Н У Х Т

Бакалаври презентували свої наукові досягнення у секції «Фізика та професійна безпека»

10 квітня 2025

Бакалаври презентували свої наукові досягнення у секції «Фізика та професійна безпека»

7 квітня 2025 р. відбулося онлайн-засідання секції «Фізика та професійна безпека» 91-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті», в якому брали активну участь здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр» Навчально-наукового інституту харчових технологій, Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, факультету біотехнології та екологічного контролю, факультету автоматизації і комп’ютерних систем, факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка.

Відкрила захід вітальним словом голова секції, завідувачка кафедри фізики та професійної безпеки Світлана Літвинчук, наголосивши на важливості проведення заходів подібного формату, де здобувачі освіти мають можливість репрезентувати свої здобутки і наукові досягнення. Вона побажала учасникам успіхів, плідної роботи та цікавої дискусії при обговоренні винесених на розгляд актуальних питань.

Функції модератора засідання секції конференції традиційно виконував відповідальний за наукову роботу кафедри фізики та професійної безпеки, доцент Михайло Лазаренко.

До роботи секції долучилися 56 учасників. Тематика доповідей була досить різноманітна – прикладні задачі використання ультразвукового оброблення харчових продуктів, застосування лазерів у біотехнології, мікробіології та екології, підвищення рівня безпеки праці на основі оцінювання професійних ризиків, дослідження найзагадковіших явищ у космосі тощо.

Усі доповіді були цікавими і змістовними, тому переможців було досить складно обрати, але врешті-решт призові місця розподілилися наступним чином:

І місце – Анна Корецька (група ХЧ-1-2, факультет готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка) з доповіддю «Використання особливостей інфрачервоних спектрів відбивання для якісного аналізу спецій»;

ІІ місце – Вероніка Колчева та Аліна Чепурда (група БТ-1-1, факультет біотехнології та екологічного контролю) з доповіддю «Лазери та їх застосування в біотехнології, мікробіології та екології» і Софія Патюк (група ТІ-1-4, Навчально-науковий інститут харчових технологій) з доповіддю «Ультразвукова обробка харчових продуктів»;

ІІІ місце – Єва Сокол (група ХЕ-3-10, Навчально-науковий інститут харчових технологій) з доповіддю «Практична сторона методу FMEA при запровадженні ризико-орієнтованого управління безпекою праці на підприємстві» та Максим Пархомчук (група КН-1-2, факультет автоматизації і комп’ютерних систем) з доповіддю «Оптоволоконні провідники в інформаційних системах».

Автори постерів, рекомендовані до відзначення:

І місце – Павло Онофрієнко (група ЕК-2-5, факультет біотехнології та екологічного контролю) з темою доповіді «Stress in professional activities: its types and impact on occupational safety» і Сергій Шваб (група ОХ-3-2, Навчально-науковий інженерно-технічний інститут ім. акад. І.С. Гулого)з темою доповіді «Оцінка професійних ризиків – підвищення ефективності системи управління охороною праці закладів галузі гостинності»;

ІІ місце – Єлизавета Єременко (група ТІ-1-4, Навчально-науковий інститут харчових технологій) з темою доповіді «Analysis of food products using optical methods»;

ІІІ місце – Діана Головня (група БТ-1-2, факультет біотехнології та екологічного контролю)з темою доповіді «ANALYSIS OF THE REQUIREMENTS OF THE EU STRATEGIC FRAMEWORK ON SAFETY AND HEALTH AT WORK».

Щиро вітаємо здобувачів освіти з призовими місцями та бажаємо успіхів, наснаги, впевненості й нових звершень! Сподіваємось, що всі, хто був лише слухачем і спостерігав за конференцією, наступного року обов’язково вирішать взяти участь у щорічному заході та продемонструють своє наукове бачення чи ознайомлять із новими відкриттями.

Опублікований: 10-04-2025
Читайте також:
Вступні випробування до університету тривають

В університеті тривають вступні випробування для вступників на навчання для здобуття освітнього ступеня «Магістр» денної і заочної форм навчання. 20, 22, 26 і 28 липня вступники до усіх навчально-наукових підрозділів університету складають фахове вступне випробування. 29 липня на тих, хто вступає на основі ступеня «магістр» (освітньо-кваліфікаційн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступні випробування до університету тривають 22 липня 2021

Як термоелектричний модуль поєднаний із технологією виробництва вина

17 грудня 2024 року заступник завідувача кафедри теплоенергетики та холодильної техніки, доцент Олексій Пилипенко і доцентка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Ірина Бабич відвідали ліцей №59. Викладачі поспілкувалися з учнями двох 10-тих класів на тему майбутнього вибору професії та переваг навчання у Національному університет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як термоелектричний модуль поєднаний із технологією виробництва вина 18 грудня 2024

Стейкхолдери-випускники читають лекції нинішнім здобувачам своїх кафедр

Активну участь в житті кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства беруть стейкхолдери, випускники кафедри. Один із них, засновник пивоварні «Волинський Бровар» Микола Іващишин на запрошення доцента кафедри Романа Мукоїда прочитав лекцію для студентів третього курсу з дисципліни «Технології продуктів спиртового бродіння. Модуль 1. Технол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стейкхолдери-випускники читають лекції нинішнім здобувачам своїх кафедр 20 листопада 2020

Студенти-винороби відвідали Музей історії НУХТ

Студенти групи ТБ-4-11 разом із викладачем кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Миколою Бондарем відвідали Музей історії НУХТ, про який чули  багато позитивних відгуків. Працівники Музею відмінно попрацювали для того, щоб показати студентам і викладачам, що історія нашого університету дуже цікава і має глибоке коріння, а також ва...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти-винороби відвідали Музей історії НУХТ 04 квітня 2018