Н У Х Т

Особливості організації змішаного та дистанційного навчання

30 вересня 2020

Особливості організації змішаного та дистанційного навчання

В Івано-Франківському фаховому коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбулася інструктивно-методична нарада, де одним із основних питань була організація змішаного та дистанційного навчання.

Заступник директора Олеся Стахів детально зупинилася на особливостях такого навчання, зокрема синхронному та асинхронному режимі, на алгоритмі організації професійно-практичної підготовки під час дистанційного навчання, на виборі онлайн-курсів для підвищення кваліфікації педагогів.

Було зазначено, що складовими процесу дистанційного та змішаного навчання обов’язково мають бути навички вибудовування дистанційного процесу навчання, відповідна підготовка до нього здобувачів освіти, а також формування навчально-методичної складової дистанційного курсу.

Учасники наради розглянули різні моделі змішаного навчання і оцінили їх переваги та недоліки. Обговорили різні платформи для впровадження такої форми навчання, визначили ті, які користуються найбільшою популярністю в Україні.

Звичайно, найважче організувати професійно-практичну підготовку учнів та студентів дистанційними засобами. Необхідне розроблення методики, вибір підприємств і фахівців для співпраці, форм звітності та консультацій.

Також говорили про необхідність обрати формат навчання, темп освоєння програм, визначити технічні можливості здобувачів освіти, а також бути готовим до активної присутності, комунікації, відповідей на запитання та різних методів перевірки завдань.

Чи не найбільше значення має навчальний контент, який повинен бути стислим, зрозумілим, цікавим і привабливим. Різноманітними мають бути формати для відпрацювання практичних навичок – це і чати, і відеоконференції, і віртуальні тренажери, інтерактивні практичні завдання та багато інших видів, які слугуватимуть для мотивації аудиторії. Треба точно знати, що нецікаве, формальне викладання, необ’єктивність оцінок, перевантаження надмірною кількістю матеріалу, відсутність прямого зв’язку теорії з практикою демотивують слухачів курсу!

Опублікований: 30-09-2020
Читайте також:
Тиждень циклової комісії спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів»

З 12 по 16 листопада 2018 р. у Сумському коледжі харчової промисловості  НУХТ відбувся тиждень циклової комісії спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів».Заходи, що відбулися в рамках тижня, були спрямовані на розвиток майстерності, творчих ідей, креативності та професіоналізму майбутніх фахівців-к...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень циклової комісії спеціальності «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів» 19 листопада 2018

Нові зустрічі з ліцеїстами викладачів кафедри технології оздоровчих продуктів

Доцентка кафедри технології оздоровчих продуктів Світлана Камінська відвідала Софіївсько-Борщагівський ліцей, де поспілкувалася як з учнями, так і з адміністрацією закладу. Викладачка розповіла старшокласникам про різноманітні можливості, які надає наш університет. Вона детально роз’яснила переваги навчання в нашому закладі, наголосивши на високом...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові зустрічі з ліцеїстами викладачів кафедри технології оздоровчих продуктів 24 травня 2024

Запрацювала літня школа для представників редколегій українських наукових видань

9 серпня розпочалася SUES Summer School, розрахована на представників редколегій наукових журналів, співробітників академічних видавництв, бібліотекарів. Літня школа організована у межах ініціативи Supporting Ukrainian Editorial Staff (SUES) і працюватиме протягом серпня-вересня 2022 року. Формат цього проєкту передбачає проведення вебінарів украї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Запрацювала літня школа для представників редколегій українських наукових видань 11 серпня 2022

Сучасна інженерія в дії. Продовження...

Кафедра мехатроніки та пакувальної техніки за підтримки директора Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І. С. Гулого Сергія Блаженка продовжує активну профорієнтаційну діяльність. У межах співпраці з Київським коледжем комп’ютерних технологій відбувся семінар і серія майстер-класів, присвячених сучасним інженерним рішенням у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасна інженерія в дії. Продовження... 16 жовтня 2025