
В.о. завідувача кафедри
Шаран Лариса Олександрівна
доцент, кандидат технічних наук
(створена у 2007 році)
Кафедра готельно-ресторанної справи – дійсний член Асоціації кулінарів України.
Кафедра здійснює підготовку бакалаврів за спеціальністю 241 «Готельно-ресторанна справа» і магістрів за спеціалізацією «Готельна і ресторанна справа».
Методика навчання та фахові дисципліни дозволяють підготувати кваліфікованих фахівців, які мають професійні знання та вміння організовувати технологічний процес на виробництві і забезпечувати його ефективність, належний рівень якості продукції та послуг на підприємствах готельно-ресторанного господарства, а також вирішувати складні організаційно-економічні завдання й виклики сьогодення у сфері готельно-ресторанного бізнесу.
Матеріально-технічна база кафедри постійно розвивається та оновлюється. За облаштуванням та комплектацією навчальні лабораторії повністю відповідають вимогам часу. Кафедра має науково-дослідну навчальну лабораторію з оцінювання якості сировини та харчової продукції, технологічну лабораторію для вивчення технології продукції ресторанного господарства, лабораторію барної справи, комп’ютерні класи з сучасним програмним забезпеченням для управління готельно-ресторанним бізнесом. У лютому 2013 року на кафедрі була відкрита нова технологічна лабораторія, оснащена найсучаснішим устаткуванням від провідних світових виробників. Також була введена в дію нова лабораторія-ресторан «Фундуклєєвський трактир», а у травні 2013 року урочистою церемонією відзначилося відкриття нової лабораторії-пивоварні «Студентський Гамбрінус», створеної за сприяння ТОВ «Оріон Груп», керівництво якої надало повний комплект найсучаснішого устаткування для міні-пивоварні, аналогічної якій не має жоден з закладів вищої освіти м. Києва та України.
Практична підготовка фахівців здійснюється за рахунок проходження виробничої та переддипломної практики на найсучасніших підприємствах готельно-ресторанного господарства: “InterContinental”, “Premier Palace Hotel”, “President Hotel”, “Hyatt Regency”, “Fairmont Grand Hotel”, “Hilton Kyiv”, “Holiday Inn Kiev”, “Radisson Blu Hotel”, “Опера”, “Поділ Плаза”, “Київ”.
Започатковано навчання бакалаврів за спеціальністю «Готельно-ресторанна справа» англійською мовою, що дає можливість студентам здобути освіту сучасного європейського рівня та отримати високооплачувану роботу як в Україні, так і за кордоном.
Під час навчального процесу здійснюється заохочування та стимулювання пізнавальної діяльності студентів участю у міжнародних та всеукраїнських конкурсах, олімпіадах, науково-практичних конференціях, майстер-класах, наукових форумах, присвячених розвитку індустрії гостинності.
Студенти мають можливість працювати у наукових гуртках над розв’язанням актуальних проблем з розроблення інноваційних технологій для підприємств готельного і ресторанного господарства.
Науково-педагогічний колектив кафедри орієнтується на новітні методики навчання та розширює зв’язки з підприємствами готельного-ресторанного бізнесу, здатними забезпечити практичну спрямованість освіти, створюючи умови для професійного, творчого та особистісного зростання студентів.