Н У Х Т

Здобувачі ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» на онлайн-екскурсії

14 березня 2023

Здобувачі ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» на онлайн-екскурсії

Здобувачі освіти групи ХЕ-2-12 разом зі своєю наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів Оксаною Шульгою ознайомилися з технологією виробництва сиру «Пармезан» і блакитного сиру «Стілтон».

Обрані технології є нетрадиційними для української харчової промисловості. Проте, необхідно готувати здобувачів на перспективу, адже не за горами вступ України до ЄС. Зазначені технології неможливі до реалізації в Україні, оскільки необхідна відповідна сировина, а також врахування юридичного аспекту щодо дотримання історичних географічних назв харчових продуктів. Не менш важливу роль у виготовленні аутентичного продукту відіграють традиції виробництва, які передаються від покоління до покоління.

Після ознайомлення з технологією виробництва сиру «Пармезан» стає зрозумілим, чим обумовлена така висока вартість кінцевого продукту, бо для виготовлення однієї головки сиру необхідно близько 600 л молока.

Цікаво, що не всі здобувачі освіти є прихильниками європейської продукції і віддають перевагу асортименту українських виробників.

Опублікований: 14-03-2023
Читайте також:
Завідувачка кафедри харчової хімії – тренерка Олімпіади геніїв України

Викладачі кафедри харчової хімії завжди сприяють хімічній освіті школярів, плекають їх мрії та допомагають робити перші кроки до їх досягнення. «GENIUS Olympiad» – найбільший конкурс проєктів екологічного спрямування у світі для школярів 8-11 класів, який щорічно проводиться у Сполучених Штатах Америки з 2011 року. Цей рік став особливим для Украї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувачка кафедри харчової хімії – тренерка Олімпіади геніїв України 06 липня 2022

Практика студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у п’ятизірковому готелі «Hyatt Regency Kyiv»

Навчання на кафедрі готельно-ресторанної справи – це можливість проходження практики для студентів у найкращих готелях України, одним із яких є ПрАТ «Нові Інжинірингові Технології», п’ятизірковий готель «Хаятт Ріджинсі», м. Київ (Hyatt Regency Kyiv). У зв’язку з цим та для поглиблення подальшої співпраці між кафедрою і провідним підприємством доце...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практика студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа» у п’ятизірковому готелі «Hyatt Regency Kyiv» 13 березня 2019

Усі особливості рекрутингового процесу PwC для студентів кафедри фінансів

Для забезпечення належної професійної підготовки студентів однією з цілей кафедри фінансів є організація зустрічей із представниками компаній-лідерів ринку фінансових послуг. Визнаним лідером аудиторських і консалтингових послуг в Україні є компанія PwC (PricewaterhouseCoopers), яка пропонує безліч можливостей для професійного та особистісного роз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усі особливості рекрутингового процесу PwC для студентів кафедри фінансів 15 квітня 2019

Практична підготовка здобувачів спеціальності «Хімічні технології та інженерія»

Студентське життя не обмежується одними лекціями. Щоб закріпити теоретичні знання здобувачеві вищої освіти необхідно отримати і практичний досвід роботи. Практика під час навчання – не лише можливість попрацювати за фахом, а й часто непоганий старт для подальшої професійної кар’єри. Щороку студенти 4 курсу спеціальності 161 «Хімічні технології та ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практична підготовка здобувачів спеціальності «Хімічні технології та інженерія» 22 лютого 2021