Н У Х Т

Магістранти шліфують практичні навички наукових досліджень в Інституті мікробіології і вірусології

13 вересня 2022

Магістранти шліфують практичні навички наукових досліджень в Інституті мікробіології і вірусології

У магістрантів-біотехнологів другого року навчання освітньо-професійних програм «Фармацевтична біотехнологія» та «Промислова біотехнологія» настала довгоочікувана переддипломна практика, яка є ключовою частиною випускної кваліфікаційної роботи.

Завдяки багаторічній дружній співпраці нашого університету з Інститутом мікробіології і вірусології ім. Д.К.Заболотного НАН України здобувачка групи ФБ-2-2М Валентина Жданюк має можливість проходити практику у відділі загальної та ґрунтової мікробіології, продовжуючи наукові дослідження за тематикою дипломної роботи щодо інтенсифікації синтезу гіберелінів за умови внесення попередника їх біосинтезу (еритритолу) у середовище культивування та вивчення впливу попередника на біологічні властивості поверхнево-активних речовин.

У відділі загальної та ґрунтової мікробіології є можливість опанувати різні нові методики проведення дослідів, зокрема, хроматографічні для визначення концентрації гіберелінів. Під час практики магістрантка працює з наступним обладнанням: качалками для культивування мікроорганізмів, роторно-випарними установками, центрифугами тощо. При цьому співробітники відділу радо консультують і допомагають їй під час проведення дослідів.

Зробивши необхідні дослідження та проаналізувавши отримані результати, колектив авторів, серед яких і наша магістрантка Валентина Жданюк, оприлюднить отримані дані у закордонних та вітчизняних виданнях.

Дякуємо колективу Інституту мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України за щиру наукову підтримку магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології.

Дякуємо ЗСУ за те, що наші здобувачі освіти можуть продовжувати навчання й наукові дослідження. Бажаємо усім мирного неба над головою та сил для втілення у життя планів і наступних досліджень. А нашим студентам – уперед, до нових відкриттів!

Опублікований: 13-09-2022
Читайте також:
Доцент кафедри гуманітарних дисциплін успішно захистила докторську дисертацію

Доцент кафедри гуманітарних дисциплін Оксана Силка успішно захистила докторську дисертацію «Становлення і діяльність громадських організацій в українському селі наприкінці ХІХ – на початку ХХ ст. (на матеріалах Лівобережжя)» за спеціальністю 07.00.01 – історія України у спеціалізованій вченій раді Черкаського національного університету імені Богдан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцент кафедри гуманітарних дисциплін успішно захистила докторську дисертацію 11 червня 2018

Профорієнтаційний весняний марафон триває

На дворі буяє весна, а ми проводимо вже четвертий тиждень в стані карантину. Наші грандіозні плани на проведення профорієнтаційних заходів зазнали кардинальних змін і на даний час вся профорієнтаційна робота перейшла у веб-режим. Основними інструментами наразі стали соціальні мережі та засоби віддаленого спілкування, про що ще поговоримо незабаром,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний весняний марафон триває 08 квітня 2020

На захист дисертаційної роботи виходить ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

У рамках розширеного засідання кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист аспіранткою Дарією Матяс дисертаційної роботи «Удосконалення технології мармеладу желейного з пониженим цукровмістом», виконаної під керівництвом доцента кафедри Юлії Камбулової. Головною ціллю представленої дисертаційної роботи є у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На захист дисертаційної роботи виходить ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 12 грудня 2018

Новий кулінарний тріумф студента факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

У м. Тернопіль відбувся Кулінарний Кубок Західної України, участь в якому брали понад 50 учасників з усієї країни. Наш університет представляв студент 1-го курсу зі скороченим терміном навчання спеціальності «Харчові технології» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Олег Пригродський. Змагалися учасники у чотирьох номінаціях: «С...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий кулінарний тріумф студента факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 21 червня 2019