Н У Х Т

Здобувачі-екологи взяли участь у онлайн-конгресі для майбутніх менеджерів зеленої економіки

23 листопада 2022

Здобувачі-екологи взяли участь у онлайн-конгресі для майбутніх менеджерів зеленої економіки

22 листопада відбувся Всеукраїнський онлайн-конгрес для майбутніх менеджерів зеленої економіки, який було організовано Асоціацією професіоналів довкілля «ПАЕУ» спільно з Офісом сталих рішень за сприяння ПРООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру та за фінансової підтримки Європейського Союзу. Головною метою заходу, учасниками якого стали наші студенти-екологи, було продемонструвати перспективи для професійного розвитку майбутніх спеціалісток і спеціалістів під час війни, їхню роль у повоєнній зеленій відбудові України.

Відомі професіонали в галузі екології та суміжних галузей поділилися досвідом і надали дієві рекомендації для успішної підготовки фахівця зі сталого розвитку – професії майбутнього, в яку поступово трансформується професія еколога.

Реалії часу та важливість професії створюють нові виклики, які складно подолати, якщо не користуватися своєрідним алгоритмом, який надав громадський діяч, природоохоронний інженер та експерт з питань екологічного моніторингу Максим Сорока:

- стресостійкість і позитивне відчуття ситуації – врятують в усіх викликах
- здатність вчитись швидко і самостійно – щоб не вилетіти з професії ще на етапі її здобуття
- English – musthave для фахівців зеленої економіки
- друга, додаткова спеціалізація – проєктний менеджмент, юриспруденція тощо
- писати, говорити і пояснювати. Вміти говорити по суті, доводити
- бути частиною спільноти – без залучення до ініціатив важко отримати рекомендації
- діяти – не чекати перемоги, а самовдосконалюватися!
- роботодавець не буде вчити!

Наші учасники вдячні Асоціації професіоналів довкілля «ПАЕУ» та особисто її президентці Людмилі Циганок за запрошення до участі в конгресі та організацію заходу, який вкотре дає можливість усвідомити, що за професією еколога майбутнє нашої планети.

Опублікований: 23-11-2022
Читайте також:
Пробні роботи групи кондитерів вражають оригінальністю й смаком

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету розпочалися випускні іспити. Студенти групи кондитерів здають пробні роботи та дивують отриманими знаннями, здобутими навичками та здібностями. До оцінювання приготовлених страв залучені передові викладачі спецдисциплін кулінарного напряму, голова циклової комісії та ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пробні роботи групи кондитерів вражають оригінальністю й смаком 24 січня 2020

Невпинно працюють над підвищенням фахової кваліфікації викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу

Закінчився 3-й етап курсів підвищення кваліфікації в Університеті менеджменту освіти Національної академії педагогічних наук України в.о. завідувача кафедри туристичного та готельного бізнесу, д.е.н., професора Ірини Антоненко. Під час навчання розглядалися нагальні сучасні теми, пов’язані з освітою, взаємостосунками «викладач-студент», зокрема: «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Невпинно працюють над підвищенням фахової кваліфікації викладачі кафедри туристичного та готельного бізнесу 28 жовтня 2019

Ніщо не завадить, якщо займаєшся улюбленою справою

Сучасні реалії диктують нам нові умови життя. Вміння швидко адаптуватися до будь яких змін і раціонально використовувати свій час – це якості, якими має володіти успішна людина. Так, за період карантину, кожний із нас отримав можливість зрозуміти, що для нього важливо, та чим би він чи вона хотіли займатись далі. А от магістрантом І-го року навчанн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ніщо не завадить, якщо займаєшся улюбленою справою 29 травня 2020

Ще +7 бакалаврів-виноробів: на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти дипломних проектів

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти дипломних проектів на здобуття  освітнього ступеню «бакалавр». У перший день на захист були представлені 7 дипломних проектів. Студенти-випускники відповідно до майбутньої кваліфікації, яку отримували за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія», представили ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ще +7 бакалаврів-виноробів: на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти дипломних проектів 12 червня 2019