Н У Х Т

Рішення проблем світового масштабу – у наукових дослідженнях магістрантів-біотехнологів

16 травня 2019

Рішення проблем світового масштабу – у наукових дослідженнях магістрантів-біотехнологів

На базі Львівського національного університету ім. Івана Франка в Інституті біології клітини НАН України відбулася ХV міжнародна наукова конференція студентів і аспірантів «Молодь і поступ біології», присвячена 135-й річниці від дня народження Я. Парнаса.

У конференції взяли участь 294 науковці, серед яких магістрантка кафедри біотехнології і мікробіології І року навчання спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» Анна Бондаренко. Вона виступила зі стендовою доповіддю «Synthesis of metabolites by sulfate-reducing bacteria under influence of polymeric and rubber materials».

У зв’язку з тенденцією до зростання виробництва полімерів і складністю їх утилізації з подальшим погіршенням екологічної ситуації у світі актуальним є необхідність створення та розроблення нових ефективних методів знешкодження полімерів, які становитимуть комерційний інтерес для виробництва і матимуть інвестиційну привабливість. Саме тому всі члени журі відзначили, що інтерес до подібних досліджень із кожним роком зростає.

За результатами оцінювання представлених робіт наша студентка була нагороджена Дипломом ІІ ступеню, адже отримані нею під керівництвом к.б.н. Дарини Абдуліної результати вказують на потенційну здатність сульфатвідновлювальних бактерій до утилізації полімерних матеріалів.

Магістрантка щиро вдячна рідній кафедрі біотехнології і мікробіології, а також факультету біотехнології та екологічного контролю за отриману можливість займатися науковою роботою, брати участь у заходах такого рівня та вносити свій вклад у рішення проблеми світового масштабу.

Опублікований: 16-05-2019
Читайте також:
Здобувачі й викладачі кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів в гостях у «Ch. Hansen Україна»

У сучасному світі харчова промисловість постійно розвивається, працюючи над створенням продуктів, які були б не тільки смачні, але й безпечні та корисні для споживачів. При досягненні цієї мети наукові дослідження та інновації є невід'ємною частиною процесу розроблення нових харчових продуктів. Компанія «Ch. Hansen Україна» – це транснаціональна б...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі й викладачі кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів в гостях у «Ch. Hansen Україна» 02 жовтня 2023

Збірна команда професорсько-викладацького складу НУХТ посідає призові місця в районних змаганнях

26 лютого 2020 р. відділ у справах молоді та спорту Голосіївської районної державної адміністрації м. Києва провів у рамках Спартакіади змагання з волейболу серед збірних команд професорсько-викладацького складу закладів вищої освіти ІІІ-ІV рівня акредитації, розташованих на території Голосіївського району. Нашу збірну представляли викладачі кафед...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Збірна команда професорсько-викладацького складу НУХТ посідає призові місця в районних змаганнях 29 лютого 2020

Стартував цикл гостьових лекцій для здобувачів на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів розпочала цикл гостьових лекцій для здобувачів спеціальності «Харчові технології». Наразі про принципи олійно-екстракційного виробництва здобувачам другого курсу розповіла начальниця олійно-екстракційного цеху компанії «Дельта Вільмар» Тетяна Піддубна. Лекторка п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартував цикл гостьових лекцій для здобувачів на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 16 вересня 2025

Вітання з 30-річчям Незалежності України

Шановні викладачі, співробітники, студенти! Щиро вітаю вас із 30-ю річницею Незалежності України. Для нашої країни з її багатою історією і віковічними традиціями – немає більшої цінності. Незалежність – наш найдорожчий скарб, найважливіше надбання, про неї мріяли й за неї щедро платили своєю кров’ю наші предки, її нині відстоює зі зброєю в руках ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітання з 30-річчям Незалежності України 24 серпня 2021