Н У Х Т

«Упакована» майстерність: від Конференції до Інновацій у мехатроніці та пакувальній техніці

12 квітня 2024

«Упакована» майстерність: від Конференції до Інновацій у мехатроніці та пакувальній техніці

11 квітня колектив кафедри мехатроніки та пакувальної техніки зібрався на 90-ту Ювілейну Міжнародну наукову конференцію молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті».

Наукова конференція стала прекрасною можливістю для обміну ідеями та досвідом між різними поколіннями фахівців, вчених і молодих дослідників.

Про своє зростання від випускника НУХТ до начальника цеху гофровиробництва Понінківської картонно-паперової фабрики розповів наш колега Микола Мусієнко. Він відзначив вирішальність отриманої освіти за спеціальністю кафедри 131 «Прикладна механіка» та важливість набуття здобувачами навичок самовдосконалення.

У рамках Секції 14, присвяченої машинам і технологіям пакування, обговорювалися найсучасніші тенденції у цій галузі.

Здобувачі освіти представляли свої дослідження і розробки, демонструючи високий рівень професійної компетентності та креативність у використанні мехатронних рішень для вирішення проблем пакування і зберігання продуктів харчування. У свою чергу, випускники кафедри поділилися власним досвідом і відкрили нові перспективи для молодих колег.

Особливу увагу привернули доповіді про розроблення автоматизованих систем управління процесами пакування на базі мехатронних модулів і використання інтелектуальних алгоритмів для оптимізації цих процесів, методик пошуку раціональних параметрів пакувальних ліній та застосування інноваційних матеріалів у пакувальних технологіях.

Робота секції стала містком для співпраці та обміну досвідом між різними поколіннями вчених і студентів, сприяючи подальшому розвитку науки та технологій у галузі мехатроніки та пакувальної техніки.

Кращі матеріали були відібрані та представлені широкому загалу під час доповідей на конференції та протягом тижня – постерами.

За результатами роботи секції доповідачі, рекомендовані до відзначення:

1 місце – Олександр Савчук (група АГМ-1) та Лілія Слюсар (група ПМ-4-1)
2 місце – Дмитро Ємельянов (група ПМ-1-1М) і Денис Верещак (група ПМ-2-1)
3 місце – Владислав Ясичев, Тарас Бутик (обидва – група ПМ-1-1М) і Дмитро Майданюк (група ОХ-2-2)

Автори постерів, рекомендовані до відзначення:

1 місце – Дмитро Скула (група ПМ-4-1) та Олександр Запорожець (група АГМ-3)
2 місце – Іван Д’яченко і Юлія Муравйова (обоє – група ПМ-4-1)
3 місце – Олександр Бородиня (група ПМ-3-1)

Кафедра вітає здобувачів із відзнаками, висловлює всім учасникам подяку за стійкість і бажає перемоги, миру, зростання та розвитку!

Опублікований: 12-04-2024
Читайте також:
В університеті розпочався основний етап вступної кампанії 2023 року

У нашому університеті розпочався основний етап вступної кампанії 2023 року – приймання заяв і документів від вступників на навчання для здобуття ступеня «Бакалавр» на основі повної середньої освіти. Цьогоріч подання заяв здійснюється онлайн через електронні кабінети й триватиме до 31 липня. Протягом цього періоду вступники можуть подати до 5 заяв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті розпочався основний етап вступної кампанії 2023 року 19 липня 2023

Завідувачка кафедри харчової хімії – тренерка Олімпіади геніїв України

Викладачі кафедри харчової хімії завжди сприяють хімічній освіті школярів, плекають їх мрії та допомагають робити перші кроки до їх досягнення. «GENIUS Olympiad» – найбільший конкурс проєктів екологічного спрямування у світі для школярів 8-11 класів, який щорічно проводиться у Сполучених Штатах Америки з 2011 року. Цей рік став особливим для Украї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувачка кафедри харчової хімії – тренерка Олімпіади геніїв України 06 липня 2022

Нагоду поспостерігати за виробництвом на найбільшій пивоварні в Європі отримали студенти-біотехнологи

Напевно, немає нічого цікавішого, ніж мати нагоду спостерігати за виробництвом продуктів, які щодня бачимо на полицях магазинів. Тож студентам-біотехнологам із груп БТ-1-1 та БТ-3-2 поталанило відвідати найбільшу пивоварню в Європі ПрАТ «Оболонь» у супроводі асистента кафедри біотехнології і мікробіології Віктора Удимовича. На початку студентів оз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нагоду поспостерігати за виробництвом на найбільшій пивоварні в Європі отримали студенти-біотехнологи 04 червня 2019

Блискучий захист кваліфікаційних робіт бакалаврів на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів

В університеті тривають захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» заочної форми навчання. 14 лютого екзаменаційна комісія працювала і на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів, розглядаючи кваліфікаційні роботи за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійною програмою «Харчові технології та інжене...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Блискучий захист кваліфікаційних робіт бакалаврів на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів 15 лютого 2024