Н У Х Т

Активна участь у конкурсах студентських наукових робіт приносить нашим здобувачам заслужені перемоги

01 липня 2020

Активна участь у конкурсах студентських наукових робіт приносить нашим здобувачам заслужені перемоги

Згідно з наказом МОН України Державний університет «Житомирська політехніка» був призначений базовим навчальним закладом з проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Прикладна механіка (технології машинобудування)».

Через карантинні обмеження переможці конкурсу були визначені галузевою комісією на підставі результатів І етапу ІІ туру конкурсу, а підсумкова науково-практична конференція у цьому році не проводилася.

Традиційними учасниками конкурсу стали і наші здобувачі, що навчаються за спеціальністю «Галузеве машинобудування» та працюють у наукових гуртках кафедр Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого.

Зокрема, свої здобутки представили Роман Головишин та Андрій Горайчук, які виконали спільну наукову роботу «Дослідження впливу режимів різання на вібрацію інструмента і точність оброблюваних отворів» (науковий керівник – доцент кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Юрій Бойко).

Одним із шляхів забезпечення ефективності процесу оброблення є раціональне використання сучасних засобів виготовлення деталей на базі комп’ютерних технологій, верстатів із числовим програмним керуванням (ЧПК). Поставлене молодими дослідниками завдання було вирішене при розточуванні глибоких отворів діаметром 30H7 у заготовках із загартованої сталі 40Х. Дослідження виконувалося на токарно-фрезерному центрі з ЧПК HAAS DS-30Y із використанням програмного забезпечення в системі Siemens NX. Зауважимо, що науково-технічна розробка здобувачів була впроваджена на ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова, що підтверджено відповідним актом.

Фахові рецензенти оцінили актуальність проблематики, новизну та оригінальність ідей, використані методи дослідження, практичну направленість результатів, ступінь самостійності роботи найвищими балами. Попри запеклу конкурсну боротьбу, у підсумку Роман і Андрій посіли третє місце і нагороджені Дипломами III ступеня.

Наші здобувачі продемонстрували ґрунтовний науковий підхід, що свідчить про високий  рівень фахової підготовки, який отримують студенти під час навчання в нашому навчальному закладі.

Вітаємо здобувачів і їх наукового керівника із високим результатом! Так тримати! 

Опублікований: 01-07-2020
Читайте також:
Як пропіарити себе безкоштовно дізналися студенти-фінансисти

27 березня 2019 року на запрошення доцента кафедри фінансів Олени Гнатенко до університету завітала харизматична особистість – піар-фахівець із 20-річним досвідом роботи, засновник і керівник промоушн і продакшин STUDIO RAR, президент Асоціації з розвитку міжнародних відносин «ADRUM»Тетяна Колесніченко. Зустріч відбулася в формі тренінгу «Як пропіа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як пропіарити себе безкоштовно дізналися студенти-фінансисти 28 березня 2019

Розпочався прийом заяв від вступників на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр»

13 серпня 2020 року у нашому університеті розпочався прийом заяв і документів від вступників на основі повної загальної середньої освіти на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр». За даними порталу Вступ.ОСВІТА.UA у перший день до НУХТ вступники подали 411 заяв, як на бюджетну, так і на контрактну форму навчання.  Приймальна комісія НУХТ рекоменду...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розпочався прийом заяв від вступників на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» 14 серпня 2020

Питання конс’юмеризму вивчають студенти Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ

Конс’юмеризм як громадський рух споживачів на захист своїх прав та інтересів є актуальною проблемою, адже наближення України до вступу в Європейський Союз потребує застосування європейських стандартів якості продукції та створення передумов для реалізації права кожного громадянина на достойний рівень отриманих послуг і спожитої продукції. Міжнарод...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Питання конс’юмеризму вивчають студенти Івано-Франківського фахового коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ 15 вересня 2021

Майбутні туризмознавці відкривають для себе сучасні тенденції індустрії гостинності

Студенти Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму НУХТ побували на Львівському міжнародному форумі туризму та гостинності. Вони ознайомились із сучасними тенденціями індустрії гостинності, туристичними продуктами та пропозиціями турагентств і туроператорів-учасників форуму, інфраструктурою ринку туристичних послуг України, технол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майбутні туризмознавці відкривають для себе сучасні тенденції індустрії гостинності 05 листопада 2019