7 жовтня 2025 року за ініціативи професорки кафедри технології цукру і підготовки води Наталії Гусятинської у межах дисципліни «Інновації в технологіях цукрів, полісахаридів та підготовки води: промислове та крафтове виробництво» відбувся тренінг на тему «Застосування мембранних технологій для очищення води в промислових та крафтових виробництвах» за участю генерального директора ТОВ «Системи чистої води» Ярослава Барашовця.
Під час зустрічі Ярослав Барошовець звернув увагу на надзвичайну актуальність проблеми, оскільки до основних викликів у напрямку досягнення цілей сталого розвитку в Україні можна віднести, зокрема такі як недостатня кількість водних ресурсів; забезпечення доступності питної води відповідно до вимог ДСанПін; забезпечення відповідної якості і безпечності питної води та води для підприємств харчової галузі.
На сьогодні мембранні технології знаходять усе більше застосування для очищення питної води, води для харчових продуктів, систем водозабезпечення харчових виробництв.
Ярослав Барашовець ознайомив здобувачів освіти з основними видами мембранного фільтрування, провів тренінг щодо регулювання процесу зворотного осмосу з метою досягнення визначеного ступеню селективності за показником загальної мінералізації.
Також стейкхолдер, який, до речі, є випускником кафедри, звернув увагу студентів і на профорієнтаційну складову навчання та вибір місця проходження практики.
Такі зустрічі в рамках лекційно-практичних тренінгів є надзвичайно цікавими для здобувачів освіти та викладачів й стали вже доброю традицією на кафедрі технології цукру і підготовки води.