Н У Х Т

Про комп'ютерну візуалізацію для контролю якості харчових продуктів у лекції партнерів університету з Осієкського університету (Хорватія)

14 december 2020

Про комп'ютерну візуалізацію для контролю якості харчових продуктів у лекції партнерів університету з Осієкського університету (Хорватія)

Партнери університету з Осієкського університету (Хорватія) – професори Ясміна Лукінак і Марко Юкіч продовжили цикл лекцій у рамках ІХ Міжнародної спеціалізованої науково-практичної конференції «Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентноздатності». Тема чергової лекції – «Комп'ютерна візуалізація для оцінювання і контролю якості харчових продуктів».

Варто одразу звернути увагу на авторитет шановних гостей – три роки тому вони опублікували статтю в науковому журналі НУХТ «Ukrainian Food Journal». Нині ця стаття є другою за рейтингом цитування у «Web of Science» серед інших 332 статей цього журналу. Учасниками лекцій були здобувачі освіти, що вивчають інжиніринг харчових і фармацевтичних виробництв, видавництво і поліграфію, мехатроніку і пакувальну техніку, технології молока, хліба, алкогольних напоїв, технології в ресторанному господарстві та готельно-ресторанну справу.

До здобувачів освіти приєдналися провідні вчені і викладачі нашого університету, Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, Донецького національного університету економіки та торгівлі імені Туган-Барановського (м. Кривий Ріг), Інституту технічної теплофізики Національної академії наук України, Русенського університету (Болгарія) та Киргизько-Турецького університету «Манас» (Бішкек, Киргизстан), а також представники компанії «ACCO International», яка є лідером виставкового бізнесу в Україні.

Учасники івенту дізналися про недоліки звичайного візуального контролю якості на сучасному виробництві, і, відповідно, переваги комп’ютерних методів візуалізації, звернули увагу на особливості теорії кольору, системи візуального комп’ютерного контролю, аналіз зображень і відповідний софт, правила освітлення досліджуваних об’єктів. Окремо розглянули застосування комп’ютерних методів візуалізації, зокрема, для контролю форми, кольору і внутрішньої структури хлібних (зокрема, цільнозернових) і кондитерських виробів, напівфабрикатів і готових страв у закладах громадського харчування, пива і вина, сиру та інших молочних продуктів, м’ясних і рибопродуктів, овочів і фруктів, рослинної сировини, зокрема, чайного листя, а також упаковки та етикетки.

Організаторам заходу приємно, що спілкування надихнуло і студентів, і поважних вчених до удосконалення своєї англійської мови: її незнання значно обмежує можливості для розвитку у інформаційну епоху.

Колектив науковців Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого НУХТ вкотре висловлює подяку шановним друзям, студентам і магістрантам, молодим науковцям і авторитетним ученим за інтерес та увагу до заходів, і, зокрема, онлайн-лекцій і семінарів, що проводяться у рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Ресурсо- та енергоощадні технології виробництва і пакування харчової продукції – основні засади її конкурентоздатності». Адже їх участь наповнює конференцію сенсом, робить спільну справу цікавою для світової наукової спільноти, корисною і результативною. 

Published on: 14-12-2020
Read also:
Магістранти-біотехнологи у вирі наукових досліджень

Магістранти І року навчання кафедри біотехнології і мікробіології наполегливо працюють над дослідженнями за темами своїх дипломних робіт. Відкривати і стукати у двері актуальних новинок та проблем біотехнології продовжує Софія Дуб’янська, яка досліджує геномодулювальні властивості ліпополісахаридів (ЛПС) Pseudomonas syringae pv. atrofaciens на баз...

READ YOURSELF

Магістранти-біотехнологи у вирі наукових досліджень 01 february 2019

Молодіжна наука змінить світ на краще

Нині, у надзвичайно важких умовах війни, як ніколи важливо не втратити науковий потенціал країни. Тому, розвиток наукового потенціалу молоді є сьогодні надважливим завданням. До підтримки молодих науковців долучилася нещодавно доцентка кафедри біотехнології і мікробіології Вікторія Красінько, яка на люб’язне запрошення молодіжної громадської органі...

READ YOURSELF

Молодіжна наука змінить світ на краще 11 may 2023

Молоді вчені нашого університету дають консультації глядачам популярних телеканалів

Співробітники телеканалу «Київ – канал європейської столиці» звернулися до нашого університету з проханням надати консультації для телепрограми «Якісне життя». І, звісно ж, наші співробітники кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів погодилися допомогти журналістам підготувати матеріали про фальсифікацію недоброякісними виробниками м’яса та м’я...

READ YOURSELF

Молоді вчені нашого університету дають консультації глядачам популярних телеканалів 04 february 2019

Дозвілля під час воєнного стану

Нині Україна переживає найскладніший період в своїй новітній історії. Дякуючи ЗСУ, колективи закладів вищої освіти мають можливість продовжувати навчально-виховний процес. Зосереджувати свою увагу лише на новинах з фронту психологи не рекомендують, потрібні періоди відпочинку. Саме прогулянки, відвідування музеїв, театрів сприяють відпочинку нервов...

READ YOURSELF

Дозвілля під час воєнного стану 22 november 2022