Н У Х Т

Поступ біотехнологічної науки

27 листопада 2024

Поступ біотехнологічної науки

21 листопада у межах ХІІІ Міжнародної науково-технічної конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції» працювала секція «Промислова біотехнологія, процеси та апарати харчової, мікробіологічної і фармацевтичної промисловості», роботу якої очолив професор, завідувач кафедри біотехнології і мікробіології Віктор Стабніков.

До участі у секції було надіслано тези доповідей від представників багатьох закладів вищої освіти та профільних наукових установ, що зробило захід платформою для жвавої наукової дискусії та обміну інноваційними ідеями.

Крім того, на секційному засіданні були представлені доповіді здобувачів кафедри біотехнології і мікробіології: «Порівняльна характеристика біоцементів, одержаних з використанням живих та інактивованих клітин уреазопродукуючих бактерій» аспірантки Ірини Ковшар (науковий керівник – професор Віктор Стабніков); «Перспективи використання базидієвих грибів у біотехнологіях для створення білоквмісних продуктів із лікувально-профілактичними властивостями» аспіранта Всеволода Герасименка (наукова керівниця – доцентка Вікторія Красінько); «Біотехнологічний потенціал дріжджів Kluyveromyces marxianus» магістрантки Анастасії Онищенко (наукова керівниця – доцентка Оксана Скроцька); «Актуальність і перспективи виробництва розчинників методом мікробіологічного синтезу» бакалавра Богдана Поліщука (науковий керівник – старший викладач Віктор Удимович).

Також учасники секції мали нагоду послухати доповіді колег з інших кафедр університету і виступи науковців провідних установ Національної академії наук України. Зокрема старшої наукової співробітниці відділу біохімії мікроорганізмів Інституту мікробіології і вірусології ім. Д. К. Заболотного Олени Гудзенко та провідної наукової співробітниці відділу мікології Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного Тетяни Андріанової.

Оргкомітет секції вдячний усім доповідачам за цікаві, насичені новаторськими ідеями виступи, а також усім учасникам за активну роботу, змістовні дискусії та внесок у розвиток біотехнологічної наукової спільноти. Особлива подяка Збройним Силам України, завдяки яким ми маємо можливість проводити такі заходи навіть у складний час!

Опублікований: 25-11-2024
Читайте також:
Проблемні питання для підприємств малого та середнього бізнесу – у полі зору викладачів і студентів кафедри міжнародної економіки

26 вересня викладачі та студенти кафедри міжнародної економіки взяли участь у засіданні круглого столу комітету підприємців АПК, який відбувся в Торгово-промисловій палаті України. На заході обговорювалися шляхи вирішення проблемних питань для підприємств малого та середнього бізнесу у сфері виробництва крафтових харчових продуктів. Учасники кругл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Проблемні питання для підприємств малого та середнього бізнесу – у полі зору викладачів і студентів кафедри міжнародної економіки 27 вересня 2019

Молодий викладач НУХТ – у ТОП-30 учасників 15 сезону кулінарного проєкту «МастерШеф Україна»

15-й ювілейний сезон популярного кулінарного шоу «МастерШеф Україна» розпочався з новими викликами та яскравими учасниками, серед яких був і Артем Ущаповський – молодий викладач нашого університету, уповноважена особа консультаційного центру абітурієнтів, заступник відповідального секретаря Приймальної комісії. Його шлях у проєкті був яскравим, хоч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молодий викладач НУХТ – у ТОП-30 учасників 15 сезону кулінарного проєкту «МастерШеф Україна» 17 березня 2025

EcoEurope та історії, що надихають: зустріч з американцем Джеффом Бйорком

Учасники англомовного розмовного клубу EcoEurope, що реалізується в НУХТ в рамках проєкту Жан Моне Кафедра програми Еразмус+ з Ефективного екоменеджменту та екокомунікації у ЄС, мали унікальну можливість поспілкуватися з особливим гостем. На запрошення професора Ігоря Якименка, який координує роботу клубу, до зустрічі доєднався Джефф Бйорк – профес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

EcoEurope та історії, що надихають: зустріч з американцем Джеффом Бйорком 07 квітня 2025