Н У Х Т

Рішення проблем світового масштабу – у наукових дослідженнях магістрантів-біотехнологів

16 may 2019

Рішення проблем світового масштабу – у наукових дослідженнях магістрантів-біотехнологів

На базі Львівського національного університету ім. Івана Франка в Інституті біології клітини НАН України відбулася ХV міжнародна наукова конференція студентів і аспірантів «Молодь і поступ біології», присвячена 135-й річниці від дня народження Я. Парнаса.

У конференції взяли участь 294 науковці, серед яких магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології І року навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» Анна Бондаренко. Вона виступила зі стендовою доповіддю «Synthesis of metabolites by sulfate-reducing bacteria under influence of polymeric and rubber materials».

У зв’язку з тенденцією до зростання виробництва полімерів і складністю їх утилізації з подальшим погіршенням екологічної ситуації у світі актуальним є необхідність створення та розроблення нових ефективних методів знешкодження полімерів, які становитимуть комерційний інтерес для виробництва і матимуть інвестиційну привабливість. Саме тому всі члени журі відзначили, що інтерес до подібних досліджень із кожним роком зростає.

За результатами оцінювання представлених робіт наша студентка була нагороджена Дипломом ІІ ступеню, адже отримані нею під керівництвом к.б.н. Дарини Абдуліної результати вказують на потенційну здатність сульфатвідновлювальних бактерій до утилізації полімерних матеріалів.

Магістрантка щиро вдячна рідній кафедрі біотехнології і мікробіології, а також факультету біотехнології та екологічного контролю за отриману можливість займатися науковою роботою, брати участь у заходах такого рівня та вносити свій вклад у рішення проблеми світового масштабу.

Published on: 16-05-2019
Read also:
Здобувачка освіти, викладачка і випускник факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка – серед переможців YOUNG CHEFS CHALLENGE

Одразу троє учасників – четвертокурсниця бакалаврату, викладачка і випускник захистили честь університету на цьогорічному престижному фаховому конкурсі. Тема YOUNG CHEFS CHALLENGE 2024 – «Продукт: Трансформація», відповідно до якої учасники мали створити авторську страву з дотриманням всього трьох умов: головний інгредієнт мав бути притаманний рег...

READ YOURSELF

Здобувачка освіти, викладачка і випускник факультету ГРТБ імені проф. В.Ф. Доценка – серед переможців YOUNG CHEFS CHALLENGE 19 september 2024

Актуальну інформацію про стан і тенденції розвитку галузі отримали викладачі

На початку вересня столиця України зібрала чимало фахівців кондитерської галузі та зацікавлених осіб у рамках щорічної конференції «Кондитерський бізнес», організованої за ініціативи Marko Pack Agency та генеральних партерів заходу – компаній «ІТАК» і «Есаром Юкрейн». Не залишилися осторонь цієї події і викладачі кафедри технології хлібопекарських...

READ YOURSELF

Актуальну інформацію про стан і тенденції розвитку галузі отримали викладачі 11 september 2025

Фінішувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

На кафедрі готельно-ресторанної справи завершилося навчання чергового набору слухачів сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі». У цей непростий для нашої країни час викладачі кафедри з модераторкою, професоркою Тетяною Сильчук організували на високому методичному рівні заняття із залученням компетентних науково-педагогічн...

READ YOURSELF

Фінішувала сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 20 december 2022

Успішні акредитації освітніх програм тривають: перша в університеті акредитація з визначенням «зразкова»!

17 травня 2022 року відбулося чергове засідання Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, на якому розглядалася акредитація освітньо-професійних та освітньо-наукових програм закладів вищої освіти. До протоколу засідання був внесений і розгляд акредитаційних справ нашого університету, що був відтермінований через військову агресі...

READ YOURSELF

Успішні акредитації освітніх програм тривають: перша в університеті акредитація з визначенням «зразкова»! 23 may 2022