Н У Х Т

Третьокурсники досліджують світ ароматів і смаку в ресторанних стравах з гостьовими лекторами

19 вересня 2025

Третьокурсники досліджують світ ароматів і смаку в ресторанних стравах з гостьовими лекторами

Днями для здобувачів третього курсу освітньої програми «Технології харчування» відбулася гостьова лекція на тему «Речовини, що поліпшують аромат і смак. Ароматизатори. Підсилювачі смаку і аромату (на прикладі страв ресторану при готелі Cityhotel Residence)», організована в межах вивчення дисципліни «Харчові добавки, прянощі та приправи» лекторкою дисципліни, доценткою кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталією Стукальською, асистенткою кафедри Марією Омельченко та директоркою з персоналу Cityhotel і ресторану Matisse Людмилою Борисовою, з якими кафедра активно співпрацює.

Гостьова лекторка, старша адміністраторка ресторану та конференц-служб Cityhotel Residence Анна Шевчук поділилася практичними аспектами використання ароматизаторів і підсилювачів смаку у ресторанних технологіях, розповіла про їхню роль у формуванні гастрономічного досвіду гостей та підвищенні конкурентоспроможності страв.

Студенти ознайомилися з прикладами страв ресторану Matisse, у яких застосовуються харчові добавки для підсилення смаку й аромату, а також обговорили сучасні тенденції у використанні натуральних і синтетичних ароматизаторів у закладах HoReCa. Особливу увагу було приділено безпечному використанню добавок, їх впливу на органолептичні властивості продукції та вподобання споживачів.

Подібні гостьові лекції сприяють формуванню практикоорієнтованої моделі навчання, зміцненню партнерських зв’язків між закладом вищої освіти та бізнесом, а також розвитку ключових компетентностей майбутніх технологів ресторанного господарства. Формат живого спілкування з представниками індустрії допомагає студентам краще усвідомити актуальні виклики професії та окреслити шляхи власного професійного зростання.

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції щиро вдячна партнерам з Cityhotel Residence за співпрацю, професійний досвід і мотивацію, яку вони передають нашим студентам!

Опублікований: 19-09-2025
Читайте також:
Ще одну навчальну сходинку подолали бакалаври-заочники освітньої програми «Економіка підприємства»

Сучасна освіта – це осередок зростання майбутнього нації і ті, хто на противагу всім подіям продовжує свій шлях розвитку, підтримуючи принципи країни з освіченими  і ерудованими громадянами, викликають гордість, бо разом із ЗСУ тримають свій фронт. Серед них і здобувачі заочної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 051 «Економ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще одну навчальну сходинку подолали бакалаври-заочники освітньої програми «Економіка підприємства» 23 лютого 2023

Вступники до магістратури отримали рекомендації на бюджет

2 серпня на сайті vstup.edbo.gov.ua оприлюднені рейтингові списки вступників до магістратури, рекомендованих для зарахування на бюджетну форму навчання.. В електронному кабінеті статус заяв тих вступників, які рекомендовані до зарахування на бюджет, змінений зі статусу «Допущено» на статус «Рекомендовано до зарахування (бюджет)». Вступники, які о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступники до магістратури отримали рекомендації на бюджет 02 серпня 2021

Досвідчені бренд-шефи відомих закладів діляться зі студентами Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ таємницями майстерності

29 березня до Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ завітав бренд-шеф ресторанів «Шалена шкварка», «Козацька броварня», «Viva Olivе» та «The Mix» Платон Cаєнко. Студенти довго очікували на зустріч із ним, тому намагалися «ухопити»  кожне слово. Досвідчений шеф розповів про важливість використання сезонної сировини при приготуванні страв, о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвідчені бренд-шефи відомих закладів діляться зі студентами Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ таємницями майстерності 29 березня 2018

Віват, магістри-хімтехнологи-2024!

На кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 14, 16, 20 і 21 лютого 2024 року відбулися публічні захисти 22 кваліфікаційних робіт здобувачами освітнього ступеня «Магістр» денної та заочної форм навчання за спеціальністю 161 «Хімічні технології та інженерія». Оцінювала роботи екзаменаційна комісія у склад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Віват, магістри-хімтехнологи-2024! 27 лютого 2024