Н У Х Т

Біопластик: магістранти-біотехнологи долучилися до міжнародної освітньої ініціативи

21 вересня 2023

Біопластик: магістранти-біотехнологи долучилися до міжнародної освітньої ініціативи

Минулого року в Україні стартувала міжнародна освітня ініціатива Ukraine Global Faculty (UGF). Тепер студенти, аспіранти, викладачі, професіонали мають можливість безкоштовно відвідувати онлайн-лекції професорів провідних світових університетів, закордонних топекспертів і підприємців.

Нещодавно відбулася онлайн-лекція завідувачки кафедри біонеорганічної хімії Інституту неорганічної хімії Рейнсько-Вестфальського технічного університету Аахена (Німеччина) Сонії Херрес-Павліс «Introduction to bioplastics», до якої долучились і магістранти кафедри біотехнології і мікробіології нашого університету.

Спікеркою були розглянуті різні види біопластику, його класифікація та основні сфери застосування. Також лекторка проаналізувала вплив біопластичних матеріалів на промислове виробництво та розповіла, які наслідки вони мають у техніко-соціальній сфері.

Як зазначили наші магістранти, тепер у них з’явилося бажання поглибити свої знання в цій сфері, адже лекція стала для них не просто інформативним досвідом, а й дала підстави для оптимізму щодо можливості знайти ефективні рішення для захисту нашої планети, а також можливість добре потренувати навички сприйняття англійської мови на слух.

Колектив кафедри біотехнології і мікробіології дуже вдячний професорці Сонії Херрес-Павліс та Ukraine Global Faculty за організацію лекції від світового вченого. Наші здобувачі отримали інформацію, яка сприятиме кращому розумінню проблеми мікропластику та практичним шляхам зменшення його негативного впливу на довкілля.

Опублікований: 21-09-2023
Читайте також:
Розширення горизонтів професійних інтересів студентами кафедри маркетингу

Нещодавно студентки кафедри маркетингу разом із доцентом Вікторією Стеценко, в межах святкування Національного дня дівчат у STEM, відвідали головний офіс компанії «Монделіс» і відкриту дискусію за участі Ганни Новосад. Студентки спеціальностей «Журналістика» та «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» мали можливість познайомитися з органі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширення горизонтів професійних інтересів студентами кафедри маркетингу 18 жовтня 2019

У ТОП-10 бухгалтерів України-2019 – випускниця кафедри обліку і аудиту НУХТ!

У Міністерстві фінансів України відбулася урочиста церемонія нагородження переможців щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий бухгалтер України». Конкурс проводився у три етапи, у двох номінаціях: для бухгалтерів бюджетних установ і комерційних підприємств. Перший та другий етапи відбувалися в режимі онлайн-тестування на сайті. До третього етапу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У ТОП-10 бухгалтерів України-2019 – випускниця кафедри обліку і аудиту НУХТ! 12 грудня 2019

Мотивуюча лекція – чим цікава мікробіологічна робота

Якісна підготовка фахівців з біотехнології не можлива без знань сучасних технологій. Тому надзвичайно цінним для здобувачів є практичний досвід, яким можуть поділитися не тільки лектори дисциплін, але і стейкхолдери. Уже кілька років поспіль таким досвідом зі здобувачами 4 курсу в рамках дисципліни «Мікробіологія, санітарія і гігієна виробництв з ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мотивуюча лекція – чим цікава мікробіологічна робота 12 жовтня 2020