Н У Х Т

Поступ біотехнологічної науки

27 листопада 2024

Поступ біотехнологічної науки

21 листопада у межах ХІІІ Міжнародної науково-технічної конференції «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції» працювала секція «Промислова біотехнологія, процеси та апарати харчової, мікробіологічної і фармацевтичної промисловості», роботу якої очолив професор, завідувач кафедри біотехнології і мікробіології Віктор Стабніков.

До участі у секції було надіслано тези доповідей від представників багатьох закладів вищої освіти та профільних наукових установ, що зробило захід платформою для жвавої наукової дискусії та обміну інноваційними ідеями.

Крім того, на секційному засіданні були представлені доповіді здобувачів кафедри біотехнології і мікробіології: «Порівняльна характеристика біоцементів, одержаних з використанням живих та інактивованих клітин уреазопродукуючих бактерій» аспірантки Ірини Ковшар (науковий керівник – професор Віктор Стабніков); «Перспективи використання базидієвих грибів у біотехнологіях для створення білоквмісних продуктів із лікувально-профілактичними властивостями» аспіранта Всеволода Герасименка (наукова керівниця – доцентка Вікторія Красінько); «Біотехнологічний потенціал дріжджів Kluyveromyces marxianus» магістрантки Анастасії Онищенко (наукова керівниця – доцентка Оксана Скроцька); «Актуальність і перспективи виробництва розчинників методом мікробіологічного синтезу» бакалавра Богдана Поліщука (науковий керівник – старший викладач Віктор Удимович).

Також учасники секції мали нагоду послухати доповіді колег з інших кафедр університету і виступи науковців провідних установ Національної академії наук України. Зокрема старшої наукової співробітниці відділу біохімії мікроорганізмів Інституту мікробіології і вірусології ім. Д. К. Заболотного Олени Гудзенко та провідної наукової співробітниці відділу мікології Інституту ботаніки ім. М.Г. Холодного Тетяни Андріанової.

Оргкомітет секції вдячний усім доповідачам за цікаві, насичені новаторськими ідеями виступи, а також усім учасникам за активну роботу, змістовні дискусії та внесок у розвиток біотехнологічної наукової спільноти. Особлива подяка Збройним Силам України, завдяки яким ми маємо можливість проводити такі заходи навіть у складний час!

Опублікований: 25-11-2024
Читайте також:
Шануємо українські традиції: відео-флешмоб вишиванок здобувачів освіти факультету біотехнології та екологічного контролю

20 травня українці святкують Всесвітній день вишиванки. Ідею свята запропонувала у 2006 році студентка факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Леся Воронюк. А поштовхом до реалізації ідеї та святкування стала вишиванка Ігоря Житарюка, яку він регулярно одягав на пари, як...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шануємо українські традиції: відео-флешмоб вишиванок здобувачів освіти факультету біотехнології та екологічного контролю 21 травня 2021

Ділова гра може бути цікавою – довели четвертокурсники-біотехнологи

Навіть у такій серйозній професії як біотехнолог є місце для ділової гри! Це довели студенти групи БТ-4-2 на практичному занятті з дисципліни «Природоохоронні біотехнології». У форматі Zoom-конференції «співробітники» умовного біотехнологічного підприємства ТОВ «Дельфінус 2020» провели онлайн-екскурсію для головної екологічної інспекції під керівн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ділова гра може бути цікавою – довели четвертокурсники-біотехнологи 11 грудня 2020

Команда викладачів університету – у столичному Ліцеї № 128

16 жовтня 2024 року доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасія Шевченко, доцент кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Олег Галенко та асистент кафедри готельно-ресторанної справи, уповноважена особа консультаційного центру абітурієнтів НУХТ Артем Ущаповський завітали до Ліцею № 128 Дніпровського району міст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Команда викладачів університету – у столичному Ліцеї № 128 18 жовтня 2024

Ярмарок талантів у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ

24 жовтня 2018 року у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся конкурс «Ярмарок талантів». Кожна група представила концертну програму, що складалася з п’яти обов’язкових номінацій: танець, пісня (народна або сучасна), інсценізація, художнє читання, гра на музичному інструменті. Оцінювало творчі здібності студентів нового прийому журі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ярмарок талантів у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ 25 жовтня 2018