На запрошення доцентки кафедри технології консервування Світлани Матко гостьову онлайн-лекцію «Функціональні крохмалі для розбудови текстури харчових продуктів» англійською мовою прочитав дуже досвідчений спеціаліст, кандидат хімічних наук, менеджер з розвитку бізнесу компанії «Ingredion», відповідальний за ринки, що розвиваються Сергій Даценко.
Лекція була організована в межах дисциплін «Хімія і технологія сировини в консервній промисловості», «Технології зберігання, консервування та перероблення плодів та овочів», «Технології зберігання та перероблення водних біоресурсів, «Інноваційні харчові інгредієнти в технологіях харчових концентрованих продуктів, чаю кави та прянощів», «Функціональні інгредієнти, харчові та біологічно активні добавки в консервованих, охолоджених та сушених продуктах з рослинної сировини», «Харчові добавки в технологіях перероблення водних біоресурсів», «Технології овочевих та фруктових консервів» для здобувачів освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології» та «магістр» освітньо-професійних програм «Технології зберігання, консервування та перероблення плодів та овочів», «Технології зберігання та перероблення водних біоресурсів».
До заходу також долучилися викладачі кафедри технології консервування: професор Віталій Шутюк, доцентки Оксана Точкова, Тетяна Левківська, Катерина Рубанка, Ольга Дущак та старший викладач Максим Писарєв.
Фахівець висвітлив структурно-функціональні особливості полісахаридів, навів існуючі методи модифікації крохмалів, особливості їх використання в технології виробництва фруктових наповнювачів, томатних соусів, значну увагу приділив опису кривих в'язкості крохмалів за Брабендером.
Поданий матеріал був добре структурований, легко сприймався та викликав зацікавленість здобувачів і викладачів кафедри. Здобувачі вищої освіти відчули важливість дисциплін, які вивчаються згідно з розробленими Навчально-науковим інститутом харчових технологій програмами, та перспективність професії технолог, отримали відповіді на актуальні питання, пов’язані безпосередньо з їх майбутньою діяльністю.
Колектив кафедри висловлює щиру вдячність Сергію Даценку та сподіється на подальшу плідну співпрацю.