Н У Х Т

«Упакована» майстерність: від Конференції до Інновацій у мехатроніці та пакувальній техніці

12 квітня 2024

«Упакована» майстерність: від Конференції до Інновацій у мехатроніці та пакувальній техніці

11 квітня колектив кафедри мехатроніки та пакувальної техніки зібрався на 90-ту Ювілейну Міжнародну наукову конференцію молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті».

Наукова конференція стала прекрасною можливістю для обміну ідеями та досвідом між різними поколіннями фахівців, вчених і молодих дослідників.

Про своє зростання від випускника НУХТ до начальника цеху гофровиробництва Понінківської картонно-паперової фабрики розповів наш колега Микола Мусієнко. Він відзначив вирішальність отриманої освіти за спеціальністю кафедри 131 «Прикладна механіка» та важливість набуття здобувачами навичок самовдосконалення.

У рамках Секції 14, присвяченої машинам і технологіям пакування, обговорювалися найсучасніші тенденції у цій галузі.

Здобувачі освіти представляли свої дослідження і розробки, демонструючи високий рівень професійної компетентності та креативність у використанні мехатронних рішень для вирішення проблем пакування і зберігання продуктів харчування. У свою чергу, випускники кафедри поділилися власним досвідом і відкрили нові перспективи для молодих колег.

Особливу увагу привернули доповіді про розроблення автоматизованих систем управління процесами пакування на базі мехатронних модулів і використання інтелектуальних алгоритмів для оптимізації цих процесів, методик пошуку раціональних параметрів пакувальних ліній та застосування інноваційних матеріалів у пакувальних технологіях.

Робота секції стала містком для співпраці та обміну досвідом між різними поколіннями вчених і студентів, сприяючи подальшому розвитку науки та технологій у галузі мехатроніки та пакувальної техніки.

Кращі матеріали були відібрані та представлені широкому загалу під час доповідей на конференції та протягом тижня – постерами.

За результатами роботи секції доповідачі, рекомендовані до відзначення:

1 місце – Олександр Савчук (група АГМ-1) та Лілія Слюсар (група ПМ-4-1)
2 місце – Дмитро Ємельянов (група ПМ-1-1М) і Денис Верещак (група ПМ-2-1)
3 місце – Владислав Ясичев, Тарас Бутик (обидва – група ПМ-1-1М) і Дмитро Майданюк (група ОХ-2-2)

Автори постерів, рекомендовані до відзначення:

1 місце – Дмитро Скула (група ПМ-4-1) та Олександр Запорожець (група АГМ-3)
2 місце – Іван Д’яченко і Юлія Муравйова (обоє – група ПМ-4-1)
3 місце – Олександр Бородиня (група ПМ-3-1)

Кафедра вітає здобувачів із відзнаками, висловлює всім учасникам подяку за стійкість і бажає перемоги, миру, зростання та розвитку!

Опублікований: 12-04-2024
Читайте також:
Рекламісти в тренді!

Відбулася відкрита лекція доцентки кафедри маркетингу Ольги Антонової для здобувачів третього курсу спеціальності 061 «Журналістика», освітньо-професійної програми «Реклама та зв’язки з громадськістю». У межах викладання дисципліни «Дизайн у рекламі та PR» вона розказала про актуальні тренди у графічному дизайні. Майбутні рекламісти дізналися, як ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Рекламісти в тренді! 05 грудня 2023

Вісім спеціальностей університету мають особливу підтримку держави!

У 2023 році особлива підтримка держави надається восьми спеціальностям нашого університету: «Прикладна механіка», «Галузеве машинобудування», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Енергетичне машинобудування», «Теплоенергетика» (всі – Навчально-науковий інженерно-технічний інститут ім. акад. І.С. Гулого), «Автоматизація, комп’юте...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вісім спеціальностей університету мають особливу підтримку держави! 04 липня 2023

Академічна мобільність третьокурсниці кафедри технології молока і молочних продуктів

У рамках академічної мобільності за програмою Еразмус+ здобувачка третього курсу освітнього ступеня «бакалавр» кафедри технології молока і молочних продуктів Навчально-наукового інституту харчових технологій Анна Гончар успішно завершила літній семестр навчання в Жешувському Університеті (м. Жешув, Польща). Протягом весняно-літнього семестру 2022-...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Академічна мобільність третьокурсниці кафедри технології молока і молочних продуктів 01 серпня 2023

Продовжується марафон лекторіїв для здобувачів коледжів України

23 листопада в рамках марафону освітніх лекторіїв від факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу для здобувачів структурних підрозділів НУХТ відбулася зустріч у Полтавському фаховому коледжі. Доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Віра Зуйко висвітлювала актуальні і гострі питання сфери ресторанного бізнесу д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжується марафон лекторіїв для здобувачів коледжів України 24 листопада 2021