Н У Х Т

Фахівці Інституту післядипломної освіти НУХТ підвищили кваліфікацію працівників виноробної галузі

20 липня 2018

Фахівці Інституту післядипломної освіти НУХТ підвищили кваліфікацію працівників виноробної галузі

Літо у навчальних закладах – пора канікул і відпусток. Але не для фахівців інститутів післядипломної освіти нашого університету. Нагадаємо, їх у структурі нашого навчально-наукового комплексу два – у Києві і в Одесі.

Одеський інститут післядипломної освіти НУХТ активно проводить курси підвищення кваліфікації для працівників харчових підприємств впродовж всього календарного року, не виняток і літо. Нещодавно завершилися заняття на курсах підвищення кваліфікації для фахівців хіміко-технологічного і мікробіологічного контролю виноробних підприємств від спеціалістів кафедри харчових технологій та інженерії.

Упродовж двох тижнів на фахівців галузі чекала насичена програма з теоретичними лекціями і практичними заняттями. Вони дізналися останні новації чинного харчового законодавства, познайомилися з національною, міжнародною та регіональною системами стандартизації, порядком введення у чинність міжнародних, регіональних стандартів, новими стандартами ДСТУ, вимогами до випробувальних лабораторій згідно з ДСТУ ISO 17025:2017 та ЕА 04/10. Цікавими були для них і практичні аспекти актуалізації діючих систем менеджменту якості і безпечності ХП до вимог нових версій міжнародних стандартів ISO 9001:2015 та ISO 22000:2017.

Під час лабораторних робіт, мікробіологи зокрема, здійснювали мікробіологічний контроль якості санітарного оброблення обладнання, інвентарю, тари, пакувальних матеріалів, укупорюючих засобів, повітря, стін виробничих приміщень, особистої гігієни, а також виявляли джерела інфікування вина м.о.-шкідниками. Хіміки-технологи ж визначали вміст цукрів, заліза у винах і виноматеріалах, особливості титрування, будували калібрувальний графік, опановували ареометричний метод визначення загального сухого екстракту за густиною тощо.

Крім того, слухачі курсів взяли участь у науково-практичному семінарі з питань інноваційних технологій оброблення виноматеріалів і вирішення найбільш актуальних виробничих проблем.

Завершенням підвищення кваліфікації стало успішне складання іспиту усіма слухачами курсів, які отримали відповідні сертифікати, й висловили щиру подяку за корисну актуальну інформацію та здобуті нові практичні навички.

Опублікований: 20-07-2018
Читайте також:
Висока якість дипломних робіт наших здобувачів визнається на всеукраїнському рівні

На початку червня на базі Одеського національного політехнічного університету відбувся ІІ тур Всеукраїнського конкурсу дипломних робіт зі спеціальності «Підприємництво, торгівля і біржова діяльність». На конкурс кращими закладами вищої освіти України були представлені 146 дипломних робіт здобувачів освітнього ступеню «магістр» і 23 кваліфікаційні ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Висока якість дипломних робіт наших здобувачів визнається на всеукраїнському рівні 01 липня 2020

Цікаве завершення курсу дисципліни «Технологія косметичних лікарських засобів»

Сесія у розпалі, а це означає, що підходить до завершення ще один навчальний семестр на кафедрі біотехнології і мікробіології. У цьому семестрі магістранти першого року навчання за спеціалізацією «Фармацевтична біотехнологія» під керівництвом доцента кафедри Оксани Скроцької вивчали дисципліну «Технологія косметичних лікарських засобів», на практич...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаве завершення курсу дисципліни «Технологія косметичних лікарських засобів» 26 грудня 2017

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів підвели підсумки технологічної практики четвертокурсників

Щороку на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів гарною традицією є проведення підсумкової конференції по результатах проходження технологічної практики студентів. Ось і в цьому році 8 жовтня відповідальним по кафедрі за практичну підготовку студентів, доцентом Олегом Галенком була організована конференція за результатами проходження студент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів підвели підсумки технологічної практики четвертокурсників 10 жовтня 2018

Державні свята України – у Науково-технічній бібліотеці університету

23 серпня відзначається День Державного Прапора України. Це свято з'явилося завдяки підписанню в 2004 році відповідного президентського указу. До 2004 року День українського прапора відзначали тільки в Києві у вигляді муніципального свята. 24 серпня – День Незалежності України. Це свято передає дух патріотизму та гордості за свою націю, яка пройшо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Державні свята України – у Науково-технічній бібліотеці університету 23 серпня 2018