Не зважаючи на складні обставини воєнного часу, на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів відбулася відкрита лекція «Технології лужної нейтралізації олій (жирів). Модуль 2» доцента Валерія Бабенка з навчальної дисципліни «Рафінація і модифікація жирів» для здобувачів груп ТЖ-4 -3ск і ЗТЖ-3 -1ск. На лекції були присутні викладачі кафедри.
Лекція була присвячена вивченню особливостей технологій лужної рафінації олій (жирів). Викладач ознайомив здобувачів із сучасними уявленнями щодо механізмів лужної нейтралізації олій (жирів), видалення мила з нейтралізованої олії шляхом промивання водою та розкладання залишків мила з використанням кислих реагентів до жирних кислот, надав практичні рекомендації використання прогресивних технологій для виробництва рафінованих олій високої якості з власного досвіду роботи в промисловості.
Викладач неодноразово акцентував увагу здобувачів на важливості володіння сучасними знаннями з дисципліни «Рафінація і модифікація жирів» для формування бакалавра технологій харчових продуктів.
Візуалізація навчального матеріалу дозволила здобувачам більш повно сприймати та опановувати нові знання з технологій лужної рафінації олій (жирів), що надало їм практичне розуміння обґунтованого вибору технології для курсового проєкту з цієї дисципліни та майбутньої кваліфікаційної бакалаврської роботи.