Н У Х Т

Плідна співпраця з випускниками

31 may 2021

Плідна співпраця з випускниками

Випускниця магістерської програми «Технологія продуктів оздоровчого та профілактичного призначення» Ольга Криволап в якості запрошеної гості приєдналася до обговорення тематики підсумкового практичного заняття з дисципліни «Технологія продуктів для дитячого та геродієтичного харчування», що для здобувачів освітньої програми «Харчові технології» провела асистентка кафедри технології оздоровчих продуктів Тетяна Федоренко. Під час заняття здобувачі узагальнили свої знання з організації раціонального харчування дітей, переваг грудного вигодовування, особливостей використання природних джерел функціональних інгредієнтів і дієтичних добавок у дитячому та геродієтичному харчуванні.

Ольга Криволап відмінно закінчила навчання в магістратурі НУХТ у 2007 році, і активно впроваджує отримані під час навчання знання в професійній діяльності та особистому житті, а також цікавиться новими напрямками в дієтотерапії, натуропатії, технології дієтичних добавок та оздоровчих продуктів.

Випускниця поділилася професійними таємницями з технології виготовлення корисних солодощів, зокрема, зазначила переваги та особливості використання в рецептурах таких цінних за хімічним складом інгредієнтів, як порошок керобу, пророщене висушене зерно зеленої гречки, кленовий сироп, кокосовий і тростинний цукор, спельтове борошно, горіхи мигдалю, мед тощо. Ольга завжди використовує такі оздоровчі інгредієнти у рецептурах власних кондитерських виробів, а також навчає інших, проводячи майстер-класи для дорослих і дітей.

Для здобувачів цікавою була інформація про використання в оздоровчому харчуванні насіння традиційних для території України культур: льону, маку, амаранту, конопель, гарбуза.

Оскільки Ольга – мама чотирьох діток, вона розповіла про вагомі переваги грудного вигодовування дітей, вплив споживання материнського молока на стан імунної системи діток, наголосила на важливості споживання ненасичених жирних кислот, вітамінів антиоксидантного ряду, есенціальних мікроелементів у харчуванні дітей і людей похилого віку, а також навела переваги та недоліки використання різних дієт – безлактозної, безглютенової, безцукрової, вегетаріанської.

Здобувачі освітньої програми «Харчові технології» вельми вдячні Ользі Криволап за таке змістовне, насичене цінними знаннями, професійним досвідом і позитивними емоціями заняття. Викладачка Тетяна Федоренко запросила гостю до подальшої співпраці зі здобувачами та колективом кафедри технології оздоровчих продуктів.

Published on: 31-05-2021
Read also:
Чергова перемога здобувачів кафедри мехатроніки та пакувальної техніки

11 жовтня 2021 року були підведені підсумки XVІ Всеукраїнського конкурсу наукових студентських робіт з актуальних проблем пакувальної індустрії, який проводили Міністерство освіти і науки України, Клуб пакувальників та редакція журналу «Упаковка». За результатами конкурсу перемогу вибороли студенти кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Анна Х...

READ YOURSELF

Чергова перемога здобувачів кафедри мехатроніки та пакувальної техніки 12 october 2021

Патріотичні аспекти стажування викладачки кафедри готельно-ресторанної справи у Японії

Продовжується довготривале закордонне стажування викладачки кафедри готельно-ресторанної справи Світлани Ковальчук у Токійському університеті (Японія). Наша викладачка долучилася до інтернаціонального семінару «The Russo-Ukrainian War: The Return of History», присвяченого дослідженню історичних подій минулого України в контексті ідентифікації укра...

READ YOURSELF

Патріотичні аспекти стажування викладачки кафедри готельно-ресторанної справи у Японії 07 july 2023

Вечір американської культури на засіданні English Speaking Club EcoEurope NUFT

Нещодавно у рамках чергового засідання English Speaking Club EcoEurope NUFT відбулася унікальна дискусія про американську культуру, традиції та суспільство, у якій взяли участь викладачі та здобувачі університету, а також всі бажаючі. Нагадаємо, англомовний розмовний клуб EcoEurope був започаткований у жовтні минулого року в рамках реалізації проє...

READ YOURSELF

Вечір американської культури на засіданні English Speaking Club EcoEurope NUFT 13 march 2024