Н У Х Т

НУХТ – платформа єднання бізнесу, освіти і науки у сфері виробництва і перероблення молока

28 may 2025

НУХТ – платформа єднання бізнесу, освіти і науки у сфері виробництва і перероблення молока

27 травня 2025 року за ініціативи кафедри технології молока і молочних продуктів відбулася ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція у форматі форуму «Молочна промисловість від виробника до споживача: Сучасні тренди та орієнтири».

До заходу долучилися понад 150 учасників – керівники асоціацій і спілок, керівники і працівники молокопереробних підприємств і крафтових виробництв, представники бізнесу, науки та освіти, що свідчить про значну актуальність заявленої тематики.

Із вітальним словом до учасників конференції звернулися: проректорка з науково-педагогічної та виховної роботи НУХТ, професорка, д.т.н. Лариса Арсеньєва; директор Інституту продовольчих ресурсів, д.т.н., професор, член-кореспондент НААН Любомир Хомічак; перша заступниця голови правління Національної асоціації молочників України «Укрмолпром» Зінаїда Карпенко; генеральна директорка Національної асоціації виробників дитячого харчування, молочноконсервної та сокової продукції «Укрконсервмолоко» Тамара Нагайцева, виконавча директорка Асоціації українських виробників «Морозиво і заморожені продукти» Еліна Бахур.

Робота конференції розпочалася з ґрунтовних доповідей голови Спілки молочних підприємств України Вадима Чагаровського та заступниці генерального директора Асоціації виробників молока Олени Жупінас, які ознайомили учасників зі сучасним станом і перспективами розвитку молочного тваринництва та молокопереробної промисловості України на шляху до інтеграції в ЄС.

Під час форуму були обговорені актуальні для виробничників і науковців питання щодо культурних традицій у системі виробництва молочних продуктів, ремісничого сироваріння та місця України у світовій сирній екосистемі. Також розглядалися питання щодо біозахисту ферментованих молочних продуктів, формування інноваційної лінійки нових продуктів за рахунок нестандартних організаційних і технологічних рішень. Зокрема, голова Наглядової ради ПрАТ «Ічнянський завод сухого молока і масла» Вікторія Ясенівка поділилася досвідом запровадження в Україні молочної продукції А2, що викликало підвищений інтерес учасників конференції.

Наприкінці заходу доповідачі ознайомили присутніх із можливостями контролювання якості молочних продуктів за допомогою сучасної бази вимірювальних приладів, а також із пропозиціями і перспективами на ринку праці.

Наприкінці підвели підсумки, які підтвердили вагому роль єдності виробництва, науки та освіти в системі успішного функціонування і подальшого розвитку молокопереробної галузі.

Крім насиченої доповідями пленарної частини, у програмі форуму також були дегустація молочних продуктів і напоїв провідних виробників харчових продуктів, а також два майстер-класи від провідних технологів BEST WAY FOODS і Optima-Union, що відбулися на базі кафедри технології молока і молочних продуктів й ознайомили учасників конференції з інноваціями в технологіях морозива та крем-сиру.

Конференція мала особливе значення для освітян – викладачів, науковців і здобувачів вищої освіти з коледжів та університетів Києва, Одеси, Львова, Тернополя, Харкова, Вінниці, Полтави, Луцька, Білої Церкви. Роль цього наукового заходу для наших бакалаврів, магістрантів та аспірантів є неоціненною в системі професійної підготовки майбутніх фахівців.

Щиро дякуємо усім, хто взяв участь в організації та проведенні ІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Молочна промисловість від виробника до споживача: Сучасні тренди та орієнтири» зі сподіваннями на подальшу плідну співпрацю, яка єднає усю спільноту, задіяну в системі «виробництво-бізнес-освіта-наука» як необхідне інноваційне оновлення економіки України!

Published on: 28-05-2025
Read also:
Підвищення кваліфікації від Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти

Доцентка кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, експертка Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Олена Подобій взяла участь у дводенному онлайн-тренінгу для керівників експертних груп, організованому агентством. Під керівництвом професійних тренерів учасники тренінгу підвищили кв...

READ YOURSELF

Підвищення кваліфікації від Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти 09 july 2021

Стартує 91 наукова конференція «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті»

Розпочинає свою роботу 91 Міжнародна наукова конференція молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Конференція працюватиме 7-11 квітня у 43 секціях, які охоплюють всі напрямки харчової науки, техніки і технології, а також економіку і управління, екологію і сталий розвито...

READ YOURSELF

Стартує 91 наукова конференція «Наукові здобутки молоді - вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» 04 april 2025

Міждисциплінарна лабораторна магістрантів в Інноваційному центрі PURATOS UKRAINE

Для магістрантів освітньо-професійної програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» було проведено міждисциплінарне лабораторне заняття, що об’єднало дисципліни «Світові технології борошняних та кондитерських виробів» і «Сучасні технології борошняних та кондитерських виробів спеціального призначення». Заняття в...

READ YOURSELF

Міждисциплінарна лабораторна магістрантів в Інноваційному центрі PURATOS UKRAINE 12 march 2025

«Наукові та практичні аспекти виробництва органічних харчових продуктів» – започатковуємо нову конференцію

17 квітня 2024 року в нашому університеті за сприяння Управління з питань продовольчої безпеки та підакцизної продукції департаменту державної політики у сфері санітарних та фітосанітарних заходів та продовольчої безпеки Міністерства аграрної політики та продовольства України і Федерації органічного руху України відбулася І Всеукраїнська науково-пр...

READ YOURSELF

«Наукові та практичні аспекти виробництва органічних харчових продуктів» – започатковуємо нову конференцію 22 april 2024