Н У Х Т

Індекс Гірша науковців університету невпинно зростає

27 серпня 2021

Індекс Гірша науковців університету невпинно зростає

Одна з найпотужніших наукометричних баз – бібліографічна і реферативна база даних Scopus, що є інструментом для відстеження цитованості наукових статей, які публікуються навчальним закладом або його співробітниками. База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових журналів і сотні книжкових серій.

На підставі періодичного наукометричного моніторингу суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних Scopus складається рейтинг українських закладів вищої освіти.

Цього року до рейтингу увійшли 190 закладів вищої освіти України (на 13 закладів вищої освіти більше, ніж у минулому році). У рейтинг включено лише ті заклади вищої освіти, що мають у Scopus окремі Affiliation ID в офіційному переліку та відповідають на пошуковий запит «Ukraine» у полі пошуку «Affilation Search».

У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на кількості наукових публікацій і кількості їх цитувань. У список не включені заклади, що мають значення індексу Гірша менше 1.

У цьогорічному рейтингу наш університет посідає 38 місце з індексом Гірша 25 (у 2020-му – 22.). Кількість публікацій у першому півріччі – 717, кількість цитувань – 3243.

Зазначимо, що щорічно наші науковці зміцнюють позиції університету у згаданому рейтингу, тож побажаємо їм подальших наукових звершень.

Опублікований: 27-08-2021
Читайте також:
Захищають кваліфікаційні роботи здобувачі магістерського рівня спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

Здобувачі магістерського рівня спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа» денної та заочної форми навчання захищають кваліфікаційні роботи. Атестація здобувачів відбулася у формі публічного захисту з використанням сучасних технологій дистанційного навчання. Магістранти представили ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Захищають кваліфікаційні роботи здобувачі магістерського рівня спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» 20 лютого 2023

Біотехнологічні студії – унікальний шанс підвищити фахові компетенції

Наші студенти-біотехнологи ніколи не втрачають нагоди поглибити свої знання та набратися практичного досвіду. Наразі такою нагодою стали біотехнологічні студії, перший інтенсив яких відбувся нещодавно у лабораторіях біотехнологічних компаній «Ензим» та «Explogen», які започаткували цей спільний освітній проєкт – студії для старшокурсників профільни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Біотехнологічні студії – унікальний шанс підвищити фахові компетенції 16 листопада 2021

Вступникам радять перед поданням заяв зважити свої шанси на вступ на конкретну спеціальність

У Міністерстві освіти і науки України вирішили нагадати вступникам статистику 2017 року й радять всім відповідально поставитися до вибору, заздалегідь прорахувати свій конкурсний бал та реально оцінити шанси для вступу на ту чи іншу спеціальність. «Для цього якраз корисно зважити на прохідні бали минулих років. Адже, як засвідчує практика, кардинал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступникам радять перед поданням заяв зважити свої шанси на вступ на конкретну спеціальність 12 липня 2018

Інженер-технолог компанії «SiccaDania» прочитав гостьову лекцію нашим здобувачам

Доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів Наталія Сабадаш та Олена Подобій запросили до університету інженера-технолога компанії «SiccaDania» Євгена Ребенка, який у рамках дисциплін «Інновації в технології харчових добавок та косметичних засобів», «Хімія та технологія харчових добавок», «Хімія та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інженер-технолог компанії «SiccaDania» прочитав гостьову лекцію нашим здобувачам 09 грудня 2022