних і слабоалкогольних напоїв, питних та мінеральних вод, солоду пивоварного за їх натхненну працю, майстерність, й вшанувати високими нагородами за підсумками оцінювання ХХІ Міжнародного ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет відзначений почесною нагородою 05 вересня 2018

Лабораторна робота київських гімназистів на кафедрі технології молока і молочних продуктів

Профорієнтаційна робота – один із головних пріоритетів діяльності колективу університету, якому надається всебічна підтримка з боку керівництва НУХТ. 25 лютого для виконання лабораторної роботи з дисципліни «Природничі науки» на кафедру технології молока і молочних продуктів завітали учні 10 класу київської гімназії ім. М.П. Драгоманова, які бажаю...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лабораторна робота київських гімназистів на кафедрі технології молока і молочних продуктів 27 лютого 2019