Н У Х Т

Гостьова онлайн-лекція англійською мовою на кафедрі технології консервування

26 november 2021

Гостьова онлайн-лекція англійською мовою на кафедрі технології консервування

На запрошення доцентки кафедри технології консервування Світлани Матко гостьову онлайн-лекцію «Функціональні крохмалі для розбудови текстури харчових продуктів» англійською мовою прочитав дуже досвідчений спеціаліст, кандидат хімічних наук, менеджер з розвитку бізнесу компанії «Ingredion», відповідальний за ринки, що розвиваються Сергій Даценко.

Лекція була організована в межах дисциплін «Хімія і технологія сировини в консервній промисловості», «Технології зберігання, консервування та перероблення плодів та овочів», «Технології зберігання та перероблення водних біоресурсів, «Інноваційні харчові інгредієнти в технологіях харчових концентрованих продуктів, чаю кави та прянощів», «Функціональні інгредієнти, харчові та біологічно активні добавки в консервованих, охолоджених та сушених продуктах з рослинної сировини», «Харчові добавки в технологіях перероблення водних біоресурсів», «Технології овочевих та фруктових консервів» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» та «магістр» освітньо-професійних програм «Технології зберігання, консервування та перероблення плодів та овочів», «Технології зберігання та перероблення водних біоресурсів».

До заходу також долучилися викладачі кафедри технології консервування: професор Віталій Шутюк, доцентки Оксана Точкова, Тетяна Левківська, Катерина Рубанка, Ольга Дущак та старший викладач Максим Писарєв.

Фахівець висвітлив структурно-функціональні особливості полісахаридів, навів існуючі методи модифікації крохмалів, особливості їх використання в технології виробництва фруктових наповнювачів, томатних соусів, значну увагу приділив опису кривих в'язкості крохмалів за Брабендером.

Поданий матеріал був добре структурований, легко сприймався та викликав зацікавленість здобувачів і викладачів кафедри. Здобувачі вищої освіти відчули важливість дисциплін, які вивчаються згідно з розробленими Навчально-науковим інститутом харчових технологій програмами, та перспективність професії технолог, отримали відповіді на актуальні питання, пов’язані безпосередньо з їх майбутньою діяльністю.

Колектив кафедри висловлює щиру вдячність Сергію Даценку та сподіється на подальшу плідну співпрацю.

Published on: 26-11-2021
Read also:
Університет відзвітував у МОН щодо наукової та науково-технічної діяльності

У Міністерстві освіти і науки України відбулася звітна конференція щодо підсумків наукової та науково-технічної діяльності закладів вищої освіти та наукових установ за 2019 рік. Звіт університету у МОН представив проректор з наукової роботи Олександр Шевченко. Він ґрунтовно висвітлив усі аспекти організації й здійснення наукової роботи у НУХТ. Нав...

READ YOURSELF

Університет відзвітував у МОН щодо наукової та науково-технічної діяльності 14 february 2020

Перший захист дисертації за спеціальністю «Галузеве машинобудування» на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD)

23 червня 2021 року на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.058.007  аспірант кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Анатолій Михайлов успішно захистив  дисертацію «Розроблення методів проєктування ресурсозберігаючих технологій виготовлення деталей обладнання харчових виробництв». Науковий керівник – професор ...

READ YOURSELF

Перший захист дисертації за спеціальністю «Галузеве машинобудування» на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD) 25 june 2021

Про організацію навчального процесу в університеті з 26 жовтня 2020 р.

Відповідно до рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 23 жовтня 2020 року м. Київ з 26 жовтня 2020 року віднесене до території, на якій установлений «помаранчевий» рівень епідемічної небезпеки. В університеті продовжується навчання в дистанційному режимі для всіх видів занять.

READ YOURSELF

Про організацію навчального процесу в університеті з 26 жовтня 2020 р. 23 october 2020

У ТОПі кращих закладів вищої освіти

Освітній портал «Освіта.ua» оприлюднив консолідований рейтинг закладів вищої освіти України 2024 року. Рейтинг укладений з використанням даних національних рейтингів закладів освіти України «Топ-200 Україна», «Scopus» і «Бал НМТ на контракт». У рейтинговій таблиці наш університет посів 48 місце серед 235 закладів вищої освіти, включених до рейтинг...

READ YOURSELF

У ТОПі кращих закладів вищої освіти 04 july 2024