Н У Х Т

Жодної нагоди для підвищення компетенцій не втрачають викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

29 грудня 2021

Жодної нагоди для підвищення компетенцій не втрачають викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Викладачі кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів не втрачають нагоди підвищити свої професійні компетенції, тому з радістю скористалися можливістю пройти стажування на одному з провідних підприємств жирової промисловості – ПрАТ «Київський маргариновий завод», яке багато років є базою практики для наших здобувачів. Викладачі кафедри тісно співпрацюють з керівниками підприємства, більшість із яких є нашими випускниками.

Завідувачка кафедри Тамара Носенко, доценти Тетяна Романовська, Наталія Сабадаш, Валерій Бабенко, Ірина Радзієвська відвідали основні цехи підприємства. Головний технолог Сергій Дмитрук детально представив цех рафінації олії. У рафінаційному відділенні на підприємстві експлуатують лінії: нейтралізації фірми «Альфа-Лаваль», відбілювання жирів та олій, переетерифікації жирів, дезодорації фірми «Альфа-Лаваль», кислотного оброблення соапстоків, виморожування восків.

Заступниця голови правління Оксана Зайченко детально познайомила з усіма етапами виробництва маргарину, майонезу та гірчиці на «Олком». У майонезному відділенні на підприємстві експлуатують дві установки «Корума»; у маргариновому відділенні  лінії фірми «Джонсон» і фірми «Альфа-Лаваль»; лінії фасування олії, маргарину та майонезу. Викладачі кафедри ознайомилися з програмами-передумовами системи НАССР щодо аспектів функціонування контролю якості і безпечності виробництва харчових продуктів, зокрема: дотримання чистоти поверхонь і процедур прибирання, підтримання комунікацій (вентиляція, каналізація, електроенергія, теплопостачання, освітлення) у робочому безпечному стані, безпечність матеріальних потоків щодо потрапляння сторонніх предметів, вимоги щодо дотримання санітарно-епідемічних вимог персоналом, дотримання режимів пакування, складування і зберігання сировини і готової продукції у складських приміщеннях тощо. Їх вразив рівень чистоти виробничих приміщень, який не дуже поступався фармацевтичним підприємствам. На вході у виробничі цехи необхідно подолати санітарний контроль: одягти спецодяг, знезаразити руки спиртом за певним алгоритмом, ретельно обробити бахили механічними поліетиленовими щітками та пройти через турнікет доступу.

Начальниця виробничої лабораторії Ольга Кудря представила лабораторне обладнання та поділилась інформацією щодо сучасних методів контролю якості продуктів і напівпродуктів, обліку сировини, продуктів, відходів, наявних шляхів утилізації відходів виробництва, заходів щодо підвищення енерго- та ресурсозаощадження.

Куратором стажування виступив інженер-технолог, аспірант кафедри Ренат Танчик.

Висока якість відомого бренду «Олком» досягається за рахунок сумлінної праці висококваліфікованих працівників, ретельного підбору сировини, технології та дотримання вимог НАССР.

Наші викладачі поглибили знання, ознайомилися з новітніми унікальними методиками, обмінялися корисною інформацією та набули нові зв’язки. Після завершення стажування вони представили звіти на засіданні кафедри та вченій раді Навчально-наукового інституту харчових технологій. 

Опублікований: 29-12-2021
Читайте також:
Свою професійну майстерність підвищують студенти та викладачі кафедри технології цукру і підготовки води

Студенти та викладачі кафедри технології цукру і підготовки води відвідали Міжнародну виставку харчових продуктів та напоїв WorldFood Ukraine 2019. Вони поспілкувались із учасниками компаній з 15 країн світу, серед яких Damodara (напої, Литва), STS Development (питна вода, Албанія) та багато інших. Також студенти мали можливість відвідати майстер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Свою професійну майстерність підвищують студенти та викладачі кафедри технології цукру і підготовки води 30 жовтня 2019

Від теорії до практики зробили крок студенти професійного спрямування «Технологія води та водопідготовки харчових виробництв»

Студенти 4-го курсу професійного спрямування «Технологія води та водопідготовки харчових виробництв» разом із доцентом кафедри технології цукру і підготовки води Наталією Черновою відвідали виробництво компанії НВО Ecosoft, яка виробляє фільтри для очищення води. Студенти познайомилися з виробничим циклом підприємства. Вони дізналися про сучасне о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Від теорії до практики зробили крок студенти професійного спрямування «Технологія води та водопідготовки харчових виробництв» 16 листопада 2018

Тижневий обмін досвідом із колегами на кафедрі економіки і права

Доценти кафедри економіки і права прочитали відкриті лекції і поділилися професійними навичками та інструментами комунікації із здобувачами в режимі онлайн. Доцентка Тетяна Луцька відкрила тижневий обмін досвідом із колегами лекцією «Внутрішня організація та управління органів державної влади» для здобувачів 2 курсу спеціальності 051 «Економіка», ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тижневий обмін досвідом із колегами на кафедрі економіки і права 30 березня 2023

Успішний захист докторської дисертації на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування

14 квітня 2021р. на засіданні спеціалізованої вченої ради Д 26.058.02 відбувся успішний захист дисертації «Науково-технічні засади застосування наноматеріалів для інтенсифікації масообмінних процесів харчових виробництв» доцентом кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Валентином Олішевським на здобуття наукового с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішний захист докторської дисертації на кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування 16 квітня 2021