Н У Х Т

Традиції здорових харчових звичок довголіття

30 червня 2025

Традиції здорових харчових звичок довголіття

В університеті за ініціативи та підтримки ректора Олександра Шевченка та голови київської міської організації Науково-технічного товариства харчової промисловості України Юрія Задніпряного відбувся спільний захід кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції та проєкту «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід» із запрошеними експертами, волонтерами міжнародної мережі ресторанів веганського харчування «Loving Hut», у тому числі Веган Кафе «Loving Hut» у м. Києві Хуо Чжу та Іриною Балицькою.

До заходу долучились проректор з наукової роботи Сергій Токарчук, помічниця ректора Зоя Лазарєва, відповідальна секретарка Приймальної комісії університету Юлія Запорожець, директорка Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності Олена Подобій, деканка факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В. Ф. Доценка Віта Цирульнікова, заступниця деканки Олена Тищенко, професорка кафедри іноземних мов професійного спрямування Наталія Науменко, завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч, а також викладачі кафедри – Наталія Ющенко, Олег Кузьмін, Ірина Силка, Ірина Корецька, Володимир Польовик, Раїса Матюшенко, завідувачка лабораторії Поліна Гаврильченко.

Під час зустрічі обговорювали нагальні питання нашого суспільства, зокрема формування культури здорового харчування українців. Адже здорове харчування є запорукою здоров’я нинішнього та прийдешніх поколінь, забезпечення якості життя та активного довголіття.

Запрошені експерти поділилися досвідом організації ресторанів веганського харчування у різних куточках світу, у тому числі у Києві, з повноцінним меню якісних і смачних страв.

Майстриня китайської чайної церемонії Чи Чжу (шеф-кухарка «Loving Hut», Бостон, США) познайомила з традиціями вживання чаю, розповіла про особливості приготування різних видів чаю, а також про їх цілющі властивості.

Підсумовуючи вищесказане, можна стверджувати, що наш університет – потужний освітньо-науковий простір, де культура здорового харчування є трендом і стилем життя, а академічна спільнота – ком’юніті однодумців, що перетворюють знання з харчової науки на інструмент довголіття.

Учасники заходу щиро вдячні запрошеним експертам міжнародної мережі ресторанів веганського харчування «Loving Hut» за їхній внесок у поширення культури здорового харчування в Україні та особисто пані Чи за незабутній досвід автентичної китайської чайної церемонії!

Опублікований: 30-06-2025
Читайте також:
Особливості технологічних процесів опанували студенти кафедри технології оздоровчих продуктів під час практики на ПП «Агропродукт»

ПП «Агропродукт» є одним із провідних м’ясопереробних підприємств Хмельницької області, що виготовляє понад 60 видів м’ясної продукції. Підприємству цього року виповнилось 20 років, за цей час воно досягло значних вершин – воно постачає свою продукцію у всі дитячі навчальні заклади та школи міста Хмельницького, має велику популярність серед населен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості технологічних процесів опанували студенти кафедри технології оздоровчих продуктів під час практики на ПП «Агропродукт» 26 вересня 2019

Англомовний захід до Великодня на кафедрі іноземних мов професійного спрямування

22 квітня відбувся захід до Великодня, проведений викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Вікторією Лебідь разом зі здобувачами наших навчально-наукових інститутів та факультетів. Не зважаючи на ситуацію, студенти охоче давали відповіді на різні запитання, обговорювали традиції свята, основні страви, історію походження та особист...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Англомовний захід до Великодня на кафедрі іноземних мов професійного спрямування 25 квітня 2022

Ще одна подяка від захисників на рахунку факультету автоматизації і комп’ютерних систем

Триває наше протистояння агресору. І ми продовжуємо всіма силами допомагати нашим захисникам і захисницям. Активно до волонтерства долучаються і наші здобувачі освіти, і наші випускники. На їх рахунку безліч найрізноманітніших акцій, а наші славні воїни не скупляться на вдячність. Військовослужбовці військової частини А0878 морської піхоти ЗСУ вис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще одна подяка від захисників на рахунку факультету автоматизації і комп’ютерних систем 02 липня 2024

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулося відкрите практичне заняття з дисципліни «Ресторанна справа»

Важливим аспектом закріплення набутих студентами знань є практичні заняття. Для студентів 1 курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» групи ГС-1-3 було проведено відкрите практичне заняття з дисципліни «Ресторанна справа» асистентом кафедри готельно-ресторанної справи Оленою Блощинською, що дозволило зануритися у процес засвоєння матеріа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбулося відкрите практичне заняття з дисципліни «Ресторанна справа» 18 квітня 2018