Н У Х Т

Наукове дослідження наших студентів щодо української гастрономічної культури стало фіналістом Фестивалю живих історій

01 october 2019

Наукове дослідження наших студентів щодо української гастрономічної культури стало фіналістом Фестивалю живих історій

28-29 вересня в Києві організація «Інша Освіта» та програма неформальної історичної освіти «Студії живої історії» провели Фестиваль живих історій. Він зібрав людей, що працюють із культурною спадщиною, зокрема, радянською, займаються вивченням історії та пам’яті.

На Фестивалі були представлені 50 різноманітних проектів, попередньо відібраних журі фестивалю. Студентське наукове дослідження «Антропологія трансформації української гастрономічної культури: поколіневі, психологічні, етнографічні виміри», проведене під керівництвом доцентів кафедри гуманітарних дисциплін Олени Пивоваренко та Лариси Саракун у рамках вибіркових дисциплін «Гастрономічні традиції народів світу: історія і культура» та «Психологія міжособистісних стосунків» зі студентами 2 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій також увійшло до числа обраних.

Теоретичні, методологічні засади дослідження були розроблені особисто Ларисою Саракун та Оленою Пивоваренко. У дослідженні взяли участь 113 студентів, які мали самостійно дати відповіді на запитання 60 пунктів анкети, опитати за цими ж пунктами своїх мам та окремо своїх бабусь по материнській лінії. Таким чином був отриманий унікальний фактологічний матеріал, що цілком дає змогу простежити тенденції в рамках запропонованих кластерів.

Презентувала результати цього навчального науково-дослідного проекту доцент Олена Пивоваренко.

Published on: 01-10-2019
Read also:
У кожного свій фронт!

Викладачі нашого університету отримали документацію на розроблені ними борщові та супові суміші для наших захисників і захисниць. Тепер, коли є ТУ на ці розробки, їх можна запускати у промислове виробництво. А розпочалося все більше року тому із волонтерської ініціативи професури НУХТ. Поспілкувавшись із волонтерами, що часто бувають на передовій,...

READ YOURSELF

У кожного свій фронт! 26 may 2023

Вітаємо переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальностями «Біотехнології та біоінженерія» та «Біологія»

На жаль, згідно з наказом Міністерства освіти і науки України №508 від 31 травня 2022 року у зв’язку з воєнним станом проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у 2021-2022 н.р. за всіма спеціальностями було скасоване. Проте, незважаючи на всі обставини, в ході незалежного зовнішнього оцінювання рецензенти високо оціни...

READ YOURSELF

Вітаємо переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальностями «Біотехнології та біоінженерія» та «Біологія» 22 june 2022

З Міжнародним днем інтелектуальної власності!

Міжнародний день інтелектуальної власності встановлений у 2000 році на засіданні Генеральної асамблеї Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ), який відзначається щороку 26 квітня в день народження ВОІВ — організації, що сприяє охороні та розвитку інтелектуальної власності у всьому світі. Міжнародний день інтелектуальної власності ...

READ YOURSELF

З Міжнародним днем інтелектуальної власності! 22 april 2019

Студенти-менеджери персоналу – волонтери міжнародної HR-TECH конференції

Як бути інноваційним, якщо ти не Стів Джобс? Як креативна кампанія в соціальних мережах і гейміфікація допомогли відомому бренду оперативно закрити вакансії Z-кандидатами? WFM і віртуальні помічники – що нового в арсеналі ейчарів у Центральній та Східній Європі? Як побудувати start-up культуру в організації online? Це лише невелика частина кейсів ...

READ YOURSELF

Студенти-менеджери персоналу – волонтери міжнародної HR-TECH конференції 18 october 2019