Н У Х Т

Поступ біотехнологічної науки

27 november 2024

Поступ біотехнологічної науки

21 листопада у межах ХІІІ Міжнародної науково-технічної конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції» працювала секція «Промислова біотехнологія, процеси та апарати харчової, мікробіологічної і фармацевтичної промисловості», роботу якої очолив професор, завідувач кафедри біотехнології і мікробіології Віктор Стабніков.

До участі у секції було надіслано тези доповідей від представників багатьох закладів вищої освіти та профільних наукових установ, що зробило захід платформою для жвавої наукової дискусії та обміну інноваційними ідеями.

Крім того, на секційному засіданні були представлені доповіді здобувачів кафедри біотехнології і мікробіології: «Порівняльна характеристика біоцементів, одержаних з використанням живих та інактивованих клітин уреазопродукуючих бактерій» аспірантки Ірини Ковшар (науковий керівник – професор Віктор Стабніков); «Перспективи використання базидієвих грибів у біотехнологіях для створення білоквмісних продуктів із лікувально-профілактичними властивостями» аспіранта Всеволода Герасименка (наукова керівниця – доцентка Вікторія Красінько); «Біотехнологічний потенціал дріжджів Kluyveromyces marxianus» магістрантки Анастасії Онищенко (наукова керівниця – доцентка Оксана Скроцька); «Актуальність і перспективи виробництва розчинників методом мікробіологічного синтезу» бакалавра Богдана Поліщука (науковий керівник – старший викладач Віктор Удимович).

Також учасники секції мали нагоду послухати доповіді колег з інших кафедр університету і виступи науковців провідних установ Національної академії наук України. Зокрема старшої наукової співробітниці відділу біохімії мікроорганізмів Інституту мікробіології і вірусології ім. Д. К. Заболотного Олени Гудзенко та провідної наукової співробітниці відділу мікології Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного Тетяни Андріанової.

Оргкомітет секції вдячний усім доповідачам за цікаві, насичені новаторськими ідеями виступи, а також усім учасникам за активну роботу, змістовні дискусії та внесок у розвиток біотехнологічної наукової спільноти. Особлива подяка Збройним Силам України, завдяки яким ми маємо можливість проводити такі заходи навіть у складний час!

Published on: 25-11-2024
Read also:
Розробка магістрантки закріплена патентом України

Магістрантка кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Ольга Степанова спільно з науковцями кафедри отримала патент на корисну модель. Патент закріплює права на багатофункціональну картонну упаковку для стаканчиків із йогуртом, яка легко складається та перероблюється, тому що виготовлена фальцюванням без склеювання. На додачу у...

READ YOURSELF

Розробка магістрантки закріплена патентом України 13 september 2023

90 років кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки

Завершився 2022 рік. Важкий, непередбачуваний, але саме під тиском негараздів всі ми розуміли, що формуємо одну велику славну родину Національного університету харчових технологій. І колектив кафедри мехатроніки та пакувальної техніки вкотре довів своєю повсякденною працею, що є невід'ємною частиною наукової спільноти з багатим історичним минулим. ...

READ YOURSELF

90 років кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки 02 january 2023

Наші науковці розширюють співпрацю з лабораторією інноваційних харчових технологій Інституту садівництва НААН України

Кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка за ініціативи завідувачки кафедри Олександри Нєміріч і професора Олега Кузьміна розширює співпрацю з лабораторією інноваційних харчових технологій Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України ...

READ YOURSELF

Наші науковці розширюють співпрацю з лабораторією інноваційних харчових технологій Інституту садівництва НААН України 19 september 2023