Н У Х Т

Конкурентоспроможність бізнесу: стратегічні аспекти від аспірантів кафедри маркетингу

13 травня 2024

Конкурентоспроможність бізнесу: стратегічні аспекти від аспірантів кафедри маркетингу

Як маркетингова стратегія допомагає вивести бізнес на новий рівень? Які дослідження передують ідентифікації стратегічних альтернатив, і як конкурентний статус фірми впливає на вибір стратегії? Лідерство у витратах чи диференціація? Масовий маркетинг чи концентрація? Оборона чи наступ? Такі важливі питання обговорили здобувачі та викладачі кафедри маркетингу на травневому засіданні  наукового гуртка «Інтелектуал».

Цього разу результати дослідження представили майбутні доктори філософії з маркетингу Альона Гарастовська, Володимир Страшинський і Володимир Пєтухов. Високий науковий рівень і стратегічні мейнстріми у маркетингу – смілива комбінація, що зацікавила здобувачів спеціальностей «Маркетинг», «Підприємництво та торгівля» і «Журналістика» (освітня програма «Реклама та зв’язки з громадськістю») освітніх ступенів «бакалавр», «магістр» і третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти, кваліфікації «доктор філософії з маркетингу». Ініціаторкою дослідження стала гарантка освітньо-наукової програми спеціальності 075 «Маркетинг» професорка Лариса Страшинська.

Наукові засади та прогресивні лайфхаки SWOT-аналізу від Альони Гарастовської, методологія класифікації конкурентних стратегій від Володимира Старшинського та сучасні тренди диджитал-маркетингу від Володимира Пєтухова – все це в розрізі стратегічного розвитку бізнесу і зміцнення економічної безпеки України. Дослідження майбутніх докторів філософії (PhD) з маркетингу стали черговим маленьким кроком у розвитку маркетингової науки та, сподіваємося, надихнуть наших здобувачів вищої освіти на нові наукові дослідження.

Опублікований: 13-05-2024
Читайте також:
Урочисто зустрів своїх першокурсників колектив кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

23 вересня після загальноуніверситетської церемонії посвяти першокурсників у студенти НУХТ, нове поповнення студентської родини тепло вітали в Навчально-науковому інженерно-технічному інституті ім. акад. І.С. Гулого. Першокурсників поздоровили зі вступом до університету й початком нового важливого життєвого етапу директор інституту Сергій Блаженко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Урочисто зустрів своїх першокурсників колектив кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 26 вересня 2022

БТЕК розпочинає профорієнтацію!

Для школярів навчальний рік тільки розпочався, але більшість уже обговорює з батьками та близькими свої плани щодо вступу у 2021 році до навчальних закладів. Таке рішення випускнику необхідно прийняти, щоб сконцентруватися на вивченні профільних предметів і підготуватися до ЗНО. Саме питання щодо умов вступу, прохідного балу, кількості державних м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

БТЕК розпочинає профорієнтацію! 08 вересня 2020

Нанотехнології – крок уперед чи в небуття?

Останнім часом у світову свідомість швидкими темпами увірвалось коротке слово з величезним потенціалом – «нано», яке здатне пробуджувати в уяві здогадки про найсильніші зрушення майже у всіх галузях науки та техніки, і водночас породжувати питання про те, як ці зміни можуть вплинути на етику, економіку, міжнародні відносини, повсякденне життя та ро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нанотехнології – крок уперед чи в небуття? 20 листопада 2023

Про перспективи і способи збагачення хлібних виробів білком доповів професор НУХТ на конференції Всеукраїнської асоціації пекарів

Зв'язок науки і виробництва – запорука розвитку будь-якої галузі промисловості. Розуміючи це, кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів нашого університету постійно дбає про зміцнення вже традиційних і встановлення нових зв’язків як із окремими підприємствами, так і з їх об’єднаннями. Однією з форм такої співпраці є участь викладач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про перспективи і способи збагачення хлібних виробів білком доповів професор НУХТ на конференції Всеукраїнської асоціації пекарів 01 жовтня 2021