Н У Х Т

«Упакована» майстерність: від Конференції до Інновацій у мехатроніці та пакувальній техніці

12 april 2024

«Упакована» майстерність: від Конференції до Інновацій у мехатроніці та пакувальній техніці

11 квітня колектив кафедри мехатроніки та пакувальної техніки зібрався на 90-ту Ювілейну Міжнародну наукову конференцію молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті».

Наукова конференція стала прекрасною можливістю для обміну ідеями та досвідом між різними поколіннями фахівців, вчених і молодих дослідників.

Про своє зростання від випускника НУХТ до начальника цеху гофровиробництва Понінківської картонно-паперової фабрики розповів наш колега Микола Мусієнко. Він відзначив вирішальність отриманої освіти за спеціальністю кафедри 131 «Прикладна механіка» та важливість набуття здобувачами навичок самовдосконалення.

У рамках Секції 14, присвяченої машинам і технологіям пакування, обговорювалися найсучасніші тенденції у цій галузі.

Здобувачі освіти представляли свої дослідження і розробки, демонструючи високий рівень професійної компетентності та креативність у використанні мехатронних рішень для вирішення проблем пакування і зберігання продуктів харчування. У свою чергу, випускники кафедри поділилися власним досвідом і відкрили нові перспективи для молодих колег.

Особливу увагу привернули доповіді про розроблення автоматизованих систем управління процесами пакування на базі мехатронних модулів і використання інтелектуальних алгоритмів для оптимізації цих процесів, методик пошуку раціональних параметрів пакувальних ліній та застосування інноваційних матеріалів у пакувальних технологіях.

Робота секції стала містком для співпраці та обміну досвідом між різними поколіннями вчених і студентів, сприяючи подальшому розвитку науки та технологій у галузі мехатроніки та пакувальної техніки.

Кращі матеріали були відібрані та представлені широкому загалу під час доповідей на конференції та протягом тижня – постерами.

За результатами роботи секції доповідачі, рекомендовані до відзначення:

1 місце – Олександр Савчук (група АГМ-1) та Лілія Слюсар (група ПМ-4-1)
2 місце – Дмитро Ємельянов (група ПМ-1-1М) і Денис Верещак (група ПМ-2-1)
3 місце – Владислав Ясичев, Тарас Бутик (обидва – група ПМ-1-1М) і Дмитро Майданюк (група ОХ-2-2)

Автори постерів, рекомендовані до відзначення:

1 місце – Дмитро Скула (група ПМ-4-1) та Олександр Запорожець (група АГМ-3)
2 місце – Іван Д’яченко і Юлія Муравйова (обоє – група ПМ-4-1)
3 місце – Олександр Бородиня (група ПМ-3-1)

Кафедра вітає здобувачів із відзнаками, висловлює всім учасникам подяку за стійкість і бажає перемоги, миру, зростання та розвитку!

Published on: 12-04-2024
Read also:
Розмовний клуб німецькою мовою

24 листопада 2023 року за участі StartDeutschschule в Україні та мовної школи DieDerDas відбувся розмовний клуб німецькою мовою, організований доценткою кафедри іноземних мов професійного спрямування Ольгою Неживою. Захід за темою «Хобі як спосіб розвитку гнучких навичок студентів» для здобувачів освіти, що вивчають німецьку як другу іноземну мову...

READ YOURSELF

Розмовний клуб німецькою мовою 27 november 2023

Відкрита нова лабораторія для занять зі спеціальності «Видавництво та поліграфія»

На кафедрі машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого відкрита нова лабораторія для проведення лекційних і практичних занять зі спеціальності «Видавництво та поліграфія». Лабораторія оснащена новою комп’ютерною технікою з усім необхідним програмним забезпеченням д...

READ YOURSELF

Відкрита нова лабораторія для занять зі спеціальності «Видавництво та поліграфія» 25 april 2019

Кафедра теплоенергетики та холодильної техніки успішно готує наукові кадри і для інших країн

Наукові школи нашого університету мають поважну історію, славні традиції і високий авторитет не тільки в нашій країні, але й за кордоном. Одним із свідчень цього є другий поспіль успішний захист дисертації на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки аспірантом з Польщі. 7 лютого 2024 року відбувся захист дисертації «Науково-технічні засади в...

READ YOURSELF

Кафедра теплоенергетики та холодильної техніки успішно готує наукові кадри і для інших країн 08 february 2024

Захист комплексної магістерської роботи вперше відбувся на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

Вперше на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся захист комплексної магістерської роботи «Наукове обґрунтування та розробка технологій аюрведичних харчових продуктів і косметичних засобів з використанням прянощів та їх олійних екстрактів». До роботи були залучені студенти, які здобувають освітній ступінь «магістр» за спеці...

READ YOURSELF

Захист комплексної магістерської роботи вперше відбувся на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 19 february 2019