Н У Х Т

Здобувачі ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» на онлайн-екскурсії

14 березня 2023

Здобувачі ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» на онлайн-екскурсії

Здобувачі освіти групи ХЕ-2-12 разом зі своєю наставницею, професоркою кафедри експертизи харчових продуктів Оксаною Шульгою ознайомилися з технологією виробництва сиру «Пармезан» і блакитного сиру «Стілтон».

Обрані технології є нетрадиційними для української харчової промисловості. Проте, необхідно готувати здобувачів на перспективу, адже не за горами вступ України до ЄС. Зазначені технології неможливі до реалізації в Україні, оскільки необхідна відповідна сировина, а також врахування юридичного аспекту щодо дотримання історичних географічних назв харчових продуктів. Не менш важливу роль у виготовленні аутентичного продукту відіграють традиції виробництва, які передаються від покоління до покоління.

Після ознайомлення з технологією виробництва сиру «Пармезан» стає зрозумілим, чим обумовлена така висока вартість кінцевого продукту, бо для виготовлення однієї головки сиру необхідно близько 600 л молока.

Цікаво, що не всі здобувачі освіти є прихильниками європейської продукції і віддають перевагу асортименту українських виробників.

Опублікований: 14-03-2023
Читайте також:
Удосконалюють професійні компетентності викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації

Старша викладачка кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації Олена Гаркуша отримала сертифікат про успішне завершення курсу підвищення кваліфікації «Цифрові інструменти GOOGLE для освіти», організатором якого виступила Академія цифрового розвитку. У межах курсу директорка Академії цифрового розвитку Антоніна Букач детально розповіла...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Удосконалюють професійні компетентності викладачі кафедри ділової іноземної мови та міжнародної комунікації 04 липня 2023

Великі враження від Великого Гетсбі – тема для обговорення на черговому засіданні Moovie Club

«Стриманість у судженнях – запорука невичерпної надії» – одна з найзворушливіших цитат фільму «Великий Гетсбі» режисера База Лурманна. І саме цей фільм обговорювали студенти груп ГС-2-4 та ГС-2-7 разом із викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування Вікторією Мальованою, й були аж зовсім не стриманими у своїх судженнях. Кожний мав зм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Великі враження від Великого Гетсбі – тема для обговорення на черговому засіданні Moovie Club 18 грудня 2020

Науковці НУХТ запрошені до співпраці з Wordl Food Programm ООН

14 листопада 2023 року відбулася зустріч викладачок кафедри експертизи харчових продуктів Оксани Вашеки та Світлани Усатюк із преставниками «Wordl Food Programme» Організації Об’єднаних Націй – керівником ланцюга постачання Всесвітньої продовольчої програми в Україні Стефано Певері та спеціалістом з безпеки та якості харчових продуктів Анатолієм Зв...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці НУХТ запрошені до співпраці з Wordl Food Programm ООН 16 листопада 2023

Магістранти-біотехнологи у вирі наукових досліджень

Магістранти І року навчання кафедри біотехнології і мікробіології наполегливо працюють над дослідженнями за темами своїх дипломних робіт. Відкривати і стукати у двері актуальних новинок та проблем біотехнології продовжує Софія Дуб’янська, яка досліджує геномодулювальні властивості ліпополісахаридів (ЛПС) Pseudomonas syringae pv. atrofaciens на баз...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти-біотехнологи у вирі наукових досліджень 01 лютого 2019