Н У Х Т

«З досвідом у майбутнє» – освітня програма від «Галичфарм» для наших здобувачів освіти

25 травня 2022

«З досвідом у майбутнє» – освітня програма від «Галичфарм» для наших здобувачів освіти

Одним із провідних напрямків сучасної біотехнології є фармацевтичне виробництво. У свою чергу розвиток фармацевтичного сектора в Україні характеризується збільшенням частки наукоємної, високотехнологічної продукції, що відповідає міжнародним стандартам, яких дотримуються найвідоміші світові лідери фармацевтичної індустрії. І, звичайно ж, для розвитку галузі необхідна достатня кількість кваліфікованого персоналу, яким вже понад півстоліття кафедра біотехнології і мікробіології нашого університету успішно забезпечує провідні фармацевтичні підприємства.

Найпопулярніший зі шляхів підвищення якості освіти майбутніх біотехнологів – їх прямий контакт із представниками фармацевтичних підприємств, які можуть наживо передавати свій неоціненний досвід і поглиблені знання здобувачам. 

Саме з цією метою деканкою факультету біотехнології та екологічного контролю, доценткою НаталієюГрегірчак за підтримки завідувача кафедри, професора Віктора Стабнікова було організоване доручення студентів-біотехнологів ІІІ курсу до освітньої програми «З досвідом у майбутнє», започаткованої найбільшим виробником ліків у Західній Україні – АТ «Галичфарм».

Проєкт стартував ще у 2014 році і успішно працює до сьогодні. Наразі наш університет став сьомим щасливим вишем, який приєднався до програми.У рамках проекту студенти-біотехнологи прослухають ряд лекцій від провідних фахівців АТ «Галичфарм.

Днями відбулася перша відеоконференція, яку розпочала керівниця служби навчання та розвитку персоналу Мар’яна Івашина, яка ознайомила студентів із історією підприємства. Зокрема, вони дізналися, що в цьому році підприємство відзначатиме сакральну річницю – 111 років із дня заснування. І за цей час «Галичфарм» розширив свій асортимент до 87 генеричних та оригінальних лікарських засобів у таких формах випуску: ін’єкції L-lysineaescinate в ампулах, таблетки, розчини, екстракти, сиропи та краплі, тобто на сьогодні «Галичфарм» є найбільшим виробником готових лікарських засобів, фіто-хімічних субстанцій на основі екстракції рослинної лікарської сировини.

Щорічно підприємство проходить перевірку на дотримання всіх вимог, які можуть висуватися до сучасного фармацевтичного виробництва світового масштабу: зокрема, «Галичфарм» має знак відповідності міжнародному стандарту управління якістю ІSO 9001:2000, система екологічного керування підприємства сертифікована згідно з ДСТУ ISO 14001:2006, крім того АТ «Галичфарм» успішно пройшов аудит Державної служби України з лікарських засобів щодо відповідності, гармонізації умов виробництва лікарських засобів із європейськими вимогами.

Далі до бесіди приєдналися експерт з навчання персоналу Олександр Якубовський і старший майстер дільниці виробництва інфузійних лікарських засобів ампульного цеху Андрій Баран, які охарактеризували студентам всі вимоги, етапи, правила та «підводні камені» виробництва стерильних лікарських засобів.

Здобувачі дізналися про основні поняття, такі як «чиста зона», «контамінація», «стерильність»; джерела та причини забрудненості стерильного виробництва; вимоги, які висуваються до ін’єкційних лікарських форм; вимоги до персоналу, хто забезпечує даний вид виробництва; вимоги до стерильності повітря, а закріпили матеріал шляхом аналізу принципових схем виробництва з фінішною стерилізацією та асептичного виробництва.

Викладачі й здобувачі щиро вдячні спікерам за професійність, змістовні доповіді та гарну атмосферу. Адже робота саме в такому форматі забезпечує здобувачам необхідні знання для реалізації їх у професійній діяльності. 

Опублікований: 25-05-2022
Читайте також:
Наукова школа харчовиків поповнилася ще однією докторкою філософії

Науковий рік здобувачів ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» продовжився успішним захистом аспіранткою кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, старшою викладачкою Циклової комісії природничих і технологічних дисциплін Вінницького фахового коледжу НУХТ Альон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукова школа харчовиків поповнилася ще однією докторкою філософії 20 грудня 2023

Аспіранти спеціальності «Харчові технології» продовжують ділитися зі здобувачами науковими знаннями та досвідом

Аспірант кафедри технології молока і молочних продуктів Анатолій Лукащук, який має значний науково-практичний досвід роботи на посаді головного технолога ТОВ «Науково-виробнича організація «Лактол Інтернейшнл», був запрошений лекторкою вибіркової освітньої компоненти «Натуральні технологічно-функціональні інгредієнти у харчових технологіях», профес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Аспіранти спеціальності «Харчові технології» продовжують ділитися зі здобувачами науковими знаннями та досвідом 26 березня 2025

Маркетингові лайфхаки та екскурс спеціальностями

У своїй діяльності кафедра маркетингу дотримується клієнтоорієнтованого підходу та всебічно впроваджує філософію CR-M. Популярним заходом інтерактивної взаємодії із майбутніми вступниками є участь у Дні відкритих дверей, під час якого гості університету отримують змогу ознайомитись із перевагами спеціальностей кафедри, відкрити для себе цікаві марк...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Маркетингові лайфхаки та екскурс спеціальностями 27 січня 2020

Про особливості відновлення гастрономічного туризму дізнавалися студенти-першокурсники

Студенти першого курсу спеціальності «Туризм» разом із доцентом Тетяною Мірзодаєвою у рамках вивчення дисципліни «Винний та гастрономічний туризм: досвід ЄС для України», взяли участь у вебінарі «Як ми стикаємося з майбутнім гастрономічного туризму?», організованому UNWTO. Координатор Майстра з гастрономічного туризму при БКК Девід Мора та начальн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості відновлення гастрономічного туризму дізнавалися студенти-першокурсники 25 травня 2020