Н У Х Т

Насичений подіями понеділок магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології

21 травня 2018

Насичений подіями понеділок магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології

Минулий понеділок у магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології був, як ніколи насичений різними подіями. Ранок розпочався із захоплюючої лекції про базові принципи Аюрведи «Концептуальна еволюція в Аюрведі: з точки зору Гуни» від віце-президента університету Патанжалі (Харідвар, Індія) доктора Вачаспати Кульванта.

На наступній парі у них була зустріч із одним із переможців ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 2018 р., студентом 4 курсу факультету біотехнології і біотехніки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Антоном Петровським, який ознайомив із основами біоінформатики. Магістранти дізналися про основне завдання біоінформатики – здійснення комп’ютерного моделювання з метою скорочення кількості практичних досліджень для одержання швидших результатів. Їм було цікаво, яким чином кодується інформація, як записується та зберігається, можливості її використання біотехнологами (а не лише програмістами). Пізнавальною була розповідь Антона про 3D-тексти, кристалограми, білки динозаврів (в основному металопротеїни, які зараз не зустрічаються), про моделювання білкових структур. Студенти дізналися, що схожі за будовою білки можуть мати абсолютно різні функції.

Далі до них завітали потенційні роботодавці з компанії ТОВ «Новофарм-Біосинтез» (м. Новоград-Волинський, Житомирська обл.). Підприємство виготовляє високоякісні інфузійні та ін’єкційні розчини, розширює номенклатуру вітчизняного фармацевтичного ринку, зменшує дефіцит ліків, забезпечує населення країни та ближнього зарубіжжя якісними медикаментами, має власну виробничу базу і добре оснащені лабораторії. Магістранти-біотехнологи дізналися про можливості кар’єрного росту, закордонні відрядження, асортимент продукції і вакансії компанії.

Отже, день був насиченим, а магістранти кафедри отримали нові знання та незабутні враження.

Опублікований: 21-05-2018
Читайте також:
До онлайн-презентації «Google for Tourism 2020» долучилися першокурсники спеціальності «Туризм»

13 квітня 2021 року здобувачі освіти першого курсу спеціальності 242 «Туризм» долучилися до онлайн-презентації «Google for Tourism 2020» від Державної Асоціації розвитку туризму, у межах якої представлено низку проєктів компанії, розроблених для розвитку та підтримки туризму. Захід мав на меті сприяти посиленню співпраці між Урядом і Google на рег...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До онлайн-презентації «Google for Tourism 2020» долучилися першокурсники спеціальності «Туризм» 14 квітня 2021

Поетична нотка на дегустаційному занятті сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі»

Особливою формою навчання для студентів нашого університету стали сертифікатні програми. Коли можна не просто отримати знання з певної фахової дисципліни, а й розглянути її в різних аспектах – історичному, технологічному, культурологічному. Цього року з 22 вересня до 24 листопада діє сертифікатна програма «Технології в готельно-ресторанному бізнес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поетична нотка на дегустаційному занятті сертифікатної програми «Технології в готельно-ресторанному бізнесі» 23 жовтня 2018

Гостьова лекція відбулася на кафедрі гуманітарних дисциплін

29 жовтня на кафедрі гуманітарних дисциплін відбулася гостьова онлайн-лекція «Типологія сучасних правових порядків». Гостьовим лектором став доктор юридичних наук, керівник Центру порівняльного правового аналізу Інституту держави і права ім. В. Д. Корецького НАН України Олексій Кресін. Лекція була присвячена обговоренню питань, які стосувалися роз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція відбулася на кафедрі гуманітарних дисциплін 01 листопада 2021

У Навчально-науковому інституті харчових технологій вручили дипломи магістрам

27 лютого щемливе свято прощання з випускниками відбулося у Навчально-науковому інституті харчових технологій (ННІ ХТ). Нагадаємо, що інститут був створений менше року назад, тож це було перше вручення дипломів, що додало хвилювання урочистостям, адже адміністрація прагнула подарувати своїм першим випускникам по-справжньому тепле сімейне й незабутн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Навчально-науковому інституті харчових технологій вручили дипломи магістрам 27 лютого 2017