Н У Х Т

Практичні скіли від стейкхолдера кафедри технології цукру і підготовки води

09 жовтня 2025

Практичні скіли від стейкхолдера кафедри технології цукру і підготовки води

7 жовтня 2025 року за ініціативи професорки кафедри технології цукру і підготовки води Наталії Гусятинської у межах дисципліни «Інновації в технологіях цукрів, полісахаридів та підготовки води: промислове та крафтове виробництво» відбувся тренінг на тему «Застосування мембранних технологій для очищення води в промислових та крафтових виробництвах» за участю генерального директора ТОВ «Системи чистої води» Ярослава Барашовця.

Під час зустрічі Ярослав Барошовець звернув увагу на надзвичайну актуальність проблеми, оскільки до основних викликів у напрямку досягнення цілей сталого розвитку в Україні можна віднести, зокрема такі як недостатня кількість водних ресурсів; забезпечення доступності  питної води відповідно до вимог ДСанПін; забезпечення відповідної якості і безпечності питної води та води для підприємств харчової галузі.

На сьогодні мембранні технології знаходять усе більше застосування для очищення питної води, води для харчових продуктів, систем водозабезпечення харчових виробництв.

Ярослав Барашовець ознайомив здобувачів освіти з основними видами мембранного фільтрування, провів тренінг щодо регулювання процесу зворотного осмосу з метою досягнення визначеного ступеню селективності за показником загальної мінералізації.

Також стейкхолдер, який, до речі, є випускником кафедри, звернув увагу студентів і на профорієнтаційну складову навчання та вибір місця проходження практики.

Такі зустрічі в рамках лекційно-практичних тренінгів є надзвичайно цікавими для здобувачів освіти та викладачів й стали вже доброю традицією на кафедрі технології цукру і підготовки води.

Опублікований: 09-10-2025
Читайте також:
Ефектний фініш магістрів-заочників освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві»

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції завершилися захисти кваліфікаційних дипломних робіт і проєктів здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 181 «Харчові технології» за освітньо-професійною програмою «Технології в ресторанному господарстві» заочної форми навчання. Екзаменаційну комісію очолив доктор медичних наук,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ефектний фініш магістрів-заочників освітньо-професійної програми «Технології в ресторанному господарстві» 25 лютого 2020

Zoom, як місце зустрічі, – змінити не можна

Нині кожна зустріч із колегами, хоч і онлайн, надає сил і настрою для роботи над покращенням успішності здобувачів. Колектив кафедри біотехнології і мікробіології у чергове зустрівся дистанційно, на платформі Zoom, для проведення засідання і обговорення важливих завдань. Порядок денний стосувався важливих питань: рекомендації до отримання дипломі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Zoom, як місце зустрічі, – змінити не можна 12 травня 2020

Знайомство студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з трендовими закладами рестораторів Зарічанських

30 листопада відбувся гостьовий лекторій для здобувачів 2 курсу освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» від менеджменту закладу ресторанного господарства при сімейному клубі для відпочинку на березі Дніпра «Яхта Київ» – управляючого Олексія Кіосева та адміністратора Дарини Креуш. Гостьові спікери познайомили здобувачів освіти з ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Знайомство студентів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» з трендовими закладами рестораторів Зарічанських 01 грудня 2021

У Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ попрощалися з цьогорічними випускниками комп'ютерно-технологічного відділення

31 січня 2017 року у Полтавському коледжі харчових технологій  нашого університету відбувся випускний вечір студентів комп'ютерно-технологічного відділення. Щасливої долі та успіхів у професійній діяльності побажав випускникам директор коледжу, кандидат технічних наук Анатолій Палаш і  вручив їм дипломи молодшого спеціаліста. Вісім студентів – Анге...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ попрощалися з цьогорічними випускниками комп'ютерно-технологічного відділення 01 лютого 2017