Н У Х Т

Традиції здорових харчових звичок довголіття

30 june 2025

Традиції здорових харчових звичок довголіття

В університеті за ініціативи та підтримки ректора Олександра Шевченка та голови київської міської організації Науково-технічного товариства харчової промисловості України Юрія Задніпряного відбувся спільний захід кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та проєкту «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід» із запрошеними експертами, волонтерами міжнародної мережі ресторанів веганського харчування «Loving Hut», у тому числі Веган Кафе «Loving Hut» у м. Києві Хуо Чжу та Іриною Балицькою.

До заходу долучились проректор з наукової роботи Сергій Токарчук, помічниця ректора Зоя Лазарєва, відповідальна секретарка Приймальної комісії університету Юлія Запорожець, директорка Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності Олена Подобій, деканка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка Віта Цирульнікова, заступниця деканки Олена Тищенко, професорка кафедри іноземних мов професійного спрямування Наталія Науменко, завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч, а також викладачі кафедри – Наталія Ющенко, Олег Кузьмін, Ірина Силка, Ірина Корецька, Володимир Польовик, Раїса Матюшенко, завідувачка лабораторії Поліна Гаврильченко.

Під час зустрічі обговорювали нагальні питання нашого суспільства, зокрема формування культури здорового харчування українців. Адже здорове харчування є запорукою здоров’я нинішнього та прийдешніх поколінь, забезпечення якості життя та активного довголіття.

Запрошені експерти поділилися досвідом організації ресторанів веганського харчування у різних куточках світу, у тому числі у Києві, з повноцінним меню якісних і смачних страв.

Майстриня китайської чайної церемонії Чи Чжу (шеф-кухарка «Loving Hut», Бостон, США) познайомила з традиціями вживання чаю, розповіла про особливості приготування різних видів чаю, а також про їх цілющі властивості.

Підсумовуючи вищесказане, можна стверджувати, що наш університет – потужний освітньо-науковий простір, де культура здорового харчування є трендом і стилем життя, а академічна спільнота – ком’юніті однодумців, що перетворюють знання з харчової науки на інструмент довголіття.

Учасники заходу щиро вдячні запрошеним експертам міжнародної мережі ресторанів веганського харчування «Loving Hut» за їхній внесок у поширення культури здорового харчування в Україні та особисто пані Чи за незабутній досвід автентичної китайської чайної церемонії!

Published on: 30-06-2025
Read also:
Бухоблік і фінансова звітність на гостьовій лекції від фахівчині-практика з Норвегії

7 червня 2022 року заступниця голови відділу бухгалтерського обліку в Equateх as part of the Computershare Group Анастасія Хромець прочитала гостьову лекцію для здобувачів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» та викладачів кафедри обліку і  аудиту. Керуючись власним практичним професійним досвідом, фахівчиня познайомила слухачів із особливост...

READ YOURSELF

Бухоблік і фінансова звітність на гостьовій лекції від фахівчині-практика з Норвегії 09 june 2022

Кембриджська експертка розкрила таємниці реконструкції генома на лекції для здобувачів-біотехнологів

Днями здобувачі спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітніх ступенів «бакалавр», «магістр», освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» та викладачі кафедри біотехнології і мікробіології мали унікальну нагоду віртуально відвідати один із провідних світових наукових центрів і зануритися у світ передових генетичних технологій. Із над...

READ YOURSELF

Кембриджська експертка розкрила таємниці реконструкції генома на лекції для здобувачів-біотехнологів 13 may 2025

Блискучий приклад запровадження дуальної освіти на кафедрі технології молока і молочних продуктів: працює і в карантин

На кафедрі технології молока і молочних продуктів уже другий рік успішно продовжується практика запровадження елементів дуальної форми здобуття освіти, що передбачає поєднання навчання в університеті з навчанням на робочому місці на молокопереробному підприємстві. У 2019-2020 навчальному році тристоронній договір щодо підготовки фахівця освітнього...

READ YOURSELF

Блискучий приклад запровадження дуальної освіти на кафедрі технології молока і молочних продуктів: працює і в карантин 30 april 2020

Вітаємо переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Харчові технології»!

Відповідно до наказу ректора №190 від 14 грудня 2021 р. в університеті відбувся I тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Харчові технології». До складу конкурсної комісії увійшли: завідувач кафедри технології хлібопекарських i кондитерських виробів Володимир Ковбаса (голова комісії), в.о. завідувача кафедри технологі...

READ YOURSELF

Вітаємо переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за напрямом «Харчові технології»! 01 june 2022