Н У Х Т

Магістранти шліфують практичні навички наукових досліджень в Інституті мікробіології і вірусології

13 вересня 2022

Магістранти шліфують практичні навички наукових досліджень в Інституті мікробіології і вірусології

У магістрантів-біотехнологів другого року навчання освітньо-професійних програм «Фармацевтична біотехнологія» та «Промислова біотехнологія» настала довгоочікувана переддипломна практика, яка є ключовою частиною випускної кваліфікаційної роботи.

Завдяки багаторічній дружній співпраці нашого університету з Інститутом мікробіології і вірусології ім. Д.К.Заболотного НАН України здобувачка групи ФБ-2-2М Валентина Жданюк має можливість проходити практику у відділі загальної та ґрунтової мікробіології, продовжуючи наукові дослідження за тематикою дипломної роботи щодо інтенсифікації синтезу гіберелінів за умови внесення попередника їх біосинтезу (еритритолу) у середовище культивування та вивчення впливу попередника на біологічні властивості поверхнево-активних речовин.

У відділі загальної та ґрунтової мікробіології є можливість опанувати різні нові методики проведення дослідів, зокрема, хроматографічні для визначення концентрації гіберелінів. Під час практики магістрантка працює з наступним обладнанням: качалками для культивування мікроорганізмів, роторно-випарними установками, центрифугами тощо. При цьому співробітники відділу радо консультують і допомагають їй під час проведення дослідів.

Зробивши необхідні дослідження та проаналізувавши отримані результати, колектив авторів, серед яких і наша магістрантка Валентина Жданюк, оприлюднить отримані дані у закордонних та вітчизняних виданнях.

Дякуємо колективу Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України за щиру наукову підтримку магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології.

Дякуємо ЗСУ за те, що наші здобувачі освіти можуть продовжувати навчання й наукові дослідження. Бажаємо усім мирного неба над головою та сил для втілення у життя планів і наступних досліджень. А нашим студентам – уперед, до нових відкриттів!

Опублікований: 13-09-2022
Читайте також:
Нову якість сервісу опанували під час виробничої практики магістранти спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Днями завершилася виробнича практика магістрантів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельна і ресторанна справа» на провідних підприємствах галузі. Практичну підготовку здобувачів освіти забезпечують кращі готельні та ресторанні підприємства, з якими випускова кафедра підтримує стійке партнерство, засн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нову якість сервісу опанували під час виробничої практики магістранти спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 07 липня 2025

Деталізація концепції державного забезпечення якості лікарських засобів від фахівчині корпорації «Артеріум»

У рамках вивчення дисциплін «Технології мікробного синтезу лікарських засобів» і «Промислова технологія лікарських засобів» майбутні фахівці-біотехнологи третього курсу навчання не оминули нагоди скористатися запрошенням відвідати гостьову лекцію від колишньої студентки нашого університету Анастасії Бондаренко. Зустріч відбулася в онлайн-режимі на ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Деталізація концепції державного забезпечення якості лікарських засобів від фахівчині корпорації «Артеріум» 11 червня 2021

Здобувачі-міжнародники у Музеї Михайла Грушевського

В умовах дистанційного навчання на кафедрі міжнародної економіки заняття з дисципліни «Міжнародні освітні системи» на першому курсі за погодженням викладача і здобувачів проводяться в університеті. Днями після заняття викладачі та здобувачі освіти вирішили відвідати Музей Михайла Грушевського, адже в сучасних умовах хочеться більше знати про історі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-міжнародники у Музеї Михайла Грушевського 24 березня 2023

З органічною продукцією вітчизняного виробництва познайомилися студенти разом із доцентом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

7 березня 2019 року студенти групи ТХ-4-5 разом із викладачем кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, доцентом Наталією Фалендиш відвідали виставку ECO EXPO у Міжнародному виставковому центрі (м. Київ). Студенти мали змогу ознайомитися з органічною продукцією вітчизняного виробництва, поспілкуватися з її виробниками та провести...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З органічною продукцією вітчизняного виробництва познайомилися студенти разом із доцентом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 11 березня 2019