Н У Х Т

Біопластик: магістранти-біотехнологи долучилися до міжнародної освітньої ініціативи

21 вересня 2023

Біопластик: магістранти-біотехнологи долучилися до міжнародної освітньої ініціативи

Минулого року в Україні стартувала міжнародна освітня ініціатива Ukraine Global Faculty (UGF). Тепер студенти, аспіранти, викладачі, професіонали мають можливість безкоштовно відвідувати онлайн-лекції професорів провідних світових університетів, закордонних топекспертів і підприємців.

Нещодавно відбулася онлайн-лекція завідувачки кафедри біонеорганічної хімії Інституту неорганічної хімії Рейнсько-Вестфальського технічного університету Аахена (Німеччина) Сонії Херрес-Павліс «Introduction to bioplastics», до якої долучились і магістранти кафедри біотехнології і мікробіології нашого університету.

Спікеркою були розглянуті різні види біопластику, його класифікація та основні сфери застосування. Також лекторка проаналізувала вплив біопластичних матеріалів на промислове виробництво та розповіла, які наслідки вони мають у техніко-соціальній сфері.

Як зазначили наші магістранти, тепер у них з’явилося бажання поглибити свої знання в цій сфері, адже лекція стала для них не просто інформативним досвідом, а й дала підстави для оптимізму щодо можливості знайти ефективні рішення для захисту нашої планети, а також можливість добре потренувати навички сприйняття англійської мови на слух.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології дуже вдячний професорці Сонії Херрес-Павліс та Ukraine Global Faculty за організацію лекції від світового вченого. Наші здобувачі отримали інформацію, яка сприятиме кращому розумінню проблеми мікропластику та практичним шляхам зменшення його негативного впливу на довкілля.

Опублікований: 21-09-2023
Читайте також:
Комісія МОН розпочала акредитаційну експертизу підготовки «молодших спеціалістів» зі спеціальності «Виробництво харчової продукції»

Відповідно до наказу МОН №79-А від 2 лютого 2017 року «Про проведення акредитаційної експертизи» 7 лютого 2017 року в Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ розпочала роботу експертна комісія МОН, з метою проведення чергової акредитаційної експертизи підготовки «молодших спеціалістів» зі спеціальності 5.05170101 «Виробництво хар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Комісія МОН розпочала акредитаційну експертизу підготовки «молодших спеціалістів» зі спеціальності «Виробництво харчової продукції» 07 лютого 2017

Авторський майстер-клас із мистецтва бариста від успішного випускника кафедри готельно-ресторанної справи

На кафедрі готельно-ресторанної справи відбувся майстер-клас із мистецтва бариста від успішного випускника Владислава Дударя, співвласника кав’ярні «Transit 33/34», чемпіона України з Клеверу (Clever Dripper) 2019, віце-чемпіона України з дисципліни кава-алкоголь 2019, дворазового призера Національного чемпіонату України «Coffee and good spirits», ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Авторський майстер-клас із мистецтва бариста від успішного випускника кафедри готельно-ресторанної справи 09 жовтня 2019

Учасники гуртка з програмування презентували власні програмні продукти

12 червня відбувся традиційний захід для студентів спеціальності «Комп’ютерні науки» Смілянського коледжу харчових технологій нашого університету – презентація учасниками гуртка з програмування кращих студентських застосунків. Власні програмні продукти представили студенти 3 і 4 курсів: Максим Степаненко, Олександр Данченко, Андрій Ямковий,  Макси...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учасники гуртка з програмування презентували власні програмні продукти 14 червня 2019

Магістранти закріплюють знання на підприємствах Корпорації «Артеріум»

Останній ривок перед головним етапом написання кваліфікаційної магістерської роботи – переддипломна практика. Магістранти кафедри біотехнології і мікробіології групи Фб-2-2М: Дарія Жалюк, Владислава Лозіна, Олександра Максимець, Тетяна Підгерська, Валентин Подолянчук та Анастасія Роженко вирушили на одне з підприємств, що входить до складу великої...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти закріплюють знання на підприємствах Корпорації «Артеріум» 03 жовтня 2022