Н У Х Т

Розробка магістрантки закріплена патентом України

13 september 2023

Розробка магістрантки закріплена патентом України

Магістрантка кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Ольга Степанова спільно з науковцями кафедри отримала патент на корисну модель. Патент закріплює права на багатофункціональну картонну упаковку для стаканчиків із йогуртом, яка легко складається та перероблюється, тому що виготовлена фальцюванням без склеювання. На додачу упаковка виконує навчальну функцію, бо після використання трансформується у наочний  матеріал для вивчення англійської абетки, що подовжує термін її використання і сприяє збільшенню продажів.

Нагадаємо, ця розробка – бакалаврська кваліфікаційна робота Ольги, яку вона захищала англійською мовою. Разом із нею здобувачка, першою з українських студентів, стала переможницею міжнародного конкурсу German Packaging Award 2022 (Німеччина) та XVII Всеукраїнського конкурсу студентських робіт з актуальних проблем пакувальної індустрії «Золотий каштан-2022».

За півроку на Ольгу чекає захист уже магістерської кваліфікаційної роботи. Вітаємо її з отриманням патенту й бажаємо не менш успішного захисту!

Published on: 13-09-2023
Read also:
Біотехнологи – у боротьбі з проблемою світового масштабу

Не зважаючи на те, що новорічні свята вже не за горами, і студентів та викладачів переповнює святковий настрій, магістранти кафедри біотехнології і мікробіології Назар Видасов і Сергій Вискірко, не покладаючи рук, продовжують дослідження в сфері онкологічних захворювань на базі Інституту експериментальної патології, онкології і радіобіології ім. Р....

READ YOURSELF

Біотехнологи – у боротьбі з проблемою світового масштабу 13 december 2019

Подорож у світ НУХТ: відбувся День відкритих дверей університету

Як цікаво і з користю провести суботу? У нас є відповідь – завітати на День відкритих дверей Національного університету харчових технологій! Кожний такий захід в нашому університеті не схожий на інший. Сьогодні гостей НУХТ, хоч і віртуально, але не менш щиро і тепло вітали директори навчально-наукових інститутів, декани факультетів, фахівці Центру...

READ YOURSELF

Подорож у світ НУХТ: відбувся День відкритих дверей університету 09 december 2023

Масляна-Fest на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

6 березня на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу розгорнулося чергове яскраве й масштабне дійство – вперше дружна й велика факультетська родина організувала й провела Масляна-Fest. З самого ранку у технологічних лабораторіях панувала творча атмосфера – адже бажання позмагатися, чиї млинці найсмачніші, найкрасивіші, найтонші і,...

READ YOURSELF

Масляна-Fest на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 06 march 2019

Новий навчальний посібник від колективу авторів кафедри технології зберігання і переробки зерна

Вийшов друком новий навчальний посібник «Інновації у зернових технологіях» науково-педагогічного колективу кафедри технології зберігання і переробки зерна (автори – доценти Євген Харченко, Андрій Шаран, Тетяна Янюк, Олена Супрун-Крестова). У посібнику наведений матеріал, який охоплює широке коло питань: починаючи від інноваційних рішень і новітньо...

READ YOURSELF

Новий навчальний посібник від колективу авторів кафедри технології зберігання і переробки зерна 25 april 2024