Н У Х Т

Гостьова онлайн-лекція англійською мовою на кафедрі технології консервування

26 листопада 2021

Гостьова онлайн-лекція англійською мовою на кафедрі технології консервування

На запрошення доцентки кафедри технології консервування Світлани Матко гостьову онлайн-лекцію «Функціональні крохмалі для розбудови текстури харчових продуктів» англійською мовою прочитав дуже досвідчений спеціаліст, кандидат хімічних наук, менеджер з розвитку бізнесу компанії «Ingredion», відповідальний за ринки, що розвиваються Сергій Даценко.

Лекція була організована в межах дисциплін «Хімія і технологія сировини в консервній промисловості», «Технології зберігання, консервування та перероблення плодів та овочів», «Технології зберігання та перероблення водних біоресурсів, «Інноваційні харчові інгредієнти в технологіях харчових концентрованих продуктів, чаю кави та прянощів», «Функціональні інгредієнти, харчові та біологічно активні добавки в консервованих, охолоджених та сушених продуктах з рослинної сировини», «Харчові добавки в технологіях перероблення водних біоресурсів», «Технології овочевих та фруктових консервів» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» та «магістр» освітньо-професійних програм «Технології зберігання, консервування та перероблення плодів та овочів», «Технології зберігання та перероблення водних біоресурсів».

До заходу також долучилися викладачі кафедри технології консервування: професор Віталій Шутюк, доцентки Оксана Точкова, Тетяна Левківська, Катерина Рубанка, Ольга Дущак та старший викладач Максим Писарєв.

Фахівець висвітлив структурно-функціональні особливості полісахаридів, навів існуючі методи модифікації крохмалів, особливості їх використання в технології виробництва фруктових наповнювачів, томатних соусів, значну увагу приділив опису кривих в'язкості крохмалів за Брабендером.

Поданий матеріал був добре структурований, легко сприймався та викликав зацікавленість здобувачів і викладачів кафедри. Здобувачі вищої освіти відчули важливість дисциплін, які вивчаються згідно з розробленими Навчально-науковим інститутом харчових технологій програмами, та перспективність професії технолог, отримали відповіді на актуальні питання, пов’язані безпосередньо з їх майбутньою діяльністю.

Колектив кафедри висловлює щиру вдячність Сергію Даценку та сподіється на подальшу плідну співпрацю.

Опублікований: 26-11-2021
Читайте також:
Учні втілюють плани Вчителя: вийшла монографія «Системи використання вторинних енергоматеріальних ресурсів підприємств АПК»

Щойно з друку у видавничому домі «Кондор» вийшла монографія «Системи використання вторинних енергоматеріальних ресурсів підприємств АПК». Книжка була у планах видатного вченого, завідувача кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Анатолія Соколенка, який, на превеликий жаль, не встиг втілити ці плани. Його учні і співавтори Олександр Шевченко, К...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учні втілюють плани Вчителя: вийшла монографія «Системи використання вторинних енергоматеріальних ресурсів підприємств АПК» 05 червня 2023

Фахівці кафедри міжнародної економіки долучилися до роботи VI Київського міжнародного економічного форуму

Завідувач кафедри міжнародної економіки, доктор економічних наук, професор Світлана Гуткевич, доктор економічних наук, професор Юрій Сафонов, доктор економічних наук Ігор Гужва, аспірантка Оксана Пулій взяли участь у VI Київському міжнародному економічному форумі (КМЕФ). Київський міжнародний економічний форум (Kyiv International Economic Forum, K...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедри міжнародної економіки долучилися до роботи VI Київського міжнародного економічного форуму 12 листопада 2019

Як успішно впроваджувати проєкти Еразмус+ дізнавалися наші фахівці

Національний Еразмус+ офіс в Україні в межах серії вебінарів для виконавців проєктів Програми ЄС Еразмус+ провів онлайн-захід «День переможців програми ЄС Еразмус+ напрям ЖАН МОНЕ: як успішно впроваджувати проєкт». Захід був організований спільно з Міністерством освіти і науки України за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні. До в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як успішно впроваджувати проєкти Еразмус+ дізнавалися наші фахівці 08 січня 2021

Відбулися вибори до органів студентського самоврядування університету

22 травня в університеті відбулися вибори на посади в органи студентського самоврядування НУХТ. Напередодні дня виборів серед кандидатів відбувалися дебати. У обговоренні передвиборчих програм кандидатів брали участь студенти НУХТ у режимі on-line, задаючи їм запитання в соціальній мережі Instagram. Традиційно голосування відбувалося у системі Moo...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулися вибори до органів студентського самоврядування університету 25 травня 2018