Н У Х Т

Бухоблік і фінансова звітність на гостьовій лекції від фахівчині-практика з Норвегії

09 червня 2022

Бухоблік і фінансова звітність на гостьовій лекції від фахівчині-практика з Норвегії

7 червня 2022 року заступниця голови відділу бухгалтерського обліку в Equateх as part of the Computershare Group Анастасія Хромець прочитала гостьову лекцію для здобувачів спеціальності 071 «Облік і оподаткування» та викладачів кафедри обліку і  аудиту.

Керуючись власним практичним професійним досвідом, фахівчиня познайомила слухачів із особливостями бухгалтерського обліку та фінансової звітності норвезького офісу Equatex as part of the Computershare Group, що є світовим лідером у корпоративному фінансовому адмініструванні понад 19 років.

Спікерка висвітлила суть програми компанії Equate Pyramid; нормативну базу  (IFRS 2, ASC 718 для платежів на основі акцій і  IAS 19 для готівкових планів); специфіку визначення справедливої вартості акцій в Норвегії; моделі ціноутворення опціонів; фінансові звіти, які використовуються для платежів на основі акцій тощо.

Здобувачі вищої освіти отримали практичні поради щодо отримання необхідних вмінь і навичок під час навчання в університеті для роботи в Норвегії в сфері бухгалтерського обліку та фінансової звітності. Заступниця голови відділу бухгалтерського обліку розповіла про систему оподаткування в країні та звітність, яку складають фізичні особи за підсумками року. Майбутні фахівці з обліку і оподаткування цікавились критеріями, за якими здійснюється відбір претендентів на облікові посади та рівнем заробітної плати працівників компанії Equatex as part of the Computershare Group.

Організаторкою і модераторкою заходу виступила доцентка кафедри обліку і аудиту Людмила Духновська.    

Здобувачі й викладачі вдячні Анастасії Хромець за цінний досвід і сподіваються на подальшу плідну співпрацю!      

Опублікований: 09-06-2022
Читайте також:
Унікальний досвід співпраці викладачів з платформою International Center of Informatics and Computer Science

16 квітня на платформі International Center of Informatics and Computer Scienc) відбулося засідання The 6th International Conference on Computer Science, Engineering and Education Applications (6-ої Міжнародної конференції з комп'ютерних наук, техніки та освітніх програм, Варшава, Польща).           Організаторами та спонсорами конференції виступи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Унікальний досвід співпраці викладачів з платформою International Center of Informatics and Computer Science 19 квітня 2023

Тематичний захід відбувся за ініціативи викладачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Студенти 1-3 курсів Навчально-наукового інституту харчових технологій разом із викладачами кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів провели тематичний захід «Найвідоміші напої світу». Сьогодні важко уявити сніданок сучасної людини без кави або чаю. Про різноманіття цих напоїв та історію їх походження розповіли представники групи ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тематичний захід відбувся за ініціативи викладачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 07 травня 2018

Високий фаховий рівень наших здобувачів засвідчують перемоги на конкурсах наукових робіт

На базі Харківського державного університету харчування та торгівлі відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт 2019/2020 н.р. зі спеціальності «Економіка та управління у сфері торгівлі», на який були подані 74 роботи від 86 учасників. Через карантинні обмеження, відповідно до листа ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високий фаховий рівень наших здобувачів засвідчують перемоги на конкурсах наукових робіт 26 червня 2020

Нове поповнення навчальної літератури на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

Вийшли з друку навчальний посібник і робочий зошит з дисципліни «Технологічні основи технологій харчових виробництв», співавторками якого є завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, професорка Олександра Неміріч та старша викладачка циклової випускової комісії виробництва та технологій Відокремленого структурного підрозділ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове поповнення навчальної літератури на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 17 квітня 2024