Н У Х Т

«З досвідом у майбутнє» – освітня програма від «Галичфарм» для наших здобувачів освіти

25 may 2022

«З досвідом у майбутнє» – освітня програма від «Галичфарм» для наших здобувачів освіти

Одним із провідних напрямків сучасної біотехнології є фармацевтичне виробництво. У свою чергу розвиток фармацевтичного сектора в Україні характеризується збільшенням частки наукоємної, високотехнологічної продукції, що відповідає міжнародним стандартам, яких дотримуються найвідоміші світові лідери фармацевтичної індустрії. І, звичайно ж, для розвитку галузі необхідна достатня кількість кваліфікованого персоналу, яким вже понад півстоліття кафедра біотехнології і мікробіології нашого університету успішно забезпечує провідні фармацевтичні підприємства.

Найпопулярніший зі шляхів підвищення якості освіти майбутніх біотехнологів – їх прямий контакт із представниками фармацевтичних підприємств, які можуть наживо передавати свій неоціненний досвід і поглиблені знання здобувачам. 

Саме з цією метою деканкою факультету біотехнології та екологічного контролю, доценткою НаталієюГрегірчак за підтримки завідувача кафедри, професора Віктора Стабнікова було організоване доручення студентів-біотехнологів ІІІ курсу до освітньої програми «З досвідом у майбутнє», започаткованої найбільшим виробником ліків у Західній Україні – АТ «Галичфарм» .

Проєкт стартував ще у 2014 році і успішно працює до сьогодні. Наразі наш університет став сьомим щасливим вишем, який приєднався до програми.

У рамках проекту студенти-біотехнологи прослухають ряд лекцій від провідних фахівців АТ «Галичфарм».

Днями відбулася перша відеоконференція, яку розпочала керівниця служби навчання та розвитку персоналу Мар’яна Івашина, яка ознайомила студентів із історією підприємства. Зокрема, вони дізналися, що в цьому році підприємство відзначатиме сакральну річницю – 111 років із дня заснування. І за цей час «Галичфарм» розширив свій асортимент до 87 генеричних та оригінальних лікарських засобів у таких формах випуску: ін’єкції L-lysineaescinate в ампулах, таблетки, розчини, екстракти, сиропи та краплі, тобто на сьогодні «Галичфарм» є найбільшим виробником готових лікарських засобів, фіто-хімічних субстанцій на основі екстракції рослинної лікарської сировини.

Щорічно підприємство проходить перевірку на дотримання всіх вимог, які можуть висуватися до сучасного фармацевтичного виробництва світового масштабу: зокрема, «Галичфарм» має знак відповідності міжнародному стандарту управління якістю ІSO 9001:2000, система екологічного керування підприємства сертифікована згідно з ДСТУ ISO 14001:2006, крім того АТ «Галичфарм» успішно пройшов аудит Державної служби України з лікарських засобів щодо відповідності, гармонізації умов виробництва лікарських засобів із європейськими вимогами.

Далі до бесіди приєдналися експерт з навчання персоналу Олександр Якубовський і старший майстер дільниці виробництва інфузійних лікарських засобів ампульного цеху Андрій Баран, які охарактеризували студентам всі вимоги, етапи, правила та «підводні камені» виробництва стерильних лікарських засобів.

Здобувачі дізналися про основні поняття, такі як «чиста зона», «контамінація», «стерильність»; джерела та причини забрудненості стерильного виробництва; вимоги, які висуваються до ін’єкційних лікарських форм; вимоги до персоналу, хто забезпечує даний вид виробництва; вимоги до стерильності повітря, а закріпили матеріал шляхом аналізу принципових схем виробництва з фінішною стерилізацією та асептичного виробництва.

Викладачі й здобувачі щиро вдячні спікерам за професійність, змістовні доповіді та гарну атмосферу. Адже робота саме в такому форматі забезпечує здобувачам необхідні знання для реалізації їх у професійній діяльності. 

Published on: 25-05-2022
Read also:
Робочий візит експерта SES

У рамках програми Німецької міжнародної служби академічних обмінів (SES, Senior Experten Service) в нашому університеті протягом трьох тижнів із робочим візитом перебував експерт, доктор Хельмут Блумбах, який має багаторічний досвід створення концепції та реалізації програм, направлених на підтримку університетів та їх міжнародної співпраці. Зокрем...

READ YOURSELF

Робочий візит експерта SES 02 november 2021

Команда кафедри мехатроніки та пакувальної техніки бере участь у YOUNG INNOVATION HACKATHON

Кафедра мехатроніки та пакувальної техніки делегувала асистентку Катерину Грінінг до участі в YOUNG INNOVATION HACKATHON, що проходить на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Конкурс стартапів, який підтримає молодих українських вчених і винахідників, організувала Європейська мережа підприємств України, за підтримки МОН...

READ YOURSELF

Команда кафедри мехатроніки та пакувальної техніки бере участь у YOUNG INNOVATION HACKATHON 21 april 2023

Бронзовими призерами Чемпіонату України зі спортивного водного та велосипедного туризму стали наші студенти

16-20 травня студенти спеціальності 242 «Туризм» взяли участь у Чемпіонаті України серед студентів і школярів зі спортивного водного та велосипедного туризму, що проводився за сприяння Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та Федерації спортивного туризму України. У змаганнях взяли участь 12 команд, серед яки...

READ YOURSELF

Бронзовими призерами Чемпіонату України зі спортивного водного та велосипедного туризму стали наші студенти 21 may 2019

Тестується оновлена версія електронної бібліотеки університету: знайомтеся, надавайте пропозиції

Фахівці Науково-технічної бібліотеки університету пропонують користувачам для ознайомлення оновлену версію електронної бібліотеки Національного університету харчових технологій. Ресурс має нові розширені можливості пошукового апарату за параметрами: кафедра, дисципліна, спеціальність, номер електронних методичних вказівок. Наразі цей ресурс працю...

READ YOURSELF

Тестується оновлена версія електронної бібліотеки університету: знайомтеся, надавайте пропозиції 06 july 2021