Н У Х Т

Особливості організації змішаного та дистанційного навчання

30 вересня 2020

Особливості організації змішаного та дистанційного навчання

В Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбулася інструктивно-методична нарада, де одним із основних питань була організація змішаного та дистанційного навчання.

Заступник директора Олеся Стахів детально зупинилася на особливостях такого навчання, зокрема синхронному та асинхронному режимі, на алгоритмі організації професійно-практичної підготовки під час дистанційного навчання, на виборі онлайн-курсів для підвищення кваліфікації педагогів.

Було зазначено, що складовими процесу дистанційного та змішаного навчання обов’язково мають бути навички вибудовування дистанційного процесу навчання, відповідна підготовка до нього здобувачів освіти, а також формування навчально-методичної складової дистанційного курсу.

Учасники наради розглянули різні моделі змішаного навчання і оцінили їх переваги та недоліки. Обговорили різні платформи для впровадження такої форми навчання, визначили ті, які користуються найбільшою популярністю в Україні.

Звичайно, найважче організувати професійно-практичну підготовку учнів та студентів дистанційними засобами. Необхідне розроблення методики, вибір підприємств і фахівців для співпраці, форм звітності та консультацій.

Також говорили про необхідність обрати формат навчання, темп освоєння програм, визначити технічні можливості здобувачів освіти, а також бути готовим до активної присутності, комунікації, відповідей на запитання та різних методів перевірки завдань.

Чи не найбільше значення має навчальний контент, який повинен бути стислим, зрозумілим, цікавим і привабливим. Різноманітними мають бути формати для відпрацювання практичних навичок – це і чати, і відеоконференції, і віртуальні тренажери, інтерактивні практичні завдання та багато інших видів, які слугуватимуть для мотивації аудиторії. Треба точно знати, що нецікаве, формальне викладання, необ’єктивність оцінок, перевантаження надмірною кількістю матеріалу, відсутність прямого зв’язку теорії з практикою демотивують слухачів курсу!

Опублікований: 30-09-2020
Читайте також:
Профорієнтаційна робота кафедри туристичного та готельного бізнесу

У квітні 2024 року відповідальна за профорієнтаційну роботу кафедри туристичного та готельного бізнесу, доцентка Тетяна Мірзодаєва завітала до шкіл Деснянського району міста Києва. За сприяння директорів шкіл і вчителів були створені всі умови для плідної розмови зі старшокласниками та презентації університету. Тетяна Мірзодаєва зустрілася з учням...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційна робота кафедри туристичного та готельного бізнесу 03 травня 2024

Університет відзначений почесною нагородою

Напередодні початку нового навчального року у 21 раз з’явилася нагода висловити слова вдячності та схвалення фахівцям підприємств із виробництва пива, безалкогольних і слабоалкогольних напоїв, питних та мінеральних вод, солоду пивоварного за їх натхненну працю, майстерність, й вшанувати високими нагородами за підсумками оцінювання ХХІ Міжнародного ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет відзначений почесною нагородою 05 вересня 2018

Непересічний досвід отримали наші здобувачі-фінансисти від проєкту «Rotary Club Kyiv International»

Цікаво і корисно провели свій час 13 вересня магістри першого року навчання та англомовні здобувачі-бакалаври третього курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». Участь протягом трьох годин у грі «Cash Flow», адаптованій під реалії української економіки, була дуже пізнавальною та емоційною! Задоволені здобувачі-фінансисти вдя...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Непересічний досвід отримали наші здобувачі-фінансисти від проєкту «Rotary Club Kyiv International» 15 вересня 2021

Обмін інноваційними проєктами

За результатами роботи III Міжнародної студентської наукової конференції «Теоретичне та практичне застосування результатів сучасної науки», що відбулася у м. Біла Церква й організаторами якої виступали ГО «Молодіжна наукова ліга» та ГО «Європейська наукова платформа», здобувач вищої освіти третього курсу за освітньо-професійною програмою «Прикладна...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Обмін інноваційними проєктами 21 листопада 2022