Н У Х Т

Магістранти шліфують практичні навички наукових досліджень в Інституті мікробіології і вірусології

13 вересня 2022

Магістранти шліфують практичні навички наукових досліджень в Інституті мікробіології і вірусології

У магістрантів-біотехнологів другого року навчання освітньо-професійних програм «Фармацевтична біотехнологія» та «Промислова біотехнологія» настала довгоочікувана переддипломна практика, яка є ключовою частиною випускної кваліфікаційної роботи.

Завдяки багаторічній дружній співпраці нашого університету з Інститутом мікробіології і вірусології ім. Д.К.Заболотного НАН України здобувачка групи ФБ-2-2М Валентина Жданюк має можливість проходити практику у відділі загальної та ґрунтової мікробіології, продовжуючи наукові дослідження за тематикою дипломної роботи щодо інтенсифікації синтезу гіберелінів за умови внесення попередника їх біосинтезу (еритритолу) у середовище культивування та вивчення впливу попередника на біологічні властивості поверхнево-активних речовин.

У відділі загальної та ґрунтової мікробіології є можливість опанувати різні нові методики проведення дослідів, зокрема, хроматографічні для визначення концентрації гіберелінів. Під час практики магістрантка працює з наступним обладнанням: качалками для культивування мікроорганізмів, роторно-випарними установками, центрифугами тощо. При цьому співробітники відділу радо консультують і допомагають їй під час проведення дослідів.

Зробивши необхідні дослідження та проаналізувавши отримані результати, колектив авторів, серед яких і наша магістрантка Валентина Жданюк, оприлюднить отримані дані у закордонних та вітчизняних виданнях.

Дякуємо колективу Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України за щиру наукову підтримку магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології.

Дякуємо ЗСУ за те, що наші здобувачі освіти можуть продовжувати навчання й наукові дослідження. Бажаємо усім мирного неба над головою та сил для втілення у життя планів і наступних досліджень. А нашим студентам – уперед, до нових відкриттів!

Опублікований: 13-09-2022
Читайте також:
Гостьова лекція з дисципліни «Технології харчових концентратів» відбулася на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Відбулася гостьова лекція з дисципліни «Технології харчових концентратів» для студентів груп ТХ-3-5 та ТХ-3-12ск, які навчаються за спеціальністю 181 «Харчові технології». Лекцію прочитала заступник генерального директора з питань якості, безпеки харчової продукції та соціальної відповідальності ТОВ «Компанія Май Україна» Тетяна Наконечна за участі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція з дисципліни «Технології харчових концентратів» відбулася на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 13 грудня 2019

Яскраві враження від тижня фахової комісії спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології»

З 18 по 22 березня 2019 року в Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ проходив тиждень фахової комісії спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології». 18 березня під керівництвом викладачів комп’ютерних дисциплін Миколи Павленка та Людмили Хименко відбувся І-й етап ХІІ Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Яскраві враження від тижня фахової комісії спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» 27 березня 2019

Трейдинг, як функція в переробленні аграрної продукції: гостьова лекція для здобувачів кафедри економіки і права

На кафедрі економіки і права відбулася гостьова лекція «Трейдинг, як функція в переробленні аграрної продукції», яку прочитав керівник компанії «Spike Brokers Ukraine» Олександр Соловей. Лекція була орієнтована на здобувачів освітніх ступенів «бакалавр», «магістр» та освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» спеціальності 051 «Економіка». Лек...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Трейдинг, як функція в переробленні аграрної продукції: гостьова лекція для здобувачів кафедри економіки і права 21 жовтня 2022

Чергова зустріч у Movie Club

Фільми – це чудовий засіб не тільки для практичного застосування англійської мови, а й також для полегшення процесу міжкультурного навчання. Через великий вплив культури на процес спілкування викладачам корисно проводити заняття з використанням фільмів. Безліч фільмів містять чудові приклади міжкультурного спілкування та є дуже корисним джерелом дл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергова зустріч у Movie Club 10 листопада 2020