Н У Х Т

Барвисте Прикарпаття: пізнавальна подорож здобувачів НУХТ

31 жовтня 2025

Барвисте Прикарпаття: пізнавальна подорож здобувачів НУХТ

Яскраво, пізнавально й по-осінньому натхненно – саме так минули одні із жовтневих вихідних у здобувачів освітніх програм «Маркетинг» (спеціальності D5 Маркетинг) та «Технології харчування» (спеціальності G13 Харчові технології).

Організували подорож старша викладачка кафедри маркетингу Ірина Ніколаєнко, доцентка цієї ж кафедри Катерина Семененко та старший викладач кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Артем Ущаповський, які запросили до участі свої кураторські групи.

Мандрівка розпочалася в Івано-Франківську – колоритному серці Прикарпаття. Здобувачі освіти прогулялися історичним центром міста, відвідали площу Ринок, ратушу з оглядовим майданчиком, костел Діви Марії, де нині діє художній музей, дізналися більше про митрополита Андрея Шептицького та Івана Франка, а також почули легенди про «мармурову пожежу» і візит цісаря Франца Йосифа.

Далі учасники вирушили до Підгір’я, де побували у Парку історії Землі – унікальній локації, що переносить у найдавніші періоди розвитку життя на нашій планеті.

Найбільше вражень подарувала Яремче: шум водоспаду Пробій, екостежка Довбуша, прогулянка смерековим лісом серед карпатських скель – усе це створило неповторну атмосферу єднання з природою.

Наступного дня маршрут пролягав через Ворохту, Яблуницький перевал і Ясіню до високогірного курорту Драгобрат. Джипінг по Свидовецькому хребту на висоту понад 1500 метрів, сніг посеред осені, хмари й неймовірні панорами Карпат – кожний момент цієї подорожі залишив по собі справжнє захоплення.

Під час поїздки екскурсовод розповів і про амішів – громаду, що живе в гармонії з природою, без сучасних технологій, зберігаючи традиції та цінності простого життя.

Такі мандрівки не лише розширюють кругозір, а й надихають, допомагають побачити Україну у всій її красі та різнобарв’ї. Адже, як влучно підмітили учасники: щасливий той, хто може мандрувати!

Опублікований: 31-10-2025
Читайте також:
У Науково-технічній бібліотеці університету працює тематична книжкова виставка з нагоди Всесвітнього дня охорони праці

Щороку наприкінці квітня відзначається Всесвітній день охорони праці. У цьому році він проходить під девізом «Захищене і здорове покоління». За останніми оцінками Міжнародної організації праці через нещасні випадки на виробництві та професійні захворювання щорічно помирають 2,78 мільйони працівників. Близько 2,4 мільйонів (86,3%) смертей викликані...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Науково-технічній бібліотеці університету працює тематична книжкова виставка з нагоди Всесвітнього дня охорони праці 14 травня 2018

ТУРФЕСТ-2020 – свято науки, свято знань, свято інтелекту!.

Цього року вперше, у рамках святкування свого 10-річчя кафедра туристичного та готельного бізнесу започаткувала проведення наукового фестивалю «НАУКОВІ ФЕСТИНИ «ТУРФЕСТ- 2020». Протягом травня й майже до середини червня у учасників заходів була унікальна можливість зустрітися онлайн із видатними вченими та практиками з України, Грузії, Польщі, Литв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ТУРФЕСТ-2020 – свято науки, свято знань, свято інтелекту!. 17 червня 2020

Puzzle-Marketing для майбутніх вступників

У рамках Дня відкритих дверей НУХТ відбулася зустріч абітурієнтів із викладачами кафедри маркетингу. Майбутнім студентам презентували спеціальності «Маркетинг», «Реклама і зв’язки з громадськістю», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», за якими здійснюється підготовка бакалаврів і магістрів. Спікери розповіли про маркетингові дисципліни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Puzzle-Marketing для майбутніх вступників 26 лютого 2018

Регулювання використання харчових добавок і ГМО: лекція литовської науковиці для здобувачів освіти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбулася лекція «Food Additives and Genetically modified organisms in food production», яку у рамках вивчення дисципліни «Регулювання використання харчових добавок в різних технологіях та гармонізація європейських регламентів в Україні на шляху Євроінтеграції» магістрантам освітніх прог...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Регулювання використання харчових добавок і ГМО: лекція литовської науковиці для здобувачів освіти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 21 грудня 2022