Н У Х Т

Довгоочікуваний та успішний захист дисертації

28 вересня 2021

Довгоочікуваний та успішний захист дисертації

27 вересня на засіданні спеціалізованої вченої ради  Д 26.058.07 відбувся успішний захист дисертаційної роботи «Вдосконалення технології самбуків з використанням плодово-ягідного купажного напівфабрикату» асистента кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Володимира Польовика на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 5.18.16 – «Технологія харчової продукції». Наукова керівниця – к.т.н., доцентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Ірина Корецька.

У зв’язку зі карантинними обмеженнями засідання спеціалізованої вченої ради відбулося у діджиталізованому форматі, в режимі реального часу під головуванням д.т.н., професора Анатолія Соколенка.

У дисертаційній роботі здобувач навів результати наукових досліджень, щодо розширення асортименту інноваційних солодких страв у сучасних закладах ресторанного господарства та обґрунтував доцільність використання плодово-ягідного купажу напівфабрикату: горобини, яблука, журавлини та кизилу з урахуванням фізіологічних потреб людини на сьогоднішній день. 

Наукова новизна роботи підтверджена чотирма патентами України на винахід і одним на корисну модель. Результати досліджень висвітленні у трьох статтях, опублікованих у фахових виданнях України, а також у виданнях країн Європейського Союзу та у періодичних виданнях, у 12 матеріалах науково-практичних конференцій, а також одному розділі монографії в іноземному виданні.

Офіційні опоненти – завідувач кафедри технології харчування Сумського національного аграрного університету, д.т.н., професор Федір Перцевой, доцентка кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» д.т.н., Інна Тюрікова.

За результатами таємного голосування Володимиру Польовику одноголосно був присуджений науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.16 «Технологія харчової продукції». Здобувач подякував своєму керівнику і колегам за підтримку, а членам спеціалізованої вченої ради – за висловлені зауваження і побажання.

Щиро вітаємо Володимира Польовика з успішним захистом дисертації, бажаємо наснаги, успіхів у майбутньому та швидкого кар’єрного зростання!

Опублікований: 28-09-2021
Читайте також:
Гостьова лекція від експерта про перехід до циркулярної економіки

На кафедрі автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління в рамках дисципліни «Стратегія цифровізації підприємств» відбулася гостьова лекція «Перехід до циркулярної економіки», яку прочитав відомий в Україні експерт по циркулярній економіці, виконавчий директор і аналітик даних Waste Ukraine Analytics Андрій Гнап. Лекція відбулася у фо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція від експерта про перехід до циркулярної економіки 08 листопада 2023

Стипендіальна програма Університету штату Пенсільванія для українських науковців та аспірантів

Університет штату Пенсільванія (Penn State University) у партнерстві з Посольством України в США повідомляє про відкриття стипендіальної програми, до якої запрошуються українські науковці та аспіранти, які були змушені покинути своє місце перебування у результаті або з метою уникнення негативних наслідків російської агресії проти України. Термін п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стипендіальна програма Університету штату Пенсільванія для українських науковців та аспірантів 03 травня 2022

У вишиванках до музею!

Протягом минулого тижня викладачі кафедри гуманітарних дисциплін зі студентами різних інститутів і факультетів провели низку виховних заходів, адже він був урожайний на важливі дати. Так, на День вишиванки викладачі та здобувачі освіти рясніли барвистими вишиванками. Сьогодні це свято набуло особливого значення, бо в час воєнного лихоліття, де б не...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У вишиванках до музею! 22 травня 2023

Постійно діюча книжкова виставка розпочала роботу у Науково-технічній бібліотеці університету

Друга світова війна, яка тривала з 1939 р. до 1945 р., стала найжорстокішим і найкривавішим воєнним конфліктом в історії людства. Для України друга світова війна – національна трагедія, адже наша країна понесла надзвичайні втрати внаслідок війни. Загалом втрати України склали 8-10 млн. осіб. Внаслідок бойових дій постраждали понад 700 міст і містеч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Постійно діюча книжкова виставка розпочала роботу у Науково-технічній бібліотеці університету 16 січня 2019