Н У Х Т

Активна участь у конкурсах студентських наукових робіт приносить нашим здобувачам заслужені перемоги

01 july 2020

Активна участь у конкурсах студентських наукових робіт приносить нашим здобувачам заслужені перемоги

Згідно з наказом МОН України Державний університет «Житомирська політехніка» був призначений базовим навчальним закладом з проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Прикладна механіка (технології машинобудування)».

Через карантинні обмеження переможці конкурсу були визначені галузевою комісією на підставі результатів І етапу ІІ туру конкурсу, а підсумкова науково-практична конференція у цьому році не проводилася.

Традиційними учасниками конкурсу стали і наші здобувачі, що навчаються за спеціальністю «Галузеве машинобудування» та працюють у наукових гуртках кафедр Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого.

Зокрема, свої здобутки представили Роман Головишин та Андрій Горайчук, які виконали спільну наукову роботу «Дослідження впливу режимів різання на вібрацію інструмента і точність оброблюваних отворів» (науковий керівник – доцент кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Юрій Бойко).

Одним із шляхів забезпечення ефективності процесу оброблення є раціональне використання сучасних засобів виготовлення деталей на базі комп’ютерних технологій, верстатів із числовим програмним керуванням (ЧПК). Поставлене молодими дослідниками завдання було вирішене при розточуванні глибоких отворів діаметром 30H7 у заготовках із загартованої сталі 40Х. Дослідження виконувалося на токарно-фрезерному центрі з ЧПК HAAS DS-30Y із використанням програмного забезпечення в системі Siemens NX. Зауважимо, що науково-технічна розробка здобувачів була впроваджена на ВАТ «Меридіан» ім. С.П. Корольова, що підтверджено відповідним актом.

Фахові рецензенти оцінили актуальність проблематики, новизну та оригінальність ідей, використані методи дослідження, практичну направленість результатів, ступінь самостійності роботи найвищими балами. Попри запеклу конкурсну боротьбу, у підсумку Роман і Андрій посіли третє місце і нагороджені Дипломами III ступеня.

Наші здобувачі продемонстрували ґрунтовний науковий підхід, що свідчить про високий  рівень фахової підготовки, який отримують студенти під час навчання в нашому навчальному закладі.

Вітаємо здобувачів і їх наукового керівника із високим результатом! Так тримати! 

Published on: 01-07-2020
Read also:
Першокурсники знайомляться з національними духовними святинями

Студентські роки – особливий період, коли навчання переплітається з незабутніми моментами дозвілля. Першокурсники групи ТІ-1-2 Навчально-наукового інституту харчових технологій разом зі своєю кураторкою Оксаною Топчій відвідали величний Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир. Подорож святими місцями у супроводі протоієрея Івана Сидора, викладач...

READ YOURSELF

Першокурсники знайомляться з національними духовними святинями 11 november 2024

Гостьова лекція для магістрантів-органіків кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

28 квітня 2025 року на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів для магістрантів освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів» відбулася гостьова лекція на тему «Захист рослин від хвороб та шкідників в органічному землеробстві» керівниці відділу з розвитку органічного землеробства та біологізації інтенси...

READ YOURSELF

Гостьова лекція для магістрантів-органіків кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 29 april 2025

The internship of our students in Germany has begun

Our students of the specialty "Publishing and printing", Olha Romaniuk, Daria Husakova, Yevheniia Babenko and Victoriia Karpenko went to Germany for an internship. The internship began in Berlin. The girls visited the Berlin University of Applied Sciences “Berliner Hochschule für Technik”, where Professor Stefan Junge gave a lecture on packaging ma...

READ YOURSELF

The internship of our students in Germany has begun 12 february 2024

Все про українське виноробство на гостьовій лекції генерального директора корпорації «Укрвинпром»

30 березня на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства відбулася гостьова онлайн-лекція «Сучасний стан та тенденції розвитку українського виноробства», яку для студентів і аспірантів кафедри прочитав генеральний директор корпорації «Укрвинпром», директор НЦ «Український інститут вина», член Наглядової ради НУХТ Володимир Кучеренко. До...

READ YOURSELF

Все про українське виноробство на гостьовій лекції генерального директора корпорації «Укрвинпром» 31 march 2023