Н У Х Т

Фахівці Інституту післядипломної освіти НУХТ підвищили кваліфікацію працівників виноробної галузі

20 липня 2018

Фахівці Інституту післядипломної освіти НУХТ підвищили кваліфікацію працівників виноробної галузі

Літо у навчальних закладах – пора канікул і відпусток. Але не для фахівців інститутів післядипломної освіти нашого університету. Нагадаємо, їх у структурі нашого навчально-наукового комплексу два – у Києві і в Одесі.

Одеський інститут післядипломної освіти НУХТ активно проводить курси підвищення кваліфікації для працівників харчових підприємств впродовж всього календарного року, не виняток і літо. Нещодавно завершилися заняття на курсах підвищення кваліфікації для фахівців хіміко-технологічного і мікробіологічного контролю виноробних підприємств від спеціалістів кафедри харчових технологій та інженерії.

Упродовж двох тижнів на фахівців галузі чекала насичена програма з теоретичними лекціями і практичними заняттями. Вони дізналися останні новації чинного харчового законодавства, познайомилися з національною, міжнародною та регіональною системами стандартизації, порядком введення у чинність міжнародних, регіональних стандартів, новими стандартами ДСТУ, вимогами до випробувальних лабораторій згідно з ДСТУ ISO 17025:2017 та ЕА 04/10. Цікавими були для них і практичні аспекти актуалізації діючих систем менеджменту якості і безпечності ХП до вимог нових версій міжнародних стандартів ISO 9001:2015 та ISO 22000:2017.

Під час лабораторних робіт, мікробіологи зокрема, здійснювали мікробіологічний контроль якості санітарного оброблення обладнання, інвентарю, тари, пакувальних матеріалів, укупорюючих засобів, повітря, стін виробничих приміщень, особистої гігієни, а також виявляли джерела інфікування вина м.о.-шкідниками. Хіміки-технологи ж визначали вміст цукрів, заліза у винах і виноматеріалах, особливості титрування, будували калібрувальний графік, опановували ареометричний метод визначення загального сухого екстракту за густиною тощо.

Крім того, слухачі курсів взяли участь у науково-практичному семінарі з питань інноваційних технологій оброблення виноматеріалів і вирішення найбільш актуальних виробничих проблем.

Завершенням підвищення кваліфікації стало успішне складання іспиту усіма слухачами курсів, які отримали відповідні сертифікати, й висловили щиру подяку за корисну актуальну інформацію та здобуті нові практичні навички.

Опублікований: 20-07-2018
Читайте також:
Гідно презентували кваліфікаційні роботи здобувачі освітньої програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу»

Радісна академічна подія відбулася в нашому університеті! Завершився захист кваліфікаційних робіт здобувачів заочної форми здобуття освіти спеціальності 051 «Економіка», освітньо-професійної програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу». У цей визначальний для країни час особливо надихають молоді фахівці, які невпинно здобувають знання та ро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гідно презентували кваліфікаційні роботи здобувачі освітньої програми «Економіка та правове забезпечення бізнесу» 20 лютого 2025

До обговорення найактуальнішим тем індустрії гостинності долучаються наші викладачі

«Ранкова кава з готельєром» – під такою назвою стартувала нова рубрика у «School of Hotel Basics Michelle». У її рамках за чашкою вранішньої кави до прямого ефіру запрошують відомих українських готельєрів і говорять про найактуальніші теми галузі. Гостро, правдиво, без купюр і завжди наживо. Першою гостею нової рубрики стала CEO Vertex Hotel Group...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До обговорення найактуальнішим тем індустрії гостинності долучаються наші викладачі 13 липня 2020

Гостьова лекція від стейколдерів для магістрантів освітньої програми «Технології цукрів, полісахаридів і підготовки води у промислових та крафтових виробництвах»

Гарною традицією є читання гостьових лекцій для здобувачів освіти кафедри технології цукру і підготовки води. Тож, 25 березня у межах вивчення дисципліни «Менеджмент якості та безпечності продуктів виробництва цукристих речовин» відбулася зустріч магістрантів з інженеркою з якості Новоржицького цукрового заводу Анною Андреєвою. У лекції «Особливос...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від стейколдерів для магістрантів освітньої програми «Технології цукрів, полісахаридів і підготовки води у промислових та крафтових виробництвах» 26 березня 2024

MY вибір

У межах договору про співпрацю між нашим університетом і Київським палацом дітей та юнацтва відбулася перша в цьому навчальному році профорієнтаційна зустріч з учнями 9-11 класів київських шкіл. Такі зустрічі організовуються в рамках проєкту «MY вибір», амбасадором якого від НУХТ виступає уповноважена особа консультаційного центру абітурієнтів Арт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

MY вибір 06 жовтня 2025