Н У Х Т

Магістранти шліфують практичні навички наукових досліджень в Інституті мікробіології і вірусології

13 september 2022

Магістранти шліфують практичні навички наукових досліджень в Інституті мікробіології і вірусології

У магістрантів-біотехнологів другого року навчання освітньо-професійних програм «Фармацевтична біотехнологія» та «Промислова біотехнологія» настала довгоочікувана переддипломна практика, яка є ключовою частиною випускної кваліфікаційної роботи.

Завдяки багаторічній дружній співпраці нашого університету з Інститутом мікробіології і вірусології ім. Д.К.Заболотного НАН України здобувачка групи ФБ-2-2М Валентина Жданюк має можливість проходити практику у відділі загальної та ґрунтової мікробіології, продовжуючи наукові дослідження за тематикою дипломної роботи щодо інтенсифікації синтезу гіберелінів за умови внесення попередника їх біосинтезу (еритритолу) у середовище культивування та вивчення впливу попередника на біологічні властивості поверхнево-активних речовин.

У відділі загальної та ґрунтової мікробіології є можливість опанувати різні нові методики проведення дослідів, зокрема, хроматографічні для визначення концентрації гіберелінів. Під час практики магістрантка працює з наступним обладнанням: качалками для культивування мікроорганізмів, роторно-випарними установками, центрифугами тощо. При цьому співробітники відділу радо консультують і допомагають їй під час проведення дослідів.

Зробивши необхідні дослідження та проаналізувавши отримані результати, колектив авторів, серед яких і наша магістрантка Валентина Жданюк, оприлюднить отримані дані у закордонних та вітчизняних виданнях.

Дякуємо колективу Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України за щиру наукову підтримку магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології.

Дякуємо ЗСУ за те, що наші здобувачі освіти можуть продовжувати навчання й наукові дослідження. Бажаємо усім мирного неба над головою та сил для втілення у життя планів і наступних досліджень. А нашим студентам – уперед, до нових відкриттів!

Published on: 13-09-2022
Read also:
Вітаємо з Днем Українського Прапора та Днем Незалежності України!

Шановні викладачі, співробітники, здобувачі вищої освіти! Щиро вітаю вас із національними святами нашої державності – Днем Українського Прапора і Днем Незалежності України! Український Прапор сьогодні став символом свободи і незалежності, мужності і героїзму, слави й відродження не лише для нас, а й для всього світу. З ним йдуть у бій, його трима...

READ YOURSELF

Вітаємо з Днем Українського Прапора та Днем Незалежності України! 23 august 2022

«Солодкі» та «драйвові» інновації у промисловості: прогресивні дослідження наших здобувачів

Студентський науковий гурток кафедри маркетингу «Інтелектуал» продовжує свою роботу. Цього разу наші здобувачі представили неймовірні огляди інновацій у актуальних галузях і сферах. Віталіна Чигинцева та Вероніка Чебанова здійснили огляд інновацій у кондитерській промисловості. Автоматизовані машини від FRITSCH, що відкривають широкі можливості ди...

READ YOURSELF

«Солодкі» та «драйвові» інновації у промисловості: прогресивні дослідження наших здобувачів 22 may 2023

У добру путь, бакалаври-2020!

2019-2020 навчальний рік добіг свого кінця. Він був дуже складним і, в першу чергу, для здобувачів четвертих курсів. Адже їм, на відміну від усіх інших, довелося не лише дистанційно завершувати навчання, але й дистанційно проходити переддипломну практику, дипломне проєктування і захищати свої кваліфікаційні бакалаврські роботи також дистанційно. С...

READ YOURSELF

У добру путь, бакалаври-2020! 08 july 2020

Фахівчиня Нацбанку прочитала лекцію першокурсникам-економістам

Днями відбулася зустріч студентів першого (бакалаврського) рівня освітньо-професійних програм «Економіка підприємства» та «Економіка та правове забезпечення бізнесу» з докторкою економічних наук, начальницею відділу аналізу міжнародної економіки Департаменту монетарної політики та економічного аналізу НБУ Інною Співак. Фахівчиня прочитала лекцію «Н...

READ YOURSELF

Фахівчиня Нацбанку прочитала лекцію першокурсникам-економістам 09 november 2022