Н У Х Т

Насичений подіями понеділок магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології

21 травня 2018

Насичений подіями понеділок магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології

Минулий понеділок у магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології був, як ніколи насичений різними подіями. Ранок розпочався із захоплюючої лекції про базові принципи Аюрведи «Концептуальна еволюція в Аюрведі: з точки зору Гуни» від віце-президента університету Патанжалі (Харідвар, Індія) доктора Вачаспати Кульванта.

На наступній парі у них була зустріч із одним із переможців ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 2018 р., студентом 4 курсу факультету біотехнології і біотехніки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Антоном Петровським, який ознайомив із основами біоінформатики. Магістранти дізналися про основне завдання біоінформатики – здійснення комп’ютерного моделювання з метою скорочення кількості практичних досліджень для одержання швидших результатів. Їм було цікаво, яким чином кодується інформація, як записується та зберігається, можливості її використання біотехнологами (а не лише програмістами). Пізнавальною була розповідь Антона про 3D-тексти, кристалограми, білки динозаврів (в основному металопротеїни, які зараз не зустрічаються), про моделювання білкових структур. Студенти дізналися, що схожі за будовою білки можуть мати абсолютно різні функції.

Далі до них завітали потенційні роботодавці з компанії ТОВ «Новофарм-Біосинтез» (м. Новоград-Волинський, Житомирська обл.). Підприємство виготовляє високоякісні інфузійні та ін’єкційні розчини, розширює номенклатуру вітчизняного фармацевтичного ринку, зменшує дефіцит ліків, забезпечує населення країни та ближнього зарубіжжя якісними медикаментами, має власну виробничу базу і добре оснащені лабораторії. Магістранти-біотехнологи дізналися про можливості кар’єрного росту, закордонні відрядження, асортимент продукції і вакансії компанії.

Отже, день був насиченим, а магістранти кафедри отримали нові знання та незабутні враження.

Опублікований: 21-05-2018
Читайте також:
НУХТівці – найкращі: заступник директора Сумського фахового коледжу НУХТ занесений на обласну Дошку Пошани

На Сумщині відбулася традиційна серпнева конференція педагогічних працівників, на якій було відзначено освітян, занесених на обласну Дошку Пошани «Педагогічна гордість Сумщини» у 2023 році за вагомий внесок у розвиток освітньої галузі області. Цього року серед переможців заступник директора з навчальної роботи Відокремленого структурного підрозділ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТівці – найкращі: заступник директора Сумського фахового коледжу НУХТ занесений на обласну Дошку Пошани 31 серпня 2023

Новий навчальний тиждень кафедра готельно-ресторанної справи розпочинає зі студентської профорієнтації

За ініціативи наставників академічних груп студентів ГС-1-7 і ГС-1-9 Андрія Собіна і Олени Тищенко першокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» завітали до своїх рідних освітніх закладів із профорієнтаційним візитом. Здобувачка освіти Вікторія Атаманська (група ГС-1-7) побувала в Оратівському ліцеї Вінницького району Вінницької обл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий навчальний тиждень кафедра готельно-ресторанної справи розпочинає зі студентської профорієнтації 24 вересня 2024

Учасники гуртка мехатроніки та робототехніки представлятимуть Україну у фіналі хакатонів «#Green4Europe» у Німеччині

З 24 листопада по 1 грудня 2021 р. в онлайн-форматі в Україні, Грузії та Німеччині відбулася серія хакатонів «#Green4Europe» для країн східної Європи, мета яких – об’єднати майбутніх лідерів та амбітних змінотворців різних країн для втілення власних інноваційних ідей по вирішенню нагальних екологічних проблем. Співорганізаторами хакатонів виступил...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Учасники гуртка мехатроніки та робототехніки представлятимуть Україну у фіналі хакатонів «#Green4Europe» у Німеччині 06 грудня 2021

Немає меж викладацькій досконалості: відкрита лекція доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Людмила Махинько прочитала відкриту лекцію з дисципліни «Технології харчових концентартів» для здобувачів вищої освіти третього року навчання Навчально-наукового інституту харчових технологій, освітнього ступеня «Бакалавр», освітньо-професійної програми 181 «Харчові технології». Те...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Немає меж викладацькій досконалості: відкрита лекція доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 06 грудня 2023