На кафедрі експертизи харчових продуктів відбувся методичний семінар доцента Богдана Пащенка, який поділився власним досвідом використання сучасного програмного забезпечення та сервісів при викладанні.
Під час семінару на тему «Використання спеціалізованого програмного забезпечення та сервісів у професійній діяльності викладача» він розповів про новітні онлайн-сервіси та програмні засоби для навчання, які доцільно використовувати під час своєї роботи викладачам технологічних дисциплін, пов’язаних із харчовими технологіями та експертизою. Йшлося про платформу віртуальних лабораторій та інтерактивної науки Labster, спеціалізовані журнали та сервіси, зокрема «Онлайн-консультант фахівця з якості», MyHACCP та SafetyCulture.
Також викладач наголосив на можливості використання ШІ, зокрема ChatGPT, для спрощення форматування, редагування і додавання завдань на платформу дистанційного навчання Moodle. Це дозволить не тільки значною мірою ефективно автоматизувати додавання матеріалів, завдань, тестів на платформу дистанційного навчання, а й спростити роботу викладача при їх підготовці.
Колектив кафедри експертизи харчових продуктів був зацікавлений представленою інформацією та прийняв рішення запроваджувати позитивний досвід колеги у подальшій викладацькій діяльності.