Н У Х Т

Університет розпочав акредитувати освітні програми за третім рівнем вищої освіти

14 january 2022

Університет розпочав акредитувати освітні програми за третім рівнем вищої освіти

12-14 січня 2022 року в університеті працювали експерти Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, які здійснювали акредитаційну експертизу освітньої програми «Машини та апарати харчових, мікробіологічних і фармацевтичних виробництв» за третім рівнем вищої освіти (доктор філософії) за спеціальністю 133 «Галузеве машинобудування».

Експертна група у складі проректора з науково-педагогічної роботи Центральноукраїнського національного технічного університету, доктора технічних наук, професора Андрія Кириченка, доцента кафедри машин та апаратів хімічних і нафтопереробних виробництв Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського», кандидата технічних наук Андрія Степанюка, аспіранта та асистента кафедри машин і апаратів, електромеханічних та енергетичних систем Хмельницького національного університету Андрія Поліщука поспілкувалася з гарантом програми, професором Олександром Гаввою та експертною групою з розроблення програми, керівництвом університету, академічним персоналом, що викладає дисципліни освітньо-наукової програми, допоміжним персоналом, який забезпечує навчальний процес, здобувачами вищої освіти на третьому рівні першого, другого, третього та четвертого курсів та їх науковими керівниками, представниками Ради молодих вчених університету, студентського наукового товариства і студентського самоврядування, фахівцями відділу аспірантури і докторантури та відділу працевлаштування випускників, з випускниками освітньо-наукової програми і роботодавцями. Зокрема, свої думки з приводу підготовки фахівців висловили Любомир Хомічак (Інститут продовольчих ресурсів НААН України), Ірина Дубовкіна (Інститут технічної теплофізики НАН України), Сергій Володін (ТОВ «Камоцці»), Анатолій Чуприна (ДП «ГЕА Вестфалія сепаратор Україна»), Денис Пригодій (ТОВ «ЕВОТЕК.ІНК»), Максим Шпак (ТОВ «Інсолют»). Високу оцінку програмі дали й закордонні партнери кафедри машин і апаратів харчових і фармацевтичних виробництв, на якій освітня програма реалізується, науковці Русенськoгo унiверситету (Республіка Болгарія).

Також у дистанційному режимі експерти оглянули матеріально-технічну базу, що використовується під час реалізації освітньої програми, бібліотеку, актову залу та спорткомплекс університету, кафе, їдальні й гуртожитки, ознайомилися з роботою системи дистанційної освіти та репозитарію, дізналися про заходи із забезпечення рівного доступу до освіти й наукової діяльності особам із особливими потребами, дотримання пожежної безпеки, психологічну підтримку здобувачів вищої освіти тощо.

Нагадаємо, це друга в нашому університеті акредитаційна експертиза освітньої програми за третім рівнем вищої освіти. Першою «ластівкою» стала освітня програма «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», експертна група за якою перебувала в університеті 23-25 грудня 2021 року.

Наразі чекаємо на висновки експертних комісій і рішення Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти щодо акредитації цих двох освітньо-наукових програм. 

Published on: 14-01-2022
Read also:
Експерти з безпеки харчових продуктів знайомляться з якістю та безпечністю бутильованої води

23 квітня студенти групи ТІ 2-7, що навчаються за спеціальністю «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», разом із асистентом кафедри експертизи харчових продуктів Анастасією Чорною відвідали одне із провідних підприємств ТОВ «Еталон-Україна», яке займається видобутком артезіанської води з шарів юрського геологічного горизонту. Студ...

READ YOURSELF

Експерти з безпеки харчових продуктів знайомляться з якістю та безпечністю бутильованої води 25 april 2019

Вийшла ще одна монографія колективу наукової школи завідувачки кафедри міжнародної економіки

Вітаємо колектив наукової школи докторки економічних наук, професорки Світлани Гуткевич із виходом колективної монографії «Інвестиційна пріоритетність галузей економіки»! Проблемою інвестиційної політики є визначення найбільш ефективних сфер вкладення інвестицій. У сучасних умовах розвитку економіки актуальним є дослідження форм інвестицій і актив...

READ YOURSELF

Вийшла ще одна монографія колективу наукової школи завідувачки кафедри міжнародної економіки 10 june 2021

Вручено сертифікати міжнародного стажування у готельних підприємствах Болгарії

Міжнародне партнерство кафедри готельно-ресторанної справи зі стейкхолдерами індустрії гостинності щодо організації закордонної практики продовжується. Здобувачі освітніх ступенів бакалавра та магістра спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» закріплювали теоретичні знання та формували практичні навички під час виробничої практики і стажуван...

READ YOURSELF

Вручено сертифікати міжнародного стажування у готельних підприємствах Болгарії 17 april 2024

«Varvar» ділиться родзинками виробництва з нашими здобувачами освіти

Студенти групи ТІ-2-6 разом із наставницею, доценткою кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Юлією Бондаренко відвідали броварню «Varvar» у м. Київ. «Varvar» – крафтова пивоварня з прогресивним обладнанням угорської компанії Zip Technologies, де всі процеси виробництва можна контролювати за допомогою комп’ютерних програм. Душею...

READ YOURSELF

«Varvar» ділиться родзинками виробництва з нашими здобувачами освіти 05 april 2023