Н У Х Т

«З досвідом у майбутнє» – освітня програма від «Галичфарм» для наших здобувачів освіти

25 травня 2022

«З досвідом у майбутнє» – освітня програма від «Галичфарм» для наших здобувачів освіти

Одним із провідних напрямків сучасної біотехнології є фармацевтичне виробництво. У свою чергу розвиток фармацевтичного сектора в Україні характеризується збільшенням частки наукоємної, високотехнологічної продукції, що відповідає міжнародним стандартам, яких дотримуються найвідоміші світові лідери фармацевтичної індустрії. І, звичайно ж, для розвитку галузі необхідна достатня кількість кваліфікованого персоналу, яким вже понад півстоліття кафедра біотехнології і мікробіології нашого університету успішно забезпечує провідні фармацевтичні підприємства.

Найпопулярніший зі шляхів підвищення якості освіти майбутніх біотехнологів – їх прямий контакт із представниками фармацевтичних підприємств, які можуть наживо передавати свій неоціненний досвід і поглиблені знання здобувачам. 

Саме з цією метою деканкою факультету біотехнології та екологічного контролю, доценткою НаталієюГрегірчак за підтримки завідувача кафедри, професора Віктора Стабнікова було організоване доручення студентів-біотехнологів ІІІ курсу до освітньої програми «З досвідом у майбутнє», започаткованої найбільшим виробником ліків у Західній Україні – АТ «Галичфарм».

Проєкт стартував ще у 2014 році і успішно працює до сьогодні. Наразі наш університет став сьомим щасливим вишем, який приєднався до програми.У рамках проекту студенти-біотехнологи прослухають ряд лекцій від провідних фахівців АТ «Галичфарм.

Днями відбулася перша відеоконференція, яку розпочала керівниця служби навчання та розвитку персоналу Мар’яна Івашина, яка ознайомила студентів із історією підприємства. Зокрема, вони дізналися, що в цьому році підприємство відзначатиме сакральну річницю – 111 років із дня заснування. І за цей час «Галичфарм» розширив свій асортимент до 87 генеричних та оригінальних лікарських засобів у таких формах випуску: ін’єкції L-lysineaescinate в ампулах, таблетки, розчини, екстракти, сиропи та краплі, тобто на сьогодні «Галичфарм» є найбільшим виробником готових лікарських засобів, фіто-хімічних субстанцій на основі екстракції рослинної лікарської сировини.

Щорічно підприємство проходить перевірку на дотримання всіх вимог, які можуть висуватися до сучасного фармацевтичного виробництва світового масштабу: зокрема, «Галичфарм» має знак відповідності міжнародному стандарту управління якістю ІSO 9001:2000, система екологічного керування підприємства сертифікована згідно з ДСТУ ISO 14001:2006, крім того АТ «Галичфарм» успішно пройшов аудит Державної служби України з лікарських засобів щодо відповідності, гармонізації умов виробництва лікарських засобів із європейськими вимогами.

Далі до бесіди приєдналися експерт з навчання персоналу Олександр Якубовський і старший майстер дільниці виробництва інфузійних лікарських засобів ампульного цеху Андрій Баран, які охарактеризували студентам всі вимоги, етапи, правила та «підводні камені» виробництва стерильних лікарських засобів.

Здобувачі дізналися про основні поняття, такі як «чиста зона», «контамінація», «стерильність»; джерела та причини забрудненості стерильного виробництва; вимоги, які висуваються до ін’єкційних лікарських форм; вимоги до персоналу, хто забезпечує даний вид виробництва; вимоги до стерильності повітря, а закріпили матеріал шляхом аналізу принципових схем виробництва з фінішною стерилізацією та асептичного виробництва.

Викладачі й здобувачі щиро вдячні спікерам за професійність, змістовні доповіді та гарну атмосферу. Адже робота саме в такому форматі забезпечує здобувачам необхідні знання для реалізації їх у професійній діяльності. 

Опублікований: 25-05-2022
Читайте також:
Готуємося до обговорення наукових проблем харчових технологій і промислової біотехнології в контексті євроінтеграції

9-10 листопада 2021 р. у рамках 24-ї секції за фаховим напрямком «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології» Наукової ради Міністерства освіти і науки України в університеті відбудеться Х Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції». Д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готуємося до обговорення наукових проблем харчових технологій і промислової біотехнології в контексті євроінтеграції 17 серпня 2021

Традиційний Ярмарок вакансій «НУХТ ОСІНЬ»: пропозиції 2019 року

14 листопада в університеті відбувся традиційний Ярмарок вакансій «НУХТ ОСІНЬ», на якому наші студенти отримали можливість поспілкуватися з фахівцями найкращих підприємств, дізнатися про критерії відбору персоналу та подати своє резюме на відкриті вакансії. Ярмарок уже став помітною подією і збирає все більше учасників, які користуються можливістю...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Традиційний Ярмарок вакансій «НУХТ ОСІНЬ»: пропозиції 2019 року 14 листопада 2019

Усі нюанси івент-індустрії дізналися здобувачі спеціальності «Туризм» від фахівця-практика

12 квітня 2021 року у рамках вивчення дисципліни «Івент-менеджмент», а також проведення кураторської години для здобувачів 1 і 3 курсів спеціальності 242 «Туризм» за ініціативи старшої викладачки кафедри туристичного та готельного бізнесу Уляни Ситайло відбувся онлайн-лекторій ведучого приватних і корпоративних івентів Юрія Ситайло. Багатий профес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усі нюанси івент-індустрії дізналися здобувачі спеціальності «Туризм» від фахівця-практика 13 квітня 2021

Роботі з Web of Science та Scopus вчилися магістри кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Магістерська робота – це вирішення хоча й невеликої, але реальної проблеми у галузі. А для цього необхідно мати найновішу інформацію про розробки у цій сфері досліджень. Основним джерелом такої інформації є наукові публікації як у вітчизняних, так і у зарубіжних фахових і науково-практичних виданнях. Більшість із них представлені не лише в бібліоте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Роботі з Web of Science та Scopus вчилися магістри кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 30 вересня 2020