Н У Х Т

Барвисте Прикарпаття: пізнавальна подорож здобувачів НУХТ

31 october 2025

Барвисте Прикарпаття: пізнавальна подорож здобувачів НУХТ

Яскраво, пізнавально й по-осінньому натхненно – саме так минули одні із жовтневих вихідних у здобувачів освітніх програм «Маркетинг» (спеціальності D5 Маркетинг) та «Технології харчування» (спеціальності G13 Харчові технології).

Організували подорож старша викладачка кафедри маркетингу Ірина Ніколаєнко, доцентка цієї ж кафедри Катерина Семененко та старший викладач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Артем Ущаповський, які запросили до участі свої кураторські групи.

Мандрівка розпочалася в Івано-Франківську – колоритному серці Прикарпаття. Здобувачі освіти прогулялися історичним центром міста, відвідали площу Ринок, ратушу з оглядовим майданчиком, костел Діви Марії, де нині діє художній музей, дізналися більше про митрополита Андрея Шептицького та Івана Франка, а також почули легенди про «мармурову пожежу» і візит цісаря Франца Йосифа.

Далі учасники вирушили до Підгір’я, де побували у Парку історії Землі – унікальній локації, що переносить у найдавніші періоди розвитку життя на нашій планеті.

Найбільше вражень подарувала Яремче: шум водоспаду Пробій, екостежка Довбуша, прогулянка смерековим лісом серед карпатських скель – усе це створило неповторну атмосферу єднання з природою.

Наступного дня маршрут пролягав через Ворохту, Яблуницький перевал і Ясіню до високогірного курорту Драгобрат. Джипінг по Свидовецькому хребту на висоту понад 1500 метрів, сніг посеред осені, хмари й неймовірні панорами Карпат – кожний момент цієї подорожі залишив по собі справжнє захоплення.

Під час поїздки екскурсовод розповів і про амішів – громаду, що живе в гармонії з природою, без сучасних технологій, зберігаючи традиції та цінності простого життя.

Такі мандрівки не лише розширюють кругозір, а й надихають, допомагають побачити Україну у всій її красі та різнобарв’ї. Адже, як влучно підмітили учасники: щасливий той, хто може мандрувати!

Published on: 31-10-2025
Read also:
В університеті відбувся майстер-клас по приготуванню веганських спрінг-ролів

За сприяння ректора, професора Олександра Шевченка у межах договору про співпрацю між нашим університетом і Веган кафе «Loving Hut» (м. Київ) на базі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбувся майстер-клас з приготування веганських спрінг-ролів. Захід проводився волонтерами міжнародної асоціації Supreme Master Ching Hai (SMCHI...

READ YOURSELF

В університеті відбувся майстер-клас по приготуванню веганських спрінг-ролів 05 may 2025

Підручник авторського колективу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка презентовано у рамках проєкту «Книга від вченого»

Колектив авторів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка гордий презентувати підручник «Кулінарна ЕТНОЛОГІЯ» у рамках проєкту «Книга від вченого». Метою проєкту є підтримка талановитих вчених, сприяння їхній самореалізації та стимулювання подальшої творчої наукової діяльності шляхом популяризації професійн...

READ YOURSELF

Підручник авторського колективу факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка презентовано у рамках проєкту «Книга від вченого» 17 february 2023

Святкова перемога

Здобувач освіти групи БТ-1-1 Максим Клименко додав ще одну нагороду до свого спортивного здобутку 2022 року. 17-18 грудня він взяв участь у ІХ відкритих змаганнях з орієнтування в приміщеннях Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, присвячених Дню Святого Миколая, які організував клуб «Зелеста» (м. Київ). Згідно зі затвердженою ...

READ YOURSELF

Святкова перемога 28 december 2022

«ARTERIUM» передав новітнє лабораторне обладнання для здобувачів-біотехнологів

Компанія «ARTERIUM» передала нашому університету сучасне навчальне обладнання. Зокрема, електрофорез, який потрібний для проведення лабораторних занять студентів, що вивчають молекулярні біотехнології. Прилад для електрофорезу студенти будуть використовувати для розділення, ідентифікації, очищення та виділення різних типів нуклеїнових кислот, пепт...

READ YOURSELF

«ARTERIUM» передав новітнє лабораторне обладнання для здобувачів-біотехнологів 10 july 2023