Гарною традицією є читання гостьових лекцій для здобувачів освіти кафедри технології цукру і підготовки води. Тож, 25 березня у межах вивчення дисципліни «Менеджмент якості та безпечності продуктів виробництва цукристих речовин» відбулася зустріч магістрантів з інженеркою з якості Новоржицького цукрового заводу Анною Андреєвою.
У лекції «Особливості управління якістю продукції бурякоцукрового виробництва на основі систем НАССР» фахівчиня навела сучасні аспекти та особливості організаційної структури підприємства відповідно до реалізації основних принципів системи НАССР.
Лекторка надала цікаву інформацію щодо впровадження та підтримування у належному стані на Новооржицькому цукровому заводі вимог п’яти міжнародних стандартів – ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018, ISO 50001:2018, FSSC 22000. Також гостя поділилася особливостями спільної роботи групи експертів, спрямованої на пошук ідей, із застосуванням методу «Мозковий штурм».
Анна Андреєва, як нещодавня випускниця кафедри, звернула увагу здобувачів освіти на актуальність набуття знань щодо розуміння сутності менеджменту якості та безпечності у виробництві цукрів, полісахаридів, питної води; компетентностей у прийнятті ефективних рішень на основі оцінювання ризиків, розроблення заходів щодо їх запобігання та усунення у виробничих умовах. Під час лекції слухачі активно долучалися до дискусії.
Спікерка запросила магістрантів і викладачів кафедри відвідати підприємство з екскурсією, а також відзначила потребу у кваліфікованих фахівцях-технологах.
Саме такі зустрічі сприяють поглибленню співпраці кафедри з випускниками та стейкхолдерами, надають можливість здобувачам освіти отримати інформацію щодо нагальних питань виробництва, покращити практичні навички.