Н У Х Т

Насичений подіями понеділок магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології

21 травня 2018

Насичений подіями понеділок магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології

Минулий понеділок у магістрантів кафедри біотехнології і мікробіології був, як ніколи насичений різними подіями. Ранок розпочався із захоплюючої лекції про базові принципи Аюрведи «Концептуальна еволюція в Аюрведі: з точки зору Гуни» від віце-президента університету Патанжалі (Харідвар, Індія) доктора Вачаспати Кульванта.

На наступній парі у них була зустріч із одним із переможців ІІ туру Всеукраїнської студентської олімпіади з біотехнології 2018 р., студентом 4 курсу факультету біотехнології і біотехніки Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Антоном Петровським, який ознайомив із основами біоінформатики. Магістранти дізналися про основне завдання біоінформатики – здійснення комп’ютерного моделювання з метою скорочення кількості практичних досліджень для одержання швидших результатів. Їм було цікаво, яким чином кодується інформація, як записується та зберігається, можливості її використання біотехнологами (а не лише програмістами). Пізнавальною була розповідь Антона про 3D-тексти, кристалограми, білки динозаврів (в основному металопротеїни, які зараз не зустрічаються), про моделювання білкових структур. Студенти дізналися, що схожі за будовою білки можуть мати абсолютно різні функції.

Далі до них завітали потенційні роботодавці з компанії ТОВ «Новофарм-Біосинтез» (м. Новоград-Волинський, Житомирська обл.). Підприємство виготовляє високоякісні інфузійні та ін’єкційні розчини, розширює номенклатуру вітчизняного фармацевтичного ринку, зменшує дефіцит ліків, забезпечує населення країни та ближнього зарубіжжя якісними медикаментами, має власну виробничу базу і добре оснащені лабораторії. Магістранти-біотехнологи дізналися про можливості кар’єрного росту, закордонні відрядження, асортимент продукції і вакансії компанії.

Отже, день був насиченим, а магістранти кафедри отримали нові знання та незабутні враження.

Опублікований: 21-05-2018
Читайте також:
Яскравий майстер-клас як завершальний етап теоретичного навчання

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції у межах дисципліни «Організація ресторанного господарства» (лекторка – доцентка Олена Павлюченко) відбувся майстер-клас, проведений студентами кафедри. Знання, отримані під час вивчення фахових дисциплін, ініціативність, власне бачення та практичний досвід роботи у найкращих закладах рестор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Яскравий майстер-клас як завершальний етап теоретичного навчання 18 червня 2025

Студентка НУХТ – переможець V Української олімпіади з менеджменту в рамках глобального проекту «Молодіжний творчий рух «ЕСТАФЕТА ЯКОСТІ»

20-23 березня 2018 р. на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціалізації «Якість, стандартизація та сертифікація», участь у якому взяла і команда студентів нашого університету. Честь НУХТ захищали студенти магістратури зі спеціалізації «Якість, станда...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студентка НУХТ – переможець V Української олімпіади з менеджменту в рамках глобального проекту «Молодіжний творчий рух «ЕСТАФЕТА ЯКОСТІ» 27 березня 2018

Перемагають – кращі!

Здобувачі освіти Свалявського технічного фахового коледжу НУХТ взяли участь у XII Всеукраїнській інтернет-олімпіаді з англійської мови «На Урок».   Першокурсники групи ДТГ-214 Богдана Бігар, Злата Зейкан, Тетяна Фізер, Володимир Фалес та Юліанна Сабов скористалися такою можливістю перевірити свої знання, повторити вивчене й дізнатися багато нового...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перемагають – кращі! 12 квітня 2022

Досвід від стейкхолдера: виїзне лабораторне заняття здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Виїзне лабораторне заняття з навчальної дисципліни «Барна справа та організація роботи сомел’є» відбулося в умовах закладу ресторанного господарства – коктейльного бару Lion Espresso Bar. Лекторка дисципліни, доцентка кафедри готельно-ресторанної справи Ольга Пушка провела заняття разом із Андрієм Вальчуком, співвласником та управляючим партнером ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Досвід від стейкхолдера: виїзне лабораторне заняття здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 27 вересня 2022